Защо не пробваш да промиеш охладителната система и смениш антифриза.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
колата ми эагрява какво да правя - РЕШЕНО
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Да, с два датчика е. Единия, откъм купето е за уреда на таблото. Втория е само за данни към EKU-то.На тоя двигател няма как да се измери температурата с термометър. И не го съветвайте да прави това, че ще си изпати ако отвори системата в горещо състояние! В разширителния съд температурата е винаги по ниска с около 5-10* и измерване там не би дало точен резултат. Точно измерване може да стане на компютър, като предварително се свали датчика му за температура и се проверят стойностите му, според таблицата в мануала. Но и без по-горното, на диагностика може да се отчете вярната температура, ако допуснем че вторият датчик, тоя на компютъра е изправен.Fiat Marea TD100
Коментар
-
chaveto написа:На тоя двигател няма как да се измери температурата с термометър. И не го съветвайте да прави това, че ще си изпати ако отвори системата в горещо състояние!Fiat Marea TD100
Коментар
-
Може,Не знам как е точно при ТД, но при JTD-то ми в момента и при алфата ми 1.7 ТС капачката имаше гумено уплътнение и системата в никакъв случай не е херметична.Т.е не държи налягане освен ако гуменото уплътнение на капачката не се е одървило. Системата си изпуска налягането и може да бъде отворена по всяко време, независимо колко е загрял двигателя ( за разлика от доста от немските коли при които ако се опиташ да направиш това упражнение ще си измиеш лицето със завряла вода/антифриз)А дали ще заври изобщо е въпроса ?Защото до момента няма потвърждение на твърдението че датчиците отчитат правилно и че колата наистина загрява.
Коментар
-
Здравейте приятели,не писах защото колата беше в сервиз тези дни .Казаха датчиците са проверени и отчитат правилно.Направили са центровка на помпата защото не е правена откакто сам я взела колата .Доста е била мръднала.Засега няма проблем ,не загява държи 90гр.Мислите ли че от една центровка може да се е оправило.
Коментар
-
ANICHKA написа:По принцип эабравих да кажа че не надува ,маркучите са горещи но не коравиFiat Marea TD100
Коментар
-
ANICHKA написа:Днес пък ми прокапа масло,майче е от хидравликата.Направо ми омръзна от проблеми.Само се ядосвам с тия коли.Fiat Marea TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар