Колеги, имам един много гаден лаг на турбото към 2500-2800 оборота и също повече от 3500 оборота неиска да се развърта.Гледам тук клипчета в Youtube, на същите пунтозаври, развъртат се на 4500 оборота.Въпроса ми е товва нормално ли е и при вас как е, или има нещо нередно при мен.Вярно, че максималната мощност е дават точно на 3000 оборота.Като чета колата, в мотора нямам никаква грешка, отделно пробвах да откача буксата на дебитомера, така карах няколко дни.... същата работа, но след като го откачих и после е прочетох го беше записала. Идеята ми е има ли вариант тоя дебитомер да подава невярни стойности и оттам да се бъгва работата и как може да се замери...?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
въпрос към колеги с Punto 1.9JTD 80к.с.
Collapse
X
-
Имаш някакъв проблем. Аз турбо лаг не усещам. Сигурно на теория трябва да има, но явно е твърде малък и аз не го усещам. Вярно е, че аз и не се старая да мисля за такива неща. Пък ако е на 2800-3000 оборота този лаг (ако приемем, че това е нормално) няма и как да го усетя, аз повече от 2500 оборота не вдигам. Колата си ускорява отлично. Къде искаш да ги правиш тия 4500 оборота? Колата върви до около 3000-3500 оборота, после само се мъчи. Само няколко пъти съм форсирал до 4000-4500, но с диагностична цел. Но все пак трябва да може да се стигат тези обороти. Доколкото знам, ако има проблем с дебитомера, се случва точно описаното от теб. Пробвай с друг.
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=64315туй чудо можеш ли да го направиш ?F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар