Здравейте колеги 1, на таблото ми постоянно свети лампата "електронно впръскване на горивото" която представлява пръскаща дюза, след като и направиха смяна на авансаторния клапан с нов и ремонт на нафтената помпа ( смяна на уплътненията ) мислех, че ще спре да свети, но тя продължава. Може ли някой да ми разясни по-подробно от какво може да свети и да ме посъветвате нещо, защото я бях водил на диагностика като я взех и оттам момчето почти нищо не ми каза само кадето дадох 30 лв. Между другото оборотите на колата в спряло положение са 900, майстора ми каза, че така било добре незнам не е ли много?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за светеща лампа на таблото
Collapse
X
-
Колега,първо ТД100 няма електронно впръскване на горивото Второ,като ходиш на диагностика и даваш пари за това трябва да получиш разпечатка с грешките(ако има) и да ти кажат къде е проблема и как ще бъде решен.Аз не съм много на "ти" с ТД моторите така че не мога да ти дам някакъв точен отговор.Без да се знае каква грешка е записало ЕКУ-то можем само да гадаем,а аз това не го обичам Авансатора защо сте го сменили с нов?Какъв е бил проблема с него?Теч?Дай по-детайлна информация за да може да ти се отговори точно.Има колеги тук,които доста ги разбират ТД моторите.Дано се включат
-
значи съжалявам просто в ръководството на браво на легендата срещу този символ това пишеше "electronic fuel injection " а за диагностиката - не бях ходил никога и незнаех каква е процедурата за съжаление вече като ходя ще знам а иначе от там момчето ми каза, че виждал някав проблем с нафтената помпа, но не ми даде разпечатка ( нещо ми измрънка, явно не беше много в час тоя който прави диагностиката ) а за авансаторния клапан го смених защото течеше.FIAT BRAVO 1.9 TD 100
Коментар
-
Датчика за положението на педала на газта. В случая на лоста на помпата, за подаване на газ. Намира се на самата помпа. Отчита се като грешка, при повреда в него и всеки диагностик ще го забележи. Завъртането му по поска на подаване на газ, понякога решава проблема /ако не е позициониран правилно/.Fiat Marea TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар