Здравейте колеги по автомобил. От няколко месеца и аз съм собственик на фиат темпра турбодизел 1.9. Още като ми я дадоха колата ми направи впечатление че не се чува турбото да свири, и вчера като останах малко по свободен реших да се почовъркам малко по колата. Свалих въздуховодите от филтъра до турбото и като се опитах да завъртя перката на турбината с ръка се оказа че е затегнала и не помръдва изобщо. Та питането ми е дали има опасност за двигателя ако покарам още малко време така със затегнало турбо, защото в момента имам малко финансови затруднения. И дали е възможно колата да загрява на баирите заради това че не работи турбото. Като казвам загрява имам предвид че на нанагорнища стрелката на температурата отива на 90 градуса и после като мина нанагорнището се връща пак на 80 градуса.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Темпра 1.9тд
Collapse
X
-
Ми колега то на двигателя няма какво да му стане ако не се върти турбото,но би трябвало да пуши доста.Не разбрах само въобще ли не се върти турбината?Ако е така може би някоя от двете перки е задрала или пък нещо е станало с втулковия лагер и в момента караш атмосферен дизел.Просто за всеки случай не я карай на високи обороти докато решиш проблема с турбото.
-
Пуши доста прилично. Аз даве си мислех че нещо по центровката не е както трябва ама то от къде излезе изаека. Да турбината е затегнала и изобщо не може да се завърти. А дали от липсата на турбината на баирите малко умалява, пример преди месец ходих до Банско и на Юндола на места карах и на втора предавка а температурата се качи почти до 100 градуса по показание на термометъра на таблото но като я оставих да си почине малко си се върна на 85 градуса, естествено не си хвърли водата и не съм я гасил загряла оставих я да поработи двадесетина минути на оборот и се върнаха градусите и в нормата.
Коментар
-
По-добре си потърси нещо втора употрба стига да е на поносима цена.Дали в Елхово или в Ямбол или другаде от теб зависи.Имай в предвид че този мотор се кара от много модели и избора ще е по-голям Типо,Темпра,Алфа155/145,Дедра и Делта 1 и 2,Призма,старото Дукато,старите Ритмо и Регата.Все нещо ще намериш.Дай му въздух на тоя мотор и се кефи после!Поздрави!!!
Коментар
-
За момента съм на изчакване. Хем няма пари хем и съм се обадил на един познат в Италия да види там дали няма да се намери нещо на по згодна цена. И като получа резултат тогава ще я мисля. Щом мога да я карам за сега така няма да я напъвам много а и аз не съм любител на високите скорости.Лек ден на всички.
Коментар
-
viper19 написа:За момента съм на изчакване. Хем няма пари хем и съм се обадил на един познат в Италия да види там дали няма да се намери нещо на по згодна цена. И като получа резултат тогава ще я мисля. Щом мога да я карам за сега така няма да я напъвам много а и аз не съм любител на високите скорости.Лек ден на всички.Fiat Marea TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар