Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем пунто 1.9 jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем пунто 1.9 jtd

Здравейте колеги от 2 години съм горд собственик на това автомобилче и съм доста доволен. Проблема е следния още от както взех колата ми прави впечатление, че мирише на неизгоряла нафта и на място когато я изфорсираш пуши доста черно дакажем в диапазона от към 2500 до 3500 оборота си вади направо облаци. Прави ми впечетление обаче следното нещо, че като я карам нормално и след това я сръчкам пуши много, а когато постоянно я ръчкам пушекът изчезва. Карах я в сервиза на Бош защото ме дразни там казаха, че мотора за тях работи перфектно и да не се притеснявам обаче много ме дразни. Ако има някой които да помогне ще съм му благодарен.

Забравих да кажа, че колата я карам само със Селения Турбо Дизел. Винаги изчаквам да загреее и после я настапвам и преди да я изгася изчаквам 5 мин. Колата си върви съвсем нормално турбото не свири виии и тн. дарпа си повече от добре направо те лепи като заварти търбото

Коментар

В горната дясна част на последното ти мнение има бутон "Редактирай", в случай че не са изминали 24 часа от публикуването му. Можеш да го използваш вместо пускането на ново мнение.Горивото което зареждаш - от утвърдена бензиностанция ли е, от една и съща ли зареждаш винаги, или ги редуваш? От туби сипваш ли си гориво?Колата от България ли е купена, или е "нов внос"? Някой да е правил опити за чип-тунинг на нея?

Коментар

Колега и при мен е така. Карайки колата в града буквално се задръства. Добре, че пътувам през уйкендите и искам не искам стъпвам на магистралата - там я ръчкам здраво. Пушилките изчезват. За два три дена в града - пак се затлачвам. За ТДИ четох, че е добре колите с такива двигатели от време на време да се карат на ниски предавки с високи обороти на подходящи места. Практикувам го вече и аз. Оги е прав. Обърни внимание на неговите съвети.
        A17DTС/S
        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

При мен на диагностика не показваше никакви проблеми където и да било. Всичко си беше ОК единствено пушеше когато си поиска. Оказа се, че имам скъсан маркуч след турбината.

Коментар

Причините за черен пушек може да са няколко,но си трябва диагностика Най-вече от некоректрно работещ ЕГР може да пуши така
            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
            Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
            Ventura garage

Коментар

Мхм, ако е евро2 затапвай го, ако е евро3 го чисти, току виж се оправи :P
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Днес ще разглобим кулера да почистим и ще огледам за спукани маркучи. А ЕГР а го чистиха преди има няма месец Сипвам от всички бензиностанции дизал предимно shell, omv, lucoil. Колата ми е вкараха от Италия и тук в Бг нищо не е пипано по софтуера

Коментар

Working...
                X