Эдравейте,Приятели.Имам Fiat Ulysse 1.9TDI.Проблема ми е че при градско каране държи около 95градуса ,обаче види ли малко баир и эагрява до 110.УЖАС!Сменихме радиатора,термостата отваря,перки въртят, водната помпа е наред ,датчика е сменен ,ходих на диагностика и нищо.Моля ви дайте идеи от какво е това чудо.Вече незнам какво да правя.Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
колата ми эагрява какво да правя - РЕШЕНО
Collapse
Заключена тема
X
X
-
На диагностика би трябвало да видят каква реално температура вижда ЕКУ. Датчиците за ЕКУ и таблото мисля трябва да са различни. Тези симптоми, които са описани може да се дължат спокойно на не добре обезвъздушена система. Или пък някой да вкарва непрекъснато въздух - например гарнитурата на главата. Затова обърнете внимание, какво се случва с охлаждащата течност! Вдига ли се много високо в казанчето, като започне да прегрява?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:На диагностика би трябвало да видят каква реално температура вижда ЕКУ. Датчиците за ЕКУ и таблото мисля трябва да са различни. Тези симптоми, които са описани може да се дължат спокойно на не добре обезвъздушена система. Или пък някой да вкарва непрекъснато въздух - например гарнитурата на главата. Затова обърнете внимание, какво се случва с охлаждащата течност! Вдига ли се много високо в казанчето, като започне да прегрява?
Коментар
-
Какъв точно е двигателя, TDI не вярвам да е.Ако е JTD, най-вероятно е един датчика и за уредите и за ECU-то.Закачете един лаптоп, намерете баир и сравнете показанията от диагностиката и таблото. Уточни и двигателя какъв е за да видим при какви градуси се включва втората степен (перка).PS: И двете степени на перките работят нали. Да не би първата да не тръгва и като се дигнат градусите направо да се пуска втората.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар