Колеги, искам да ви попитам какъв е нормалният разход на Пунто 1.7 турбо дизел? Засичах градско....излиза около 10 - 11, извънградското е някъде към 6,5...Четох препоръките за каране на дизел...и ги спазвам...предавките ги сменям между 2500 - 3000 об.Така като го слушам, двигателчето си работи нормално...няма пушеци при форсиране...или при запалване...просто този разход ми се струва повечко...нали дизелите горят по-малко?!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Към собствениците на дизели?
Collapse
X
-
Струва ми се завишен този разход, а пък и при 3000 оборота колата си папа яко! Турбото е в силата си тогава и двигателя дърпа много и нали знаеш, че яде не само въздух за да се ускорява бързо? Моят двигател 1.9 TD гори 9-10 градско, което според мен е почти в нормите при положение, че по каталог трябва да гори 8.5/8.7 в градски условия. Извун града с разумно каране гори около 6.5. Опитай да караш колата до към 2000 оборота и засечи тогава, колко ще ти гори. Имаш ли филтър за твърди частици (катализатор при бензиновите коли)?Frontera Sport, X20SE март 1998
-
Re: Към собствениците на дизели?
bbosta написа:...Четох препоръките за каране на дизел...и ги спазвам...предавките ги сменям между 2500 - 3000 об....ОМВ Мусагеница. И аз бях там, и аз заредих... И после "замръзнах" ...
Коментар
-
bbosta написа:Колеги, искам да ви попитам какъв е нормалният разход на Пунто 1.7 турбо дизел? Засичах градско....излиза около 10 - 11, извънградското е някъде към 6,5Fiat Punto 1.7 TD
Коментар
-
Абсурд! Нещо бъркаш с методиката на измерването.Миналата седмица колега беше прикачил една екселска табличка за измерване на разхода.Втори път зареждам, съответно нанасям данните в нея и мисля,че коректно смята разхода.Ама а къде беше това файлче във форума?SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
gdd55
1.9ТД 100 повече от 2000 оборората градско не дигам над 7 не съм се качил никога.Ся ше изкочи някой тука с теорията за софийскко и кембрижко.Толкова си горе бе професоре.Одеве отидох да си долея резервоара до горе събра 51 литра до капачката минал съм 759км не мисе занимава да смятам професорите тука да смятат.Карал съм е само градско.Повече от 2000 не сам е юркал само 2 пъти на околовръстното до 180км/ч и спирам без да ги държа ,пробвах тогава нещо
Коментар
-
Те го файлчето: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=5946/P.S. Радвам се, че все пак някой го използва, че ме пооплюха в оная темаНе знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
Sko написа:Те го файлчето: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=5946/P.S. Радвам се, че все пак някой го използва, че ме пооплюха в оная темаSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Mitko написа:И аз имам въпроси към нафтаджийте. За Копринка ще пътувам с 1.9 JTD. Какви са рецептите за ниския разход. Собственика на колата твърди, че разхода извън града се движи между 4-5 литра.
Коментар
-
Sko написа:... Радвам се, че все пак някой го използва, че ме пооплюха в оная темаex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
bbosta написа:Колеги, искам да ви попитам какъв е нормалният разход на Пунто 1.7 турбо дизел? Засичах градско....излиза около 10 - 11, извънградското е някъде към 6,5...Четох препоръките за каране на дизел...и ги спазвам...предавките ги сменям между 2500 - 3000 об.Така като го слушам, двигателчето си работи нормално...няма пушеци при форсиране...или при запалване...просто този разход ми се струва повечко...нали дизелите горят по-малко?!?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар