Здравейте приятели, акумулатора на Мареята умря, отидох тук в Добрич гледам има промоция 97 лв за 60 AH-на завод Старт, викам си сигурно има някаква уловка Влязах вътре и продавача ме убеждава, че за 100 к.с дизел ми трябва поне 72-75 Ah??!!След като казах, че искам точно 60 Ah(така както четох тук във форума) ми каза, че ще ми го продаде, но без гаранция???Въпросът ми е дали да купя 72-75 Ah или да търся друг магазин който да ми продаде 60 Ah.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акумулатор за Marea ТД100 - КУПЕН
Collapse
X
-
tomsan написа:Прав е продавача, разбирасе че ти трябват поне 70-74 Ah по възможност с по голям стартов ток(поне 680А), все пак това е дизел, аз с момента карам с един 60 амперов но си е тормоз за колата, пък и като стане студено ще си е трудничко да запаля.
Коментар
-
Ако парите не са проблем е желателно да си вземеш по голям акумулатор.Преди време имаше подобна тема. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...t=15Който разбира нека обясни как точно се недозарежда този по голям акумулатор. И как постоянно стои недозареден.Поздрави.Bravo JTD 105 '98
Коментар
-
Думи като недозареден ,,голям,, акумолатор ми звучат като,,недонатиснат,, голям двигател,при еднакви условия естествено. Професионално се занимавам с това и мога да кажа само едно -ако не ви бърка цената-винаги по-големия.Размера има значение :DУмные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
Аз ползвам монбат 62 ah 510 стартов ток. Зиме лято есен дъжд - фиата пали от веднъж(тд100). Да се отклоня малко от темата, до ейсега акумулатора беше подложен на изпитание, защото на колата и хрумна днес да не запали.След 5-10 мин въртене, като взе да умира акумулатора, опънах 1 жица от "+" до 1та подгревна свещ за 10-тина сек... и чудо фиата запали от 2-3ти оборот.Та къде се намира релето за подгрева, и къде да търся проблема, че остава само и копче за подгрева да си изкарам на таблото и става като космически кораб вътре...Извинявам се пак за отклонението от тематаТря'а напиша нещо тука, нали
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар