Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

JTD115 (Stilo) Вода във горивния филтър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

JTD115 (Stilo) Вода във горивния филтър

Привет,преди около два месеца започна да ми примигва индикацията за вода във горивният филтър:Лампата примигва еднократно за около секунда и изгасва. Отначало светваше веднъж на няколко семици, а в последо време взе да зачестява. Иначе не съм забелязал някакви смущения в двигатела.Горивния ми филтър е на около 11’000км.Има ли няккава пробка отдолу която се развива и водата изтича или направо трябва да се сменя филтъра?Някъде бях прочел че има, също така Emzo ми спомена... но не напипвам кранче, само тръбичка.Ще съм благодарен да чуя малко споделен опит и/или снимки!

Датчика се завива отдолу на пробката.Т.е. трябва да го развиеш, за да изтече, каквото има там.Общо взето всичко ще се олее в нафта.След това 1-2 пъти на контатк да се напълни и тогава палиш.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Според мен, по-лесно е да свалиш филтъра (имам предвид целия корпус) - държи се на 2 гайки (доколкото си спомням). Тръбопроводите се разкачват и закачват много лесно (без инструменти). Така няма и да олееш с нафта. Съответно, аз бих сменил и филтъра - колкото и да е лесно свалянето, филтърът не струва чак толкова много, че да повтаряш упражнението по-скоро отколкото трябва.
      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Ooo, аз сега като се замисля направо ще го сменям май, няма да се цапам с глупости.Аз предполагах че нещо по user-friendly...Бях редовен клиент на Лукойл, но вече само в краен случай...

Коментар

Ами то и като го сменяш трябва да развиеш датчика отдолу ))
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

cec0 написа:
            Ooo, аз сега като се замисля направо ще го сменям май, няма да се цапам с глупости.Аз предполагах че нещо по user-friendly...Бях редовен клиент на Лукойл, но вече само в краен случай...
            спокойно тази индикация я има и типото 1.9тд...свети от поне две години си премигва(колата за 2 години има 100000км навъртяни)...в началото развивахме пробката но ефекта е краткосрочен и със смяна на филтъра ефекта е същия...нафтата която сипваме е всякаква...лук ойл, шел, бай Иван, омв...все тая просто кофти горива...досега не сме имали проблем с вървежа еле че старата типара като ги дърпаме с бравата все ми взема старта с тея къси скорости....лично аз на бравата сменям горивния на всяка смяна на масло така, че според моите изчисления твоя на 11 000км си е за смяна
            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Аз имах подобен проблем с Алфата.Виж тази тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=61683В крайна сметка след употребата на една добавка на Лики Моли всичко това изчезна - лампата не ми е примигвала вече месец.Добавката се казва Fuel Treatment или нещо подобно и има една снежинка нарисувана отпред.Яд ме е че хвърлих бутилката преди да я снимам.Ама ей сега ще ходя по друга работа до един магазин където ги продават и ако я има - ще я снимам.Слагах по малко на всяко зареждане - доста по-малко от указаното на опаквоката - страх ме беше.Мирише на коресилин смесен със спирт - рядка и прозрачна е.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Цецо, аз на таз кола добавка не съм слагал, просто развий датчика и всичко да изтече.Ако искаш смени и филтъра.Единствената добавка, която признавам е бензин в съотношение 1:10 Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Да не обръщаме и тази тема в посока добавки, но аз съм ползвал и ефект имаше. Отделен въпрос, че в случая няма много смисъл от това - по-горе съм написал кой е по-добрият вариант според мен.
                  ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Без да искам да обръщам въпроса към добавките.Просто споделям кое при мен реши въпроса - поне на пръв поглед.Аз филтъра го смених и след 200км пак се почна - т.е. имах вода в резервоара.Ето я добавката:
                    Прикачени файлове
                    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

на бравото си свети от както имам колата, светва за секунда и изгасва, и след смяна на горвния филтър (вече три пъти за 1г.) продължава да си свети

Коментар

А замисляли ли сте се , че може проблема да е в датчика ?
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Всяка есен чистя сондата на резервоара,на пунтото е лесно достъпна,защото първата зима брах ядове с тази вода и иточвам водата ако има от филтъра,по малко носе сабира
                          пунто 1,7тд

Коментар

emzo написа:
                            А замисляли ли сте се , че може проблема да е в датчика ?
                            Датчика не върви ли комплект с корпуса на горивния филтър?
                            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Не.С филтъра върви само тапа, а тая тапа кви мизерии ми е правила .....
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X