Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добавка за дизел - за вода в горивото?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лошо няма да сложиш и Castrol TDA , ама тя ми се струва по-подходяща за зимата (във всеки случай няма да има ефект по отношение на водата). От споменатите дотук само тази на Bardahl е за това (то си личи и от името на продукта - оригиналното имам предвид). В българското описание не е обяснено много добре, на сайта на производителя е малко по-подробно. Иначе механизмът на действие на тези добавки действително е този, който описваш (дисперсия).
    ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Yavor написа:
      Вчера купих една на Лики Моли - дават я точно за това - да направи водата на безкрайно малки капчици за да може да премине през системата и към ауспуха........
      А тази добавка ако я изсипя в тоалетната дали водата ще изглежда като ситен пясък Yellow_Flash_Colorz_PDT_10 Съжалявам за офтопика ’ма не се сдържах
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ми то ако имаш 1 литър вода .........Едва ли е голяма хамалогия свалянето на резервоара.Тъкмо ще си почистиш и помпата/цедката.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Едва ли водата е 1 литър - като най тежка щеше да е напълния системата отдавно само тя.Така или иначе помпата обикновено е на почти най ниското място.Свалянето на резервоара ми звучи крайно непривлекателно - на първо мяст нямам време, на воторо нямам условия в момента, на трето - при който и майстор да ида - все са големи разбирачи както знаете и не им се занимава с това - това за тези на които имам доверие. Тия дето нямат работа - не ща да ида при тях - едно ще оправят, друго ще строшат.И изобщо замисляли ли сте се - защо тия скапани майстори като иксаш нещо да ти оправят и да си ПЛАТИШ все едно че ти вършат най-голямата услуга на света...Все едно при мене да дойде клиент да му продам от моята стока и аз да се усуквам....
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Днес минах през Кауфланд - ето я добавката, за която писах в началото. Цена 9,99 лв.
            Прикачени файлове

Коментар

Това е първата добавка която става за бензин и дизел
              И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Със сигурност не е първата. А и обърни внимание, че става дума (преди всичко) за премахване на водата в горивото.

Коментар

Източване и почистване на резеровара е истината Едва ли е чак така невъзможно да се намери свестен майстор, който да го направи.Другото са самовнушения. На всяка от добавките за дизел пише, че вдига цетановото число, понижава разхода, вдига мощността, гони водата, лоши духове и прави още куп други добрини. Спрях да сипвам добавки много отдавна. Нито ми се напулни резервоарът с ’недисперсирана’ вода, нито загубих мощност, нито съм имал случай да не запали зимата
                  _______
                  146 JTD

Коментар

За нафтата само 2 добавки - двутактово масло и бензин (отделно де)
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

trustworthy написа:
                      Спрях да сипвам добавки много отдавна. Нито ми се напулни резервоарът с ’недисперсирана’ вода, нито загубих мощност, нито съм имал случай да не запали зимата
                      Аз познавам един, който без да сипва добавки - източи цял филтър вода. Шанс...

Коментар

emzo написа:
                        За нафтата само 2 добавки - двутактово масло и бензин (отделно де)
                        За бензина може да се поспори. Аз лично никога повече няма да налея бензин, освен ако преди това не съм го смесил с двутактово масло.Маслото също има значение какво точно ще е.

Коментар

Спори колкото си искаш, ти друго без това не можеш За да не съм голословен - има достатъчно сервизна литература (да, за JTD) в която е описано, в кои случаи и как се ползва п.с. за бензина иде реч
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Pecho написа:
                            Днес минах през Кауфланд - ето я добавката, за която писах в началото. Цена 9,99 лв.
                            Това 100% го нямаха в нашия Кауфланд.Ще поръчам на жеанта да види при нея в Димитровград.Интересното е че пише в съдържанието - изопропилакохол -тва си е вид спирт.Имам цяла бутилка изопропилакохол в офиса- с такова чистим един капризен принтер.Което ме навежда на мислъта че вероятно и малко спирт за горене ще свърши същата работа, ама няма да пробвам де.

Коментар

Майтапа настрани, но до сега да бях отделил, няколко часа вечер след работа и да бях пресушил резервоара.Тъкмо и въпросната цедка на помпата щях да проверя.Но ти си знаеш де.п.с. отиваш някъде, където имат от тия машини дето смучат ( ), от багажника вадиш помпата и изсмуквате всичко.За няма и час работа.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                                Майтапа настрани, но до сега да бях отделил, няколко часа вечер след работа и да бях пресушил резервоара.Тъкмо и въпросната цедка на помпата щях да проверя.Но ти си знаеш де.п.с. отиваш някъде, където имат от тия машини дето смучат ( ), от багажника вадиш помпата и изсмуквате всичко.За няма и час работа.
                                По този начин който описваш - точно водата ще си остане в резервоара.Аз съм се сетил за него, ама не му имам доверие.Истината е в свалянето на резервоара, а там вече е кушия. Като се свали и се надупи всичко да изтече и да се изчисти хубаво - тогава е 100%.Тя водата едва ли е повече от 50-100 грама и току засмуче по малко и я качи във филтъра.

Коментар

Working...
                                X