Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Работи ли дебитомера

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Работи ли дебитомера

Измерих следното: На контакт - 2 пин- 12,45в 4 пин- 4,94в 5 пин- 1,2 При работа на място - 2 пин- 13,65в 4 пин- 4,94в 5 пин- 1,93 При товар- 5 пин при 3000 оборота- 4,00в 3500 - 4,13в 4000 - 4,17в Работи ли според вас ( хората които разбират)?Другеят въпрос ми е: При ускорение при около 2700 оборота(съответно 3,90волта) усещам едно спъване (заглъхване), каточели докато натискам гаста някой чуква за миг леко спирачката. Това не е винаги но в 90% от случаите може би, на какво може да се дължи това?Колата е Мареа 1,9 jtd
    Фиат Мареа 1,9 jtd

Има тема за дебитомера и е най горе във важни теми. Там надълго и нашироко е дискутирано по въпроса. Не пускай нова тема за едно и също. Там ще намериш отговора на въпроса ти. / http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=26645 /
    Fiat Marea TD100

Коментар

Re: Работи ли дебитомера

Jak написа:
      Работи ли според вас ( хората които разбират)?Другеят въпрос ми е: При ускорение при около 2700 оборота(съответно 3,90волта) усещам едно спъване (заглъхване), каточели докато натискам гаста някой чуква за миг леко спирачката. Това не е винаги но в 90% от случаите може би, на какво може да се дължи това?Колата е Мареа 1,9 jtd
      Колега,наистина първо прочети темата за дебитомерите.Всичко ще ти стане ясно.Дебитомерът ти принципно работи.А това за спъването при 2700 оборота също има доста теми по въпроса.Използвай търсачката на форума-много полезна "джаджа".Само да ти кажа че проблемът със спъването при тези обороти е софтуерен.За да бъде премахнат трябва да се модне софта ти.Абе четене му е майката ПС.Да подразбирам ли че Мареа-та ти е jtd105,защото това спъване е характерно само за този мотор.Ако си с jtd110 проблемът се крие другаде.

Коментар

Четох я темата но там само спорове кой знае и кой не знае, но все пак показанията които се споменават ме кара да си мисля че не работи както трябва при натоварване и затова зададох въпроса.Като незнам разбира се колко въздух постъпва в същото време, може да е недостатъчен и за това да показва така, но това ще събуди отново големите спорове. Ако създавам излешни теми - извинете ме. Да колата е 105 коня, забравих да спомена, на такава тема не съм попадал но щом има ще се поразровя. Благодаря
        Фиат Мареа 1,9 jtd

Коментар

това за турбо дупката го твърди твоя мапер, аз на 105 мотора не съм усещал такава !
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
            това за турбо дупката го твърди твоя мапер, аз на 105 мотора не съм усещал такава !
            Първо,Емо,кой е моя мапер?Моят софт е модван 3-4 пъти.И второ каква е тази турбо дупка?Това така наречено "спъване" няма нищо общо с турбото.Просто хората са пообъркали малко горивните карти в софта.Грешки стават.Нали сме хора все пак.Отвори си Аутодата-та виж там какво пише.Там също е посочено и до кой номер мотор на jtd105 се отнася съответния "бъг". Това не съм си го измислил аз. Хората са написали какъв е проблема и как може да се оправи - да се препрограмира/модне софта.

Коментар

Подобно заглъхване имах на Стилото,но при около 1800-2000 оборота. От около месец съм с нов дебитомер и това вече го няма. Колега Jak,какъв е сензорът на дебитомера ти(комбинацията от цифри и букви изписани върху него)?
              AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
              HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
              Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Щом е JTD105, значи е с евтиния МАФ - 019 за 120-30лв.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Тогава трябва да е с F00C2G2030 сензор :D Ако някой не го е пипвал преди това де...
                  AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                  HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                  Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Мафа е на BOSCH 0280218019, а на противоположната страна пише >PBT - GF30< ако е от значение.
                    Фиат Мареа 1,9 jtd

Коментар

Ако по някаква причина се стигне до нов дебитомер:В: Откъде да го закупя ?О: Само оторизирани от Бош дистрибутори, като:Киров, Ауто+ и др.В: Колко струва ?О: с Бош *номера се проверява ето тук:http://www.bosch.bg/bg/products/car_...list/index.htm
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                      X