Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се обезвъдушава охладителната с-ма на Фиат Мултипла 1.9

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се обезвъдушава охладителната с-ма на Фиат Мултипла 1.9

колеги от няколко дни притежавам мултипла 1.9жтд 115кс не съм навъртял повече от 200км но ми прави впечатление че няма парно дори и на градско каране. Как да разбера дали работи термостатът и ако работи как се обезвъздушава охладителната система. Предстои ми смяна на масло колата по километраж е на 210000км с какво масло ще ме посъветвате да я карам. Може ли да и сложа 14цолови джанти със зимните гуми и от кои модели на фиат стават.
    MULTIPLA 1.9 JTD 115PS

1.Колата загрява много бавно в студено време,дори и с изправен термостат(има теми по въпроса).2.Щом я имаш от скоро и не си сменял още термостат-направи го! :D (има теми по въпроса).Охладителната система сама се обезвъздушава.Ти само доливаш течност при необходимост.3.За маслото прочети в ръководството на колата.Някой са доволни от 5W40,други карат 10W40 (има теми по въпроса).4.Джантите стават от всички Фиати,Алфа Ромео,Ланча и Лада с 4 отвора на 98 мм разстояние в диагонала.
    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

iakvvu написа:
      1.Колата загрява много бавно в студено време,дори и с изправен термостат(има теми по въпроса).2.Щом я имаш от скоро и не си сменял още термостат-направи го! :D (има теми по въпроса).Охладителната система сама се обезвъздушава.Ти само доливаш течност при необходимост.3.За маслото прочети в ръководството на колата.Някой са доволни от 5W40,други карат 10W40 (има теми по въпроса).4.Джантите стават от всички Фиати,Алфа Ромео,Ланча и Лада с 4 отвора на 98 мм разстояние в диагонала.
      колко бавно загрява в студено време защото до сега изобщо не е духвало топло а температурата на дисплея стига до втората чертичка. Също ме интересува при палене излиза съобщение за повреда в мотора а колата пали и върви добре двигателят не се тормози по баирите и си набира доста добре
      MULTIPLA 1.9 JTD 115PS

Коментар

Щом ти вдига втората чертичка,значи си загрява добре.Тогава провери клапите на самото парно.Възможно е те да са повредени и да не селектира топъл въздух.Провери и дали влиза течност към парното в колата ти,че в последно време съм свидетел на такива изпълнения от джамбазите...Нищо чудно и радиаторчето на парнота да са ти шунтирали и да не влиза течност към него.Закарай колата на диагностика за да ти кажат защо ти изписва грешка на дисплея,а и да проследят температурата на мотора,че с този електронен индикатор на температурата е възможно и грешно да отчита.
        Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

В това време след 1.5км, а даже и по малко трябва да почне да духа топло. Какво по точно излиза като съобщение при палене?
          Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

При тези температури от 6-7 градуса,ако на някое JTD без принудително подгряване му духне парното топло за 1,5 км.,аз ще му подаря моята кола.
            Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

iakvvu написа:
              При тези температури от 6-7 градуса,ако на някое JTD без принудително подгряване му духне парното топло за 1,5 км.,аз ще му подаря моята кола.
              Къде е да дойда си я прибера

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Аз също имам нужда от нова кола,само дето немога да участвам в спора щото сегашната ми е бензинова :D

Коментар

@TIP - да нямаш подгрев на антифриза ?За 1.5км духа марно, но не и топло.При алфа 147 има нагревател в купето.Готина екстра.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                    @TIP - да нямаш подгрев на антифриза ?За 1.5км духа марно, но не и топло.При алфа 147 има нагревател в купето.Готина екстра.
                    Нямам подгрев. Иначе си духа топло, но и 1.5км сутрин в София може да са 2-3мин, може и 20мин.

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

iakvvu написа:
                      Очаквам подарък от теб. На 1.5 духва топло, на 2.1 - вече спира, щото е стигнало 22 градуса, а аз я прибирам в гаража.Пробата е от тази вечер 20:33 минути по часовник в колата, 9 градуса външна температура по датчик на колата. Топло задуха на 600метра от вратата на гаража ми, чак не ми се слижаше от колата...
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Всеки да се нареди на опашката.За една кола ще направя така, че за 1.5км стрелката ще ми закове на средата. Заслужава си
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ще ме скъсате с това топло,че аз ако е за въпрос след 3 метра ми духа вече топло-защо ли? ...Ами някои хора подгряват на място! Спрете да му спамите на човека темата,на всички ви е ясно какво пита,нужно ли е да се правим на интересни?Колега,най-вероятно имаш проблем с радиаторчето за парното или някоя клапа,ако не можеш сам,карай я в сервиз,да ти я оправят,че в студа без парно не те виждам.
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

Като я задържиш на 3000об/м за 3-4 минути стрелката застава на средата. Преди няколко дни съм правил това упражнение с цел бързо загряване. Иначе от онези дни за 2-3км температурата удря 50*С защото тогава започва да духа силно вентилатора. За една кола и аз бих карал 1.5км на първа с много обороти

Коментар

Наистина оспамихме темата яко, но .... една кола бонус си е бонус Говорим обаче за нормално каране и това имаше предвид подаряващия колата. От моя офис до вкъщи друг начин на каране е неприложим Нямам подгрев допълнителен на антифриза и не стоя на място за да загрее - качвам се, паля, оглеждам се и тръгвам.Не знам как е при 1.9JTD 115Hp, но при моят JTD имам 3 пробки на радиатора - 2 горе и една долу. Ако не ми се беше наложила смяна на термостат - никога нямаше да разбера...
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                              X