Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

стило 1.9 соленоида -къде е той

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

стило 1.9 соленоида -къде е той

Здравейте. Моля покажете соленоида -къде е той.
    STILO JTD 1.9- 115 BLACK

Кой от всичките ?
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

кола

това е много обшо понятиесоленоид е намотка на нещо си Stilo JTD Boost Solenoid Valve нещо такова
      Прикачени файлове
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Здравейте колеги!Както каза Христо грешката пак се появи,но с тази разлика,че след известно време, по време на движение изчезва сама.Колата и с този дебитомер не върви.ДНЕС ОБАЧЕ ВЕЧЕ ВЪРВИ и не само върви а направо е ИЗТРЕБИТЕЛ.Искам да споделя как се реши проблема.Днес трябваше да закарам мои близки до Аерогара София.Мой колега с Фиат като разбра,че ще ходя в София ми каза "що не отидеш до Ауто Италия",и аз си запазих час за днес.Преди това бях решил да събера някой лев и когато имам възможност да отскоча до Ямбол в сервиза на Христо,но тъй като така и така щях да ходя до София,реших и там да направя един тест.И така сложих си оригиналният дебитомер и отивам в сервиза.Приемчика ми зададе няколко въпроса и аз накратко му обясних за състоянието на колата,и че грешката е изтрита в Смолян.Взеха колата и ми казаха да изчакам.След 45 минути ми е върнаха готова.Проблема е бил следният-мъркучето на соленоида който взема вакуум от вакуум помпата е бил накъсан отзад зад ДВГ-то,там където не се вижда.На практика турбината въобще не е работила,поне така каза приемчика.И е прав-веднага след като тръгнах усетих тягата на колата,а и над 2000 оборота вече се чува турбината как нагнетява.Каза ми още да си сменя двете мъркучета на соленоида,защото не били оригинални,и когато се прибирам към Смолян да карам на по-високи обороти да обгори нагара в изпускателния колектор.За всичко това платих 32лв.,а онзи "специалист" от "Динекспрес" Пловдив не стига че ми взе 30лв. ами и твърдеше,че дебитомера е за смяна,който струва 200лв.Това е за сега.Поздрави от Родопите!Това горе е цитат. ENGINE CONTROL SYSTEM FAILURE е грешката ,която ми изписва.Ето за товаиде реч. Имам същия проблем-надявам се и на същото решение. Някоя снимка ще е много полезна. Благодарен.
        STILO JTD 1.9- 115 BLACK

Коментар

Ще ми бъде много полезно ако ми покажете и мястото на датчика за външна температура на въздуха. Вчера ми показа -2 градуса . Стилото е с климатик. Е, мога да почакам докато се събудите.
          STILO JTD 1.9- 115 BLACK

Коментар

Намира се под акумулатора (кутията му) и има теми кое и как и защо, за да ти изчезне проблема.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ок. Един линк ще ми бъде много полезен-за кое къде и как. Благодаря.
              STILO JTD 1.9- 115 BLACK

Коментар

Ако имаш предвид датчика за температурата на въздуха, би трябвало да е отдолу на страничното огледало откъм страната на шофьора (така съм чел, не съм го разглобявал ).Ако става дума за
                ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Благодаря . Това ми трябваше.
                  STILO JTD 1.9- 115 BLACK

Коментар

Working...
                  X