Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БРАВА ТД 100 "задържа" за момент във високи оборо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

marinavtom написа:
    колега в помпата е проблема съжалявам да го чуеш но имах същия проблем не наливай пари по сервизи а си вземи една помпа и си реши проблема между другото сменя се за 40 мин
    И на мен ми се въртеше това в главата последно време. Да пръскам пари по сервизи и през ум не ми е минавало, но ако имам възможност бих направил една диагностика и едно замерване на турбинката. А помпата може ли да й се замери дебита по някакъв начин? Ако се окаже евентуално тя ще я карам докато даде напълно фира и ще си потърся някаква втора ръка, даже в момента един колега във форума продава за добри пари ама да видим. Поздрави!
    НЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!

Коментар

marinavtom написа:
      колега в помпата е проблема съжалявам да го чуеш но имах същия проблем не наливай пари по сервизи а си вземи една помпа и си реши проблема между другото сменя се за 40 мин
      Я се обоснови що тъй си мислиш? Гадател ли си или маг нещо?Колега, струва ми се че има мнения на доста компетентни хора тук, за да направиш първо по-ефтините варианти.

Коментар

Колеги мойта печка последните дни взе да прави едни номера, които сигурно са свързани с по-горе писания проблем. Преди малко тръгвам от един светофар ама с повечко зор(един голф 3 ме ядоса :D ) и по едно време вече на трета в около 3000об. колата сякаш загуби мощ да ускорява и аз изключих от скорост, защото стигнах до другия светофар- на свободна оборотите се задържаха на около 1500 за 4-5 секунди и след това си паднаха на нормалните 900. Според мен на колата не й стига гориво, а дали е от помпата или е запушена цедката в резервоара, която не можах да развия, не знам. На правилна насока ли съм?

Коментар

marinavtom написа:
          Не го вкарвай така във филма бе колега... Нека си направи човека диагностика първо Колега Валентино_88, автомобила само задържа оборота или и форсира малко? Но определено нещо по горивната система е проблема, никаква турбина не е това... Смени маркучите за нафта след горивния филтър с прозрачни такива, викни си един приятел да помага и следи за въздух в новите маркучи, като подавате малко газ.. Сондата не е лошо да се изчисти, но тя би направил проблем по-скоро когато палиш колата Диагностика - задължтелно и като за последно остави помпата. Ако все пак искаш да работиш по нея те съветвам да отидеш на майстор и то не кой да е а добър такъв.. Има човек от форума в Ямбол, който би ти помогнал и има добър дизелджия в Карлово. Ако ти дотрябва ми пиши ЛС ще му взема координати, има всякаква апаратура и стендове за дизелови агрегати. Поздрави и успех, дано с въздух да се разминеш
          FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

евентуално имаш въздух според мен-аз имам проблема да се форссира сама но е много рядко и нямам пара да се занимавам,но съм чел доста из темите и общото мненние,за въздух в системата.
            ex.Мареа ТД100

Коментар

Валентино_88 написа:
              Колеги мойта печка последните дни взе да прави едни номера, които сигурно са свързани с по-горе писания проблем. Преди малко тръгвам от един светофар ама с повечко зор(един голф 3 ме ядоса :D ) и по едно време вече на трета в около 3000об. колата сякаш загуби мощ да ускорява и аз изключих от скорост, защото стигнах до другия светофар- на свободна оборотите се задържаха на около 1500 за 4-5 секунди и след това си паднаха на нормалните 900. Според мен на колата не й стига гориво, а дали е от помпата или е запушена цедката в резервоара, която не можах да развия, не знам. На правилна насока ли съм?
              аз съм така в момента, и нямам време да си сменя един маркуч, който видимо е прокъсам и най-вероятно смуче малко въздух от там.и цедката ми е изчистена.ама чак пък помпа...

Коментар

Dimo_J написа:
                Валентино_88 написа:
                аз съм така в момента, и нямам време да си сменя един маркуч, който видимо е прокъсам и най-вероятно смуче малко въздух от там.и цедката ми е изчистена.ама чак пък помпа...
                Абе то не е невъзможно проблема да е от нея... Просто ремонта и е много скъп и трудоемък, и не всеки се наема да го направи, особено на помпа ЛУКАС Затова трябва да се пробват другите варианти, които казах по-горе и ако не е причината в нито един от тях тогава да се търси майстор за помпи...
                FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Колата не се форсира сама, просто като изключа от скорост оборотите остават на 1500 за около 4 секунди и после падат на нормални. Тея дни ще имам малко свободно време и ще сменя маркучите та да видя ще покаже ли нещо и ако там всичко е ок ще я закача за една диагностика.

Коментар

Колега, продухай си горивопровода както ти казаха от резервоара до филтъра и тогава тръгвай в приключения.С чук и дървено трупче -по оребрения капак в багажника` няма начин да не се развие.Успех.
                    BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Валентино_88 написа:
                      Колата не се форсира сама, просто като изключа от скорост оборотите остават на 1500 за около 4 секунди и после падат на нормални. Тея дни ще имам малко свободно време и ще сменя маркучите та да видя ще покаже ли нещо и ако там всичко е ок ще я закача за една диагностика.
                      Това е тъй характерния знак за неправилно регулирана помпа за празния ход. Прави се лесно. Инструменти - звезда 17. гаечен 11, гаечен 8 -2бр. хлабиномер или дорник 2мм. Стартираш двигателя и изчакваш да загрее до оптимална темп! Навиваш петата за газта с три четери оборота със звезда17 и гаечен11 за контра. После настройваш оборотите от малкия лостов механизам по-назад, развивайки или навивайки болтчето, със помоща на двата гаечни ключа 8. Трябва да бъдат 850 +-25. Най добре на 860-870 об. Слагаш дорника 2мм между петата на газта и лоста и настройваш въртейки петата, така че от тая позиция да започнат да се увеличават оборотите. Застопоряваш и пробваш с подаване на газ на 3000об, задържайки секунда две и отпускаш. Ако двигателя бързо качва и сваля оборотите си готов. Иначе повтаряш настройката.
                      Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
                        Валентино_88 написа:
                        Това е тъй характерния знак за неправилно регулирана помпа за празния ход. Прави се лесно. Инструменти - звезда 17. гаечен 11, гаечен 8 -2бр. хлабиномер или дорник 2мм. Стартираш двигателя и изчакваш да загрее до оптимална темп! Навиваш петата за газта с три четери оборота със звезда17 и гаечен11 за контра. После настройваш оборотите от малкия лостов механизам по-назад, развивайки или навивайки болтчето, със помоща на двата гаечни ключа 8. Трябва да бъдат 850 +-25. Най добре на 860-870 об. Слагаш дорника 2мм между петата на газта и лоста и настройваш въртейки петата, така че от тая позиция да започнат да се увеличават оборотите. Застопоряваш и пробваш с подаване на газ на 3000об, задържайки секунда две и отпускаш. Ако двигателя бързо качва и сваля оборотите си готов. Иначе повтаряш настройката.
                        Ako този си отговор можеш да го уплътниш с една картинка с нагледно показано кое точно трябва да се навие/развие ще е доста полезно на доста хора
                        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

iuly_vn написа:
                          Добро разяснение ,но за човек който поне веднъж е виждал или е докосвал ГНП за настройки за останилите картинка задължително.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ето я и картинката. Въпреки че не търсите и все пиша и слагам картинки. Щото тая картинка я има на поне три места вече. Но няма грижи, дано е от това проблема и да се оправи колегата, а и да съм бил полезен на всички.П.П. Като сложите дорника 2мм и почнете да развиватге петата на газта, застопорявате точно когато оборотите са започнали съвсем леко да се увеличават!!! Тоест, от там нататъка, вече трябва да започнат да се увекичават. С други думи луфта трябва да е 1.5 до 2мм.
                            Прикачени файлове
                            Fiat Marea TD100

Коментар

А след това няма ли нужда да се настрои и датчика за положението на педала за горивото със Визата.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                                А след това няма ли нужда да се настрои и датчика за положението на педала за горивото със Визата.
                                Добър въпрос, но може и да не се настройва, освен ако не светва индикатора-дюза на таблото. Допуска на тоя датчик е в голям диапазон. От около 7-8% до 15-16% при начално положение /отпуснат педал/. Чак извън тези стойности вече, диагностичният софтуер реве за твърде ниски или твърде високи стойности /Value too low или Value too high/. Разбира се, най-добрите стойности, опитно, а и най често срещани, са на 10.8 -11.3%.
                                Fiat Marea TD100

Коментар

Working...
                                X