колеги от няколко дни притежавам мултипла 1.9жтд 115кс не съм навъртял повече от 200км но ми прави впечатление че няма парно дори и на градско каране. Как да разбера дали работи термостатът и ако работи как се обезвъздушава охладителната система. Предстои ми смяна на масло колата по километраж е на 210000км с какво масло ще ме посъветвате да я карам. Може ли да и сложа 14цолови джанти със зимните гуми и от кои модели на фиат стават.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се обезвъдушава охладителната с-ма на Фиат Мултипла 1.9
Collapse
X
-
1.Колата загрява много бавно в студено време,дори и с изправен термостат(има теми по въпроса).2.Щом я имаш от скоро и не си сменял още термостат-направи го! :D (има теми по въпроса).Охладителната система сама се обезвъздушава.Ти само доливаш течност при необходимост.3.За маслото прочети в ръководството на колата.Някой са доволни от 5W40,други карат 10W40 (има теми по въпроса).4.Джантите стават от всички Фиати,Алфа Ромео,Ланча и Лада с 4 отвора на 98 мм разстояние в диагонала.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
-
iakvvu написа:1.Колата загрява много бавно в студено време,дори и с изправен термостат(има теми по въпроса).2.Щом я имаш от скоро и не си сменял още термостат-направи го! :D (има теми по въпроса).Охладителната система сама се обезвъздушава.Ти само доливаш течност при необходимост.3.За маслото прочети в ръководството на колата.Някой са доволни от 5W40,други карат 10W40 (има теми по въпроса).4.Джантите стават от всички Фиати,Алфа Ромео,Ланча и Лада с 4 отвора на 98 мм разстояние в диагонала.MULTIPLA 1.9 JTD 115PS
Коментар
-
Щом ти вдига втората чертичка,значи си загрява добре.Тогава провери клапите на самото парно.Възможно е те да са повредени и да не селектира топъл въздух.Провери и дали влиза течност към парното в колата ти,че в последно време съм свидетел на такива изпълнения от джамбазите...Нищо чудно и радиаторчето на парнота да са ти шунтирали и да не влиза течност към него.Закарай колата на диагностика за да ти кажат защо ти изписва грешка на дисплея,а и да проследят температурата на мотора,че с този електронен индикатор на температурата е възможно и грешно да отчита.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
iakvvu написа:При тези температури от 6-7 градуса,ако на някое JTD без принудително подгряване му духне парното топло за 1,5 км.,аз ще му подаря моята кола.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Ще ме скъсате с това топло,че аз ако е за въпрос след 3 метра ми духа вече топло-защо ли? ...Ами някои хора подгряват на място! Спрете да му спамите на човека темата,на всички ви е ясно какво пита,нужно ли е да се правим на интересни?Колега,най-вероятно имаш проблем с радиаторчето за парното или някоя клапа,ако не можеш сам,карай я в сервиз,да ти я оправят,че в студа без парно не те виждам.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Наистина оспамихме темата яко, но .... една кола бонус си е бонус Говорим обаче за нормално каране и това имаше предвид подаряващия колата. От моя офис до вкъщи друг начин на каране е неприложим Нямам подгрев допълнителен на антифриза и не стоя на място за да загрее - качвам се, паля, оглеждам се и тръгвам.Не знам как е при 1.9JTD 115Hp, но при моят JTD имам 3 пробки на радиатора - 2 горе и една долу. Ако не ми се беше наложила смяна на термостат - никога нямаше да разбера...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар