Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за светеща лампа на таблото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за светеща лампа на таблото

Здравейте колеги 1, на таблото ми постоянно свети лампата "електронно впръскване на горивото" която представлява пръскаща дюза, след като и направиха смяна на авансаторния клапан с нов и ремонт на нафтената помпа ( смяна на уплътненията ) мислех, че ще спре да свети, но тя продължава. Може ли някой да ми разясни по-подробно от какво може да свети и да ме посъветвате нещо, защото я бях водил на диагностика като я взех и оттам момчето почти нищо не ми каза само кадето дадох 30 лв. Между другото оборотите на колата в спряло положение са 900, майстора ми каза, че така било добре незнам не е ли много?
    FIAT BRAVO 1.9 TD 100

Колега,първо ТД100 няма електронно впръскване на горивото Второ,като ходиш на диагностика и даваш пари за това трябва да получиш разпечатка с грешките(ако има) и да ти кажат къде е проблема и как ще бъде решен.Аз не съм много на "ти" с ТД моторите така че не мога да ти дам някакъв точен отговор.Без да се знае каква грешка е записало ЕКУ-то можем само да гадаем,а аз това не го обичам Авансатора защо сте го сменили с нов?Какъв е бил проблема с него?Теч?Дай по-детайлна информация за да може да ти се отговори точно.Има колеги тук,които доста ги разбират ТД моторите.Дано се включат

Коментар

значи съжалявам просто в ръководството на браво на легендата срещу този символ това пишеше "electronic fuel injection " а за диагностиката - не бях ходил никога и незнаех каква е процедурата за съжаление вече като ходя ще знам а иначе от там момчето ми каза, че виждал някав проблем с нафтената помпа, но не ми даде разпечатка ( нещо ми измрънка, явно не беше много в час тоя който прави диагностиката ) а за авансаторния клапан го смених защото течеше.
      FIAT BRAVO 1.9 TD 100

Коментар

На тази кола ЕКУ-то,ако може да се нарече така,управлява много малко неща,често срещани грешки са потренциометъра за газта/отгоре на помпата/,и дебитомера Но с гадаене няма да стане,трябва си диагностика
        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
        Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
        Ventura garage

Коментар

между другото като натискам педала на газта усещам пристаргване в педала все едно жилото се опира някаде незнам дали може да има нещо общо
          FIAT BRAVO 1.9 TD 100

Коментар

На тази кола, при проблем с дебитомера, не светва контролната лампа. Проблема вероятно е в датчиците. А най вероятно в ТПС-а. Тоя дет ти е правил диагностика, му кажи да си изхвърли апаратурата в най близкия канал.
            Fiat Marea TD100

Коментар

а какво представлява ТПС-а принципно?
              FIAT BRAVO 1.9 TD 100

Коментар

Датчика за положението на педала на газта. В случая на лоста на помпата, за подаване на газ. Намира се на самата помпа. Отчита се като грешка, при повреда в него и всеки диагностик ще го забележи. Завъртането му по поска на подаване на газ, понякога решава проблема /ако не е позициониран правилно/.
                Fiat Marea TD100

Коментар

мерси за разяснението колега, а знаете ли някое място където могат да ми направят качествена диагностика в софия тогава
                  FIAT BRAVO 1.9 TD 100

Коментар

Диагностика на автомобили

Коментар

мерси колега :D
                      FIAT BRAVO 1.9 TD 100

Коментар

Working...
                      X