Колеги, моля ви, посочете каква марка обтягащ механизъм с ролка използвате за пистовия ремък. Нека отговарят само колеги, които имат скърцане при палене на студено.1. Аз - Дайко.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква обтягаща ролка ползвате (само за скърцащите)
Collapse
X
-
pi4_s_bravo написа:Моята бивша скърцаща обтяжна ролка беше "Оригинал Фиат" ,от тези в сините опаковки с щампите оригинал. Тракаше и скърцаше на студено та се не траеше- и това от 15000км нагоре, на 30 000 смених целия ангренаж за да не стане фал.
Коментар
-
Карам ТД100 Малко след като я взех се скъса пружината на обтяжната ролка На обслужването и сложих една от Ланча1,8ие бензин и така вече 40000км не е мръднала Предполагам че на бензинките е по-добро изпълнението заради по-високите обороти но това е мое мнение -обтяжната беше втора употреба :DУмные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
обтяжна ролка
кроко61 написа:Карам ТД100 Малко след като я взех се скъса пружината на обтяжната ролка На обслужването и сложих една от Ланча1,8ие бензин и така вече 40000км не е мръднала Предполагам че на бензинките е по-добро изпълнението заради по-високите обороти но това е мое мнение -обтяжната беше втора употреба :D
Коментар
-
Моята е Ruville, след 20 000 почна да скърца, помислих, че е ремъка, смених го. 1 година така и пак почна да скърца този път много по-шумно. Отидох в сервиз да видим какво е, пичовете напънаха ролката да свалят ремъка, но нещо не успяха и като запалих след това скърцането беше изчезнало. Това беше зимата, от тогава до сега не се е появявало. Обясниха ми, че механизъма се е разместил и като са го напънали явно пружината се е наместила и е опънала ремъка вече както трябва.Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
Археологическа тема, но да вметна в нея - ако се смени само ролка без обтяжния механизъм си е греда от всякъде. При мен олигофрените бяха сменили само ролката и при гасене скърцах все едно ще се разпадна. Ходих при мои приятели и при разлика от 5-6 лева за ролка и комплект - смених целия комплект - механизма беше ужасяващо износен. Поне от година и нещо не скърца нищо.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Аз съм с Дайко на не повече от 2000км. е,нямах никви проблеми но след едно измиване на целия мотор с водоструйка се появи въпросното скърцане !Brava td100 1999г.
CIVIC 1,6 SOHC VTEC EH9 на части !
http://besniq30.snimka.bg/automobile...9-td100.672971
Форд Фокус 1.8 Тдди
http://picbg.net/pic1.php?u_id=71529...84&i_id=688945
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар