Помагайте колеги колата е браво 1.9JTD 105 проблема е че хвърли пистовия ремък и го скъса,смених ремъка и оптяжната ролка и пак иска да го мята.Проверих и демпферната шайба но е добре и е много стегната.Тъкмо се бях отчаял и като проверих металната ролка на хидравликата се оказа че има много голям луфт и явно от там лашка ремъка.Та въпроса ми е какво да правя1.Нова хидравлика ли да търся и колко пари е?2.Втора ръка незнам да ли е вариянт 3.Да се рециклира някъде лагера или нещо да няма луфт,иначе не тече самата помпаДайте съвет какво да правя че 2 ремъка заминаха и 3-ти трябва да взимам
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
луфт на хидравличното колело на браво 105
Collapse
X
-
На нова като й гледам цената от 548лв едва ли е вариант. http://axm-auto.com/index2.php?brand...ow=1Втора ръка или рециклиране, това е.Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
-
Dorian написа:нова значи отпада като вариант,бях чул че се рециклират тези помпи,но ако ще дам 100-150лв за рециклиране то по добре да си търся читава помпа 2-ра ръка поне да е оригиналнаFiat Marea TD100
Коментар
-
Re: re
gmg_service написа:Според мен проблема ти е шайбата на алтернатора(динамо).Така нареченият ФРАЙЛАИФ.Наскоро имах същият проблем. 80-100 лв.Fiat Bravo 1.9 JTD GT
Fiat Coupe 2.0 16V ex.
Fiat Ritmo 1.7D 85'' ex.
Коментар
-
iuly_vn написа:П. П. Ето линк към темата за ремонт на хидравличната помпа - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=59489Би било добре, организаторите на форума, да направят подобни теми, засягащи ремонти по основни възли и механизми -важни!ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
vsd написа:Колега, виж дали въпросната шайба на алтернатора работи. Тя може и да няма луфт и пак да не работи и да прави проблеми, както беше при мен (напълно запекла).Fiat Bravo 1.9 JTD GT
Fiat Coupe 2.0 16V ex.
Fiat Ritmo 1.7D 85'' ex.
Коментар
-
Винаги се допуска грешка и се сменя само ролката на пистовия ремък а самия обтегач никой нему обръща внимание,като се загледа човек и веднага ще забележи как единия край на ролката губи съосие с остналите и при опит да се демонтира(да се свие да се откачи ремъка се осеща как мърда в обтегача.Христо ги има в момента на много разумна цена някъде около 70лв,комплекта!
Коментар
-
Днес ми остана свободно време и свалих хидравличната помпа с много голям зор.До последно някаква алуминиева планка пречеше на помпата да излезе но след като се заврях в канала и махнах алуминиевата простотия и помпата си излезе спокойно от доло.Утре започва търсенето на читава 2-ра ръка или някъде да се рециклира Някой знае ли дали на JTD 105 хидравличната помпа е по-различна от на другите мотори примерно ТД100 или бензиновите варианти ???Fiat Bravo 1.9 JTD GT
Fiat Coupe 2.0 16V ex.
Fiat Ritmo 1.7D 85'' ex.
Коментар
-
Dorian написа:Днес ми остана свободно време и свалих хидравличната помпа с много голям зор.До последно някаква алуминиева планка пречеше на помпата да излезе но след като се заврях в канала и махнах алуминиевата простотия и помпата си излезе спокойно от доло.Утре започва търсенето на читава 2-ра ръка или някъде да се рециклира Някой знае ли дали на JTD 105 хидравличната помпа е по-различна от на другите мотори примерно ТД100 или бензиновите варианти ???
Коментар
-
vsd написа:Колега, виж дали въпросната шайба на алтернатора работи. Тя може и да няма луфт и пак да не работи и да прави проблеми, както беше при мен (напълно запекла).Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар