Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Стило 1,9 JTD не пали.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    Явно аз съм някакъв извънземен - със скапан акумулатор - така и не успях да я запаля нито на бутане, нито на тикане...
    По колко бензин слагаш когато не иска да запали Сега сигурно ще излезе някой който ще каже, че при бутане прескача ангренажен ремък...

Коментар

Бензин на Дизелов двигател? Никога. Не и на моят.Както и да е, аз моите проблеми с нежеланието да стартира двигателя ги оправих - смених си още преди 2 години датчика на коляновия вал.Историята ми е описана няколко пъти. Но пак ще се повторя - при изправен двигател ако изведнъж спре да пали избирателно - топъл не пали, студен е ок - е датчик на колянов вал. Най-малкото е евтина част, която се сменя от средно грамотен майстор за 10 минути. Ако и тогава не се оправи - се гледат по-сложните и скъпи агрегати - акумулатор, помпи, дюзи... Може и в обратен ред, но моят съвет винаги е да се започва от най-евтиното...
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
        Бензин на Дизелов двигател? Никога. Не и на моят.
        Аз пък ти предлагам да помислиш пак и да сложиш някой път 10% бензин спрямо нафтата.Препоръчително на по-малко количество и да продухаш горивната уредба на 3та с 4000+ рпм.Чисти по-добре и по-евтино от разните му лики молита.А ако искаш мека работа на двигателя - двутактово масло Stihl и няма да си познаеш колата !
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          jenshen73 написа:
          Бензин на Дизелов двигател? Никога. Не и на моят.
          Аз пък ти предлагам да помислиш пак и да сложиш някой път 10% бензин спрямо нафтата.Препоръчително на по-малко количество и да продухаш горивната уредба на 3та с 4000+ рпм.Чисти по-добре и по-евтино от разните му лики молита.А ако искаш мека работа на двигателя - двутактово масло Stihl и няма да си познаеш колата !
          Колега Емзо искам да разкажа тука една история от 2007г началото,на която бях свидетел на пълен резервоар с нафта се сложиха 6 литра бензин на Фиат Брава ТД 75 и след около 8-10км в началото на магистрала Тракия откъм Бургас при скорост 100-110км/ч мотора гръмна както днес на Себастиян Фетел Рено-то .Биелата беше изскочила през блока,а части от блока бутало стопено,масла и тем подобни чаркалъци бяха пръснати по цялата магистрала в продължение на 300-400метра докато се спре колата.Всеки питаше дали е имало бензин в нафтата,защото при това положение детонацията в цилиндрите на дизеловия мотор става огромна.Смело мога да заявя обаче,че лично аз докато работех във една автобусна фирма още на 21г като взех категория "ДЕ" съм сипвал във Чавдара 11М4 или МАН както предпочитат някои около 150 литра бензин на около 100литра нафта в резервоара и само Чавдарката не можеше да държи обороти на празен ход.Логичния въпрос,който идва е защо съм слагал бензин? Еми защото тогава се работеше в Нефтозавода и имаше един маркуч с бензин под високо налягане който за около три минути пълнеше въпросните около 150литра бензин-така,че си беше аванта отвсякъде,а рейса беше пред бракуване и аз всъщност нищо не губех.Но за всеки случай ще дам линк и от стария форум на Фиат.ком в който е писано по темата,но аз тогава пропуснах да напиша,че е слагано бензин от собственика на колата в съотношение около 10% както ти твърдиш да се изчистят дюзите и всички други карантии преди тях.Че и казваш на 4000 об/м това да стане .Добре брат,ако в този случай някой е прочел твоя съвет и го направи това на магистралата на пълна газ и от бензина температурата вече в цилиндъра не е същата,задере бутало,скочи биелата през блока,както беше станало при нас ти как ще се чувстваш-много искам да знам,може и на лично да ми кажеш :D . ЕТО въпросния линк на темата от февруари 2007г,като даже последното мнение е мое,но тогава пак повтарям беше ми адски гадно,защото се чувствах виновен,че позволих на собственика да налее 5-6 литра бензин а-95 в резервоара: http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=13358
          EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Абсолютно никого не задължавам да пробва.Аз слагам периодично и проблеми нямам. Има сервизни телеграми на някакви си там .. Бош им викаха, сигурно разбират от дизели, знам ли ги. Та в тях е упоменато това.Всеки си носи глава на раменете.И естествено, че като мине 100км с 3та на 4000рпм ще има фал, я турбо я ....Последните постове станаха за отделна тема .... ама то има такава де ....
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
            X