Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Към собствениците на дизели?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нино, за горивния филтър ли става въпрос?Днеска я погледна майстро в един сервиз и каза, че лампичката която свети в оранжаво е за антифриза....каза да налея още малко/понеже сега е на средата между мин и мах/ и трябвало да се оправи...а ако не, трябвало да се развие "врътката" на горивния филтър за да се източи водата....а то не било много лесно......та в тоя ред на мисли се чудя дали да се пробвам..?!?
    Punto ELX 1.7TD

Коментар

bbosta написа:
      Нино, за горивния филтър ли става въпрос?Днеска я погледна майстро в един сервиз и каза, че лампичката която свети в оранжаво е за антифриза....каза да налея още малко/понеже сега е на средата между мин и мах/ и трябвало да се оправи...а ако не, трябвало да се развие "врътката" на горивния филтър за да се източи водата....а то не било много лесно......та в тоя ред на мисли се чудя дали да се пробвам..?!?
      Да, точно за него.Не знам точно как изглежда тази индикация, но мисля ,че не би трябвало да има проблем ако антифризът е между мин и макс.Даже там му е мястото.Хвани "врътката" с парцал, а ако ти е трудно и филтърчето е евтино, направо иди да ти го сменят.... КАТО НЕ ЗАБРАВИШ ДА ПОДСЕТИШ т.нар. МАЙСТОРИ ПРЕДИ ДА МОНТИРАТ НОВИЯ ДА ГО НАПЪЛНЯТ С ГОРИВО.Успех!
      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Re: Към собствениците на дизели?

bbosta написа:
        Колеги, искам да ви попитам какъв е нормалният разход на Пунто 1.7 турбо дизел? Засичах градско....излиза около 10 - 11, извънградското е някъде към 6,5...Четох препоръките за каране на дизел...и ги спазвам...предавките ги сменям между 2500 - 3000 об.Така като го слушам, двигателчето си работи нормално...няма пушеци при форсиране...или при запалване...просто този разход ми се струва повечко...нали дизелите горят по-малко?!?
        Нормално е батка,и мойто при юркане дава толкова,ма може да харчи и 6-7 при смяна на 1500-1800 оборота преди турбото да надува яко

Коментар

Working...
        X