Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

предстоящ проблем с тд100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

предстоящ проблем с тд100

Собственик съм на Браво тд100 и съм ’леко’ обезпокоен заради едни странни шумове откам двигателя.Когато закупих автомобила чух един малко странен ’звънтяшто-чукащ’ шум от двигателя в движение при ниските обороти(до 1300-1400).Първоначално това не ми се стори странно,защото сам чувал и друг път този шум при други автомобили,но постепенно този шум започна да се чува и при по-високите обороти.Сега това ’скимтене’ се чува дори и при 1800-1900 оборота.Честно казано това започна да ме притеснява и бих искал да разбера откаде идва шума и до какво може да доведе това.Освен това има и друго.Преди около седмица дочух и друг странен шум.След превклиючване на 3та предавка започва да се чува едно виене като на разбит лагер откам скоростната кутия(поне така си мисля аз де).След превключване на 4та това ’скимтене’ се превраща в свирепо ’виене’ което продалжава докато не превключа на 5та предавка.Тогава всичко се оправя и ’виенето’ спира и не се чува нищо повече.Така че колеги ако някой знае вероятните причини за тези шумове щте съм много благодарен ако ги сподели.Благодаря предварително.
    alfa romeo 145 1.3 boxer-моята гордост
    fiat bravo TD100-печката на брата

за скористната кутия провери дали има масло в нея.знам че за 5 запчатката е горе и след време започва да вие но не е проблем.

Коментар

Работата е там,че 5тата предавка не вие,а само 3та и 4та.Иначе утре ще проверя маслото в скоростната кутия.

Коментар

marian2784 написа:
        Работата е там,че 5тата предавка не вие,а само 3та и 4та.Иначе утре ще проверя маслото в скоростната кутия.
        3та и особенно 4та и при мен вият доста от известно време. Маслото не съм го проверявал и сменял, но едва ли е от него проблема. За сега карам така. Звънтящ шум при мен имаше от демпферната шайба на коляновият вал, но най-вече на празен ход се чуваше. При теб увеличава ли се с увеличаване на оборотите?
        Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

При мен звантящият шум се чува до 1800 оборота,а след това се чува само турбото.

Коментар

Re: предстоящ проблем с тд100

marian2784 написа:
            Собственик съм на Браво тд100 и съм ’леко’ обезпокоен заради едни странни шумове откам двигателя.Когато закупих автомобила чух един малко странен ’звънтяшто-чукащ’ шум от двигателя в движение при ниските обороти(до 1300-1400).Първоначално това не ми се стори странно,защото сам чувал и друг път този шум при други автомобили,но постепенно този шум започна да се чува и при по-високите обороти.Сега това ’скимтене’ се чува дори и при 1800-1900 оборота.Честно казано това започна да ме притеснява и бих искал да разбера откаде идва шума и до какво може да доведе това.Освен това има и друго.Преди около седмица дочух и друг странен шум.След превклиючване на 3та предавка започва да се чува едно виене като на разбит лагер откам скоростната кутия(поне така си мисля аз де).След превключване на 4та това ’скимтене’ се превраща в свирепо ’виене’ което продалжава докато не превключа на 5та предавка.Тогава всичко се оправя и ’виенето’ спира и не се чува нищо повече.Така че колеги ако някой знае вероятните причини за тези шумове щте съм много благодарен ако ги сподели.Благодаря предварително.
            колегаи мойта беше така имаше масло само обаче го смених с ново и проблема се оправип.п забравих да ти кажа че зимата ми замръзваше скоростния лост даже
            Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
            FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

ОК маслото в скоростната кутия ще го сменя.Ами за шумът от двигателя някои да знае от какво може да е?

Коментар

marian2784 написа:
                ОК маслото в скоростната кутия ще го сменя.Ами за шумът от двигателя някои да знае от какво може да е?
                Качи един клип със звука някъде и дай линк. И пробва ли, със свален пистов ремък?!? Не агренажен, ами пистов. Ако не, свали го и пиши пак. И се опитай да локализираш шума.
                Fiat Marea TD100

Коментар

ъпвам темата, защото ме интересува и мен това леко почукване откъм двигателя. При мен го има същото. Пак в ниските обороти. Шумът прилича все едно на бензинова кола да включиш висока предавка много преди да си стигнал оборотите.
                  Fiat Marea 1.9 TD100 97г.

Коментар

Working...
                  X