Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко масло иска 2.4 ЖТД двигателя???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко масло иска 2.4 ЖТД двигателя???

Чета аз в книжката 4.8 л. без и 5.5 л. с масления филтър...ама фактически колко ми трябва... щото имам една тубичка с 5 л. - дали ще ми стигне за смяната???
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

5.5 според Аутодата.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Мисля че ще ти стигне. Нивото ще бъде около средата или малко под нея, което е в нормата.
      Fiat Marea TD100

Коментар

При 5л нивото ще бъде малко под МАКС.

Коментар

На моята 3 пъти съм сменял - всеки път слагам 5 литра и отива на макс Винаги съм се чудил защо е така
          Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f написа:
            На моята 3 пъти съм сменял - всеки път слагам 5 литра и отива на макс Винаги съм се чудил защо е така
            Имате ли радиаторче за маслото имате нали?Какво се чудите тогава защо 5 литра стигат?5,5 литра дават ако и то е празно.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
              pr_00f написа:
              Имате ли радиаторче за маслото имате нали?Какво се чудите тогава защо 5 литра стигат?5,5 литра дават ако и то е празно.
              Няма.Моята до макс с филтъра е 5.4л
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

А моята мисля че има радиатор.
                Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f написа:
                  А моята мисля че има радиатор.
                  Значи някой добър самарянин е решил да се погрижи за охлаждането на маслото ти и през нощта докато си спал ти го е монтирал :D
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

5 литра стигнаха - поне доктора тъй каза...утре сабале ше я видим тая работа...

Коментар

При самото наливане ще стигнат и като я запалиш ще поиска още половинка. А ако си остане на макс. с 5л то има някаква причина. Я е пълна с нагар от вътре................

Коментар

прибрах колата снощи...цяла нощ седя - лекинко предницата беше нагоре.сабале маслото беше точно посредата....п.п. доктора каза, че като махнал кората имало капало масло на нея

Коментар

Стана най вероятно както ти казах. Наливаш 5л и всичко е 6 но след запалването филтъра........... се пълнят с масло и после като го провериш и го няма Това, че по кората има масло нищо не доказва, маслото може да е от много места, но не и от двигателя.

Коментар

1,9 jtd събира 4,8 точно до макса като напълни масления филтър, от минимума до максимума на пръчката е един литър! както някой по горе беше казал с 5 литра си на средата точно ! Хубаво е да ти е на макс макс стига да нямаш големи картерни газове !
                            мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Working...
                            X