Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Температурен датчик или ......

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Температурен датчик или ......

Става въпрос за Маrea 1,9 JTD. Уреда на таблото не отчита коректно температурата, веднъж стои около втората точка от деленията, друг път е на средната черта и съвсем малко отгоре или пък ще прави резки отсечени движения на- горе, на- долу. Датчика ако не се лъжа е този върху термостата- поправете ме ако греша, 3-ри пинов е. Мога ли да тествам датчика дали работи, а някъде във форума бях чел преди време че някакви винтчета отзад на уреда се разхлабвали и не отчита правилно, но не знам кои точно. Моля за мнения, благодаря.
    Фиат Мареа 1,9 jtd

Скоро ли взе колата, нов внос ли е ?
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Купил съм я 2008г. от автосалон, 2000г. е колата
      Фиат Мареа 1,9 jtd

Коментар

Като я взех го нямаше този проблем, забелязах го след като смених антифриза есента на 2008г. и от тогава я карам така
        Фиат Мареа 1,9 jtd

Коментар

3 варианта:1. Прецакан термостат2. Прецакан датчик, в прикачения по-долу файл, може да го провериш3. Слаб контакт в таблото, разбира се като се почука силно по стъклото и ако стрелката при почукването започва да играе, правиш следното:http://download.fiat-bg.org/Books/Br...pdial_2.pdfAз лично ако трябва да избирам, залагам на 1.Освен ако не си го смянял де.
          Прикачени файлове
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Термостата според мен работи, при почукване на таблото стрелката трепти, а относно цялото това разглобяване и почистване съм го правил но без резултат,но не съм обърнал внимание на въпросните винтчета понеже за тях четох по-късно във форума- за тях нищо не казваш дали са вариант. Датчика ще го замеря утре и ще пиша. Благодаря ти за съвета.
            Фиат Мареа 1,9 jtd

Коментар

Прегледай си окабеляването около датчика, че там е един интересен кошмар - всички кабели са едни тънички...
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Днес имах възможност да замеря датчика само на студен двигател и показа 740 ома между пин В1 и В2. Задължително ли трябва и при загрят двигател? Мога ли да дам на късо между двата пина на буксата да видя какво ще покаже уреда на таблото или не е желателно. А може би с това измерване проблема е ясен?
                Фиат Мареа 1,9 jtd

Коментар

Jak написа:
                  Днес имах възможност да замеря датчика само на студен двигател и показа 740 ома между пин В1 и В2. Задължително ли трябва и при загрят двигател? Мога ли да дам на късо между двата пина на буксата да видя какво ще покаже уреда на таблото или не е желателно. А може би с това измерване проблема е ясен?
                  Съпротивлението при 20 гр. трябва да е 2500 ома/според Аутодата/,замери го и на топъл мотор-при 90 гр.трябва да е около 250-300 ома
                  Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                  Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                  Ventura garage

Коментар

Working...
                  X