Проблема до скоро си мислех, че се крие в EGR клапана, но май не е от него. Бях го и запушил а наскоро го сваляхме и се оказа, че не е запушен. Имаше съмнение дали вакума, който го отваря работи коректно, но така и не се разбра. Симтомите на проблема са, че най-често при извънградско каране на дълъг път, на включена 5 скорост при поддържане на постоянна скорост по-продължително време, при опит да се ускори с натискане на педала двигателя не реагира. При няколко пъти натиск на педала до долу до крайно положение и връщане нагоре изобщо няма никаква промяна в оборотите на мотора.При този мотор педала на газта с жило ли е или с потенциометър? Някой ако има предположения за причината на проблема нека сподели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с педала на газта при ускорение....на Мареа 2.4 ТД
Collapse
X
-
Педала е с потенциометър.А лампата за чека(като дюзичка е) присветва ли ти? И аз имах аналогичен проблем с колата на брат ми която е със същият мотор.На моменти заработваше нормално,на моменти губи мощност,но и лампата на таблото пресветваше при натискане на педала.Решението е нов потенциометър(аз го взех от морга).AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
-
по темата
iakvvu написа:Педала е с потенциометър.А лампата за чека(като дюзичка е) присветва ли ти? И аз имах аналогичен проблем с колата на брат ми която е със същият мотор.На моменти заработваше нормално,на моменти губи мощност,но и лампата на таблото пресветваше при натискане на педала.Решението е нов потенциометър(аз го взех от морга).Fiat Marea 2.4 TD
Коментар
-
Re: по темата
manot24 написа:iakvvu написа:Педала е с потенциометър.А лампата за чека(като дюзичка е) присветва ли ти? И аз имах аналогичен проблем с колата на брат ми която е със същият мотор.На моменти заработваше нормално,на моменти губи мощност,но и лампата на таблото пресветваше при натискане на педала.Решението е нов потенциометър(аз го взех от морга).Fiat Marea TD100
Коментар
-
iuly_vn написа:Тоя потенциометър, който е на помпата, не е за подаване на газ. Тоя модел трябва да е с жило. Помпата е на Бош. Отвори капака и провери.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
manot24 написа:Лампата за чека не ми свети..В една тема прочетох, че колегата BO препоръчва почистване на буксите, които влизат в ECU-то.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Re: aaa
niko_boev написа:И аз имам същия пробрем,със същата кола.На мен ми се оправя,като изключа от скорост за 1-2 секунди и после си върви като дам газ. Чека неми свети.Fiat Marea 2.4 TD
Коментар
-
iakvvu написа:manot24 написа:Лампата за чека не ми свети..В една тема прочетох, че колегата BO препоръчва почистване на буксите, които влизат в ECU-то.Fiat Marea 2.4 TD
Коментар
-
iakvvu написа:iuly_vn написа:Тоя потенциометър, който е на помпата, не е за подаване на газ. Тоя модел трябва да е с жило. Помпата е на Бош. Отвори капака и провери.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Re: aaa
manot24 написа:niko_boev написа:И аз имам същия пробрем,със същата кола.На мен ми се оправя,като изключа от скорост за 1-2 секунди и после си върви като дам газ. Чека неми свети.
Коментар
-
Отстрани ли проблема,колега,че и при мен го има този проблем със същият двигател/2.4 тд/и то от доста време насам,даже преди година-две бях отворил тема във форума,но така и не се справих след съвети на колегите,които бяха любезни да ми отговорят и след няколко диагностики/ялови по подразбиране/ Явно си е типичен дефект за доста" Мареи",така и неразкрит досега.За жалост
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар