Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голям разход на гориво МАРЕА ТД 100

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Голям разход на гориво МАРЕА ТД 100

    Здравейте колеги,Пиша относно големия разход на гориво по моя автомобил Мареа 1.9 ТД 100 97г. Разхода ми на гориво е 10л. на 100км. при скорост 100км/ч и включен климатик. По рано разхода ми беше напълно задовулителен но от известно време се покачва. Подменил съм всевъзможни филтри и системата за доизгаряна на неигорелите газове е изолирана. Дайте ми съвет какво да правя. Знм че, Ви горят колите малко но нека направя и моита и тя да гори малко. На четец не съм я карал. Благодаря предварително.
    Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
    харчи: DOSTA

    #2
    Провери клапана за обратната нафта/филтърчето му/. Провери климатика за ниво на налягането и количество фреон или го изключи и виж дали ще се нормализира разхода. Ако това не, то диагнодтика за грешки и диагнодтика на налягането на турбината. Също така, дали е здрава мембраната на помпата за обогатителя на турбонадува.
    Fiat Marea TD100

    Коментар


      #3
      Провери и хлабините на клапаните.
      Fiat Marea TD100

      Коментар


        #4
        Нормалния разход е 6-6.5/100 и то при по висока скорост/многократно потвърдено при мен/.Как ти е двигателя-в смисъл палене,ускоряване,пушене,шум, черни сажди на края на ауспуха.От всичко това опитен майстор ще те насочи какво да правиш.Добре е specialista да се произнесе.
        BRAVA TD100 ELX `98

        Коментар


          #5
          В интерес на истината пропушва чер дим, пали си нормално. Маркуча на турбото като че ле не ми се бетонирва ами е малко по така/ мек. Не се чува да свести въздух, системата която връща газовете за доизгаряне е изолирана.
          Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
          харчи: DOSTA

          Коментар


            #6
            Днес я понапънах колата по така и трябва да ви кажа че си пуши УБАВО черно изодзаде. Ще се сменят всякакви О пръстени и менбранки по помпата. Ще се добитвам до специалиста в Ямбол, той му е доктора на този фиат ТД100 а и не само на него.
            Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
            харчи: DOSTA

            Коментар

            Working...
            X