Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Blow off на TD100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Blow off на TD100

Приятел иска да си сложи блоу офф на ТД100Какъв и откъде да го купи, как се монтира ?Само хора с опит да пишат.За останалите има достатъчно СПАМ теми !
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=41111
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Каква е целта която искаш да постигнеш с този блоу оф на дизел?То тука няма дросел клапа която да затваря като пуснеш газта и не виждам никакъв практически смисъл да се прави това?Или може би има?
      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
      FIAT БРАВО 1.2 16v
      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

При дизела е само съскането, нищо повече, това е и целта на моя човек.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

на бензинова кола без турбо може ли да се монтира

Коментар

Не. Идеята на клапана е когато затвори дросела да не се натоварва турбината и по този начин да се спира. При двигател без турбина/компресор като затвори дросела няма какво да надуе за да свирне клапана. Виждал съм имитация на такъв клапан и тя би ти свършила същата работа щом гониш само звук.

Коментар

да само за звук искам

Коментар

Ето ти и един клип на такива свирки които са за ауспухаhttp://www.youtube.com/watch?v=jRRAu...atedНякой казват, че не ги кефи, но според мен в този клип е добър звука.Иначе има и ел. свирки които били по добри. Аз лично не съм пробвал, просто съм чувал от дечурлигата които се събират с разни нашмъркани 1.1-1.4 бегачки

Коментар

При турбодизелите "газ" се подава не с дроселна клапа а с увеличаване/намаляване на кол-вото впръскано гориво, следователно няма кой да спира потока въздух към двигателя, следователно BOV-а е излишен.Ако се постави, ще се получи само едно съвсем леко свистене и то само при по-високи обороти и натоварване.Според мен подобни имитации не си заслужават масрафа.

Коментар

chaveto написа:
                    Ето ти и един клип на такива свирки които са за ауспухаhttp://www.youtube.com/watch?v=jRRAu...atedНякой казват, че не ги кефи, но според мен в този клип е добър звука.Иначе има и ел. свирки които били по добри. Аз лично не съм пробвал, просто съм чувал от дечурлигата които се събират с разни нашмъркани 1.1-1.4 бегачки
                    мерси за отговорите

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                      Според мен подобни имитации не си заслужават масрафа.
                      Meрак му е на момчето, да съска и то точно във високите.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

масрафа не е проблем

Коментар

emzo написа:
                          Stefan Hadjov написа:
                          Според мен подобни имитации не си заслужават масрафа.
                          Meрак му е на момчето, да съска и то точно във високите.
                          Да слага момчето,кефа цена няма.........

Коментар

Ако се натегне уейст гейта (или направо се откачи управлението) и се нагласи блоу офа на подходящо налягане да разтоварва през него, вместо през уейст гейта, няма ли да стане номера със свистенето във високи?

Коментар

И в крайна сметка що ти е да надуваш турбото излишно и после да я разтоварваш от някъде си само и само за да изсвести.Аз също ще кажа като Стефан че не си струва,нито мъките и парите,а и ефект няма да има.Поздрави!!!

Коментар

Working...
                              X