Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добавка за дизел - за вода в горивото?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странно при JTD105 няма такава лапма.
    "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
    Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Значи при филтъра няма датчик за наличие на вода.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Pecho написа:
        Ами има такива, даже съм ползвал преди време, когато на люлинското Еко ми наляха яко кръщавана нафта. Ама като не си спомням марка... Все пак: беше в червено плоско пластмасово шише с тясна и дълга гърловина (то и други добавки има в подобни шишета). Не съм сигурен, ама май я бях купил от Кауфланд (случайно я видях и се зачетох в етикета).Колкото до слагането на газ за горене, не вярвам нещо да му стане на двигателя, стига да не напълниш целия резервоар. Ама не знам доколко ще има ефект за тази цел.
        Не работя в бензиностанция. Но да се твърди, че несъвместими течности могат да се смесят е... меко казано смешно. Вероятно си уцелил зареждането на танковете и се е била разбълникала нафтата с баластната вода. Я сега като достатъчно разумен човек ми кажи - кое е по-тежкото за един обем? Водата или Нафтата? И как се смесват?
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Не разбирам какво точно искаш да кажеш. Съмняваш се, че е имало вода в нафтата ли? Ами на източването й присъстваха няколко души по време на една от редовните форумски срещи... И аз не работя на бензиностанция, ама като клиент не ме интересува какво се е разбъркало. Една държаща на клиентите си бензиностанция не би допуснала да
          ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Как така един път не уцелих кофти нафта се питам ?Зареждам от която ми падне верига - Петрол, Лукойл, Еко, Шел и 2 пъти от Ромпетрол.Нито един път !Може да развие пробката на филтъра и да запали колата, за нула време ще му отиде нафтата на земята - лично изпробвано, заради калпав филтър.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Източи си горивото /с водата/от филтъра и го напълни/с помпичката/.Изчисти си резервоара/на Бравата е лесно/ макар че не тисе занимава и проблема ти е решен.И така да караш пак не е опасно защото водата ще стои на дъното на филтъра.С нищо не можеш да я абсорбираш./и да я прекараш през помпата и цилиндрите./.
              BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Водата се получава от конденз..................... Сега не знам дали се налива вода в резервоарите, но преди се правеше с цел ако има теч първо да изтече водата. Когато се зарежда бензиностанция с гориво, винаги се чака преди да се продава. Ако не се изчака нужното време, има вода................

Коментар

Сега,момчета,преди да ме съдите,ме оставете и аз да се изкажа по темата.Първо нека всеки си сипва каквото ще -има това право,второ преди да го направи има право на опит(за проба).И що тази проба да не е извън резервоара питам аз?Сега сигурно вече псувате.Споко,просто на тия дето смята да слагат спирт и спирачна течност,пък и други разни разнообразни нека ги смесет тия неща в прозрачен съд и да ги оставят да престоят.Ако на сутринта има поне две различни компонента в съда значи има проблем.Единия е водата на дъното,другия е нафтата със съмнително качество и последния със сигурно ще е спирта най отгоре.А сега ми кажете този спирт как ще (абсорбира водата) или някаква по-сложна дума със същото значение.Нафтата като фракция на петрола си има относително тегло(което варира според температурата и други фактори) около 0.850гр/Л. Съответно водата е по-тежка и за това е отдолу,а спирта по-лек и за това е отгоре.Добавката трябва да е такава че да се разтвори в нафтата(т.с.петролен продукт), а как ще се смеси с водата и да я направи не отделящ се продукт(че на всичкото отгоре да е не агресивен към метала че и горим) просто незнам.Все пак не съм химик и е възможно да има такива препарати-не знам аз съм скептичен.Аз препоръчвам , в момента в които намериш вода във фитъра ,свали и промий резервоара.

Коментар

Идеята на добавките е да смесят водата с останалото и да я прекарат безопасно до края на ауспуха, като конденз.Спирт и бензин се смесват, бензин с нафта също. Нищо не пречи да се опита бензин и спирт смесени предварително да се добавят към нафтата и да се види ефекта.

Коментар

Хм, не ми се превръща в опитно зайче, да знаете Намерих една добавка на ХЕЛИОС, в чието описание пише: "Хелиос Intensive Дизел почиства натрупаните отложения по дюзите. Възстановява прецизната им работа и гарантира правилното разпръскване на горивото.Почиства горивните системи и подобрява изгарянето. Възпрепятства агресивното действие на корозионно-активните вещества. Спомага за бързото деемулгиране на водата и има антипенен ефект. "http://www.helios.bg/dobavki-za-dizel/dobavki-za-dizelovi-goriva.htmlИнтересната част е последното изречение - Спомага за деемулгиране на водата...Колкото и да ми е странно обаче деемулгиране трябва да означава ’отделяне’ , а не смесване - т.е. точно обратното на това което ми трябва Ама не пречи да я пробвам де - като знам че на ХЕлиос добавките са по няколко левчета.
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Сам виждаш че химиците искат да я махнат по-бързо тая вода от нафтата и тя да се отдели организирано във филтъра,а не да я смесват с нещо и да я прекарат през помпената секция и после през дюзите.Сам се сещаш че преминавайки на водата през нежеланите места тя може и да престои там и понякога за дълго ако колата не се пали извесно време.Е аз питам какво и пречи тогава да нанесе своите поражения върху помпена секция и разпръсквачи?Поздрави!!!

Коментар

Yavor написа:
                          Хм, не ми се превръща в опитно зайче, да знаете Намерих една добавка на ХЕЛИОС, в чието описание пише: "Хелиос Intensive Дизел почиства натрупаните отложения по дюзите. Възстановява прецизната им работа и гарантира правилното разпръскване на горивото.Почиства горивните системи и подобрява изгарянето. Възпрепятства агресивното действие на корозионно-активните вещества. Спомага за бързото деемулгиране на водата и има антипенен ефект. "http://www.helios.bg/dobavki-za-dizel/dobavki-za-dizelovi-goriva.htmlИнтересната част е последното изречение - Спомага за деемулгиране на водата...Колкото и да ми е странно обаче деемулгиране трябва да означава ’отделяне’ , а не смесване - т.е. точно обратното на това което ми трябва Ама не пречи да я пробвам де - като знам че на ХЕлиос добавките са по няколко левчета.
                          добавка за дизел-САМО на кастрол за дизелови двигатели!!! НО стигаа да си намериш,че от началото на годината не се намира никъде!!!Все ми казват ,че чакат доставка и все нищо....
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

Castrol TDA Верно поизчезнаха от пазара, зимата сипвах профилактично в много малки дози.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Yavor написа:
                              Хм, не ми се превръща в опитно зайче, да знаете
                              Пробвай, който си харесаш от следните продукти, няма да останеш разочарован и ще ти свършат хубава работа :D :http://prospeed.bg/bg/product/4280ht...g/product/4283

Коментар

emzo написа:
                                Castrol TDA Верно поизчезнаха от пазара, зимата сипвах профилактично в много малки дози.
                                Хм, че аз имам в мазето точно такава - около половин флакон!Бях я купувал за Пунтото миналата зима...Баси късмета.Вчера купих една на Лики Моли - дават я точно за това - да направи водата на безкрайно малки капчици за да може да премине през системата и към ауспуха...Дават я за до 60 литра гориво - аз налях само една трета то нея и за 20лв нафта отгоре - нещо се притеснявах. Мирише на коресилин и е доста рядка - като бензин.Иначе на Бардал продуктите съм ги гледал ама са само с онлайн поръчка - пък аз искам да ги видя на живо, да ги пипна.Сега и Кастрол ТДА ще набутам утре като слагам пак нафта.
                                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
                                X