Здравейте колеги.Трябва ли да се сменя горивния филтър на всяка смяна на маслото
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Горивен филтър
Collapse
X
-
bobi_bravo написа:Като вземеш под внимание ,че нашите горива са боклук филтъра е хубаво да се сменя максимум на 30 000км.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:bobi_bravo написа:Като вземеш под внимание ,че нашите горива са боклук филтъра е хубаво да се сменя максимум на 30 000км.
Коментар
-
Марто написа:Лично аз горивният филтър го сменям през смяна на маслото и до сега никога не съм имал боклуци или вода в филтъра.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
BO написа:bobi_bravo написа:Като вземеш под внимание ,че нашите горива са боклук филтъра е хубаво да се сменя максимум на 30 000км.Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.
Коментар
-
Горивния филтър не е сменян 43 000 км. И не го сменям, защото като ми го смениха първия път нещо не обезвъздушиха както трябва и колата след 50 км. каране не искаше да запали. Дръпнахме я и запали. Искам да ви питам как се сменя горивния филтър, как се обезвъздушава и трябват ли специални инструменти ?04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Най-лесно на канал, бъркаш отдолу ако нямаш кора и развиваш самото тяло.Слагаш новия, даваш 1-2 пъти на контакт(за да се напълни с нафта филтъра) и тогава палиш. Системата се обезвъздушава сама.На новия филтър, провери пробката отдолу, често не са завити, както трябва.Аз така съм правил 1/2 резервоар за 5-6кмF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Както каза emzo от долу може би е по-лесно. Аз моят, обаче, го смених от горе. За по-лесно си вземи някой парцал за да хванеш по-здраво. И ако с лявата ръка не можеш, пробвай с дясната, по-удобно е :P . Преди това си приготви новият филтър до теб, за да можеш веднага да го сложиш, като предварително си стегнал пробката от долу добре. При мен леко сълзеше после от тази пробка, така че хубаво я стегни преди да си монтирал новият филтър. След това 2-3 пъти на контакт. Аз го направих 5 пъти, обаче само до третият път се чуваше бълбукане. Нищо сложно, ще се справиш, успех .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар