Става въпрос за Маrea 1,9 JTD. Уреда на таблото не отчита коректно температурата, веднъж стои около втората точка от деленията, друг път е на средната черта и съвсем малко отгоре или пък ще прави резки отсечени движения на- горе, на- долу. Датчика ако не се лъжа е този върху термостата- поправете ме ако греша, 3-ри пинов е. Мога ли да тествам датчика дали работи, а някъде във форума бях чел преди време че някакви винтчета отзад на уреда се разхлабвали и не отчита правилно, но не знам кои точно. Моля за мнения, благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Температурен датчик или ......
Collapse
X
-
3 варианта:1. Прецакан термостат2. Прецакан датчик, в прикачения по-долу файл, може да го провериш3. Слаб контакт в таблото, разбира се като се почука силно по стъклото и ако стрелката при почукването започва да играе, правиш следното:http://download.fiat-bg.org/Books/Br...pdial_2.pdfAз лично ако трябва да избирам, залагам на 1.Освен ако не си го смянял де.Прикачени файловеF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Термостата според мен работи, при почукване на таблото стрелката трепти, а относно цялото това разглобяване и почистване съм го правил но без резултат,но не съм обърнал внимание на въпросните винтчета понеже за тях четох по-късно във форума- за тях нищо не казваш дали са вариант. Датчика ще го замеря утре и ще пиша. Благодаря ти за съвета.Фиат Мареа 1,9 jtd
Коментар
-
Прегледай си окабеляването около датчика, че там е един интересен кошмар - всички кабели са едни тънички...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Днес имах възможност да замеря датчика само на студен двигател и показа 740 ома между пин В1 и В2. Задължително ли трябва и при загрят двигател? Мога ли да дам на късо между двата пина на буксата да видя какво ще покаже уреда на таблото или не е желателно. А може би с това измерване проблема е ясен?Фиат Мареа 1,9 jtd
Коментар
-
Jak написа:Днес имах възможност да замеря датчика само на студен двигател и показа 740 ома между пин В1 и В2. Задължително ли трябва и при загрят двигател? Мога ли да дам на късо между двата пина на буксата да видя какво ще покаже уреда на таблото или не е желателно. А може би с това измерване проблема е ясен?Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар