Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Почистване на резервоар Marea 2,4 td

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Почистване на резервоар Marea 2,4 td

Колеги, имах невероятен проблем. Следкато си строших задния мост ма моя варел (MAREA 2.4 td), за смяна на моста трябва да се демонтира резервоара. И. Аз като голям капацитет реши да си измия резервоара. Ето така стана проблема !!! Занесох резервоара на една авто мивка да го измият и готово. Обаче Седкато монтираха всичко варела ми мина 1/5 км. и започна да прави мизерйи. Исчезнаха ми високите обороти а колата само ми гаснеше и пушеше. Смених Горивния филтър а от него изтече неверочтна гняз. Дву-компонентна консистенция, която нямаше нишо обшо с нафта. Обаче проблемат пак се появи при това стана още по-зле. и тогава решех да разглобя сондата а в нея ... това е визуално
    Прикачени файлове
    fiat marea 2,4 (TD125)

Интересно е, че доста колеги са го правили това, включително и аз, но такива мизерии, само на ТД е имало досега.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Обикновенно има отлагания които не непомнят за себеси,трайно закрепени за дъното доката не се намесят други фактори.

Коментар

В такъв случай разните му добавки могат ли да дадат положителен резултат?
        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Да, да разтворят още повече мизерията и да задръсти фюел системата.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Най-много това го прави наливането за първи път(или в началото на използването на такива) био горива.

Коментар

Колеги, аз мисля че тази мизерия можеше и да не се появи ако не бях мил резервоара. Т. Е. съмнявам се че като са го накиснали с препаратите за безконтактно миене са вдигнали тази свинщина и за това се е вдигнала тази помия
              fiat marea 2,4 (TD125)

Коментар

Колеги,от час и нещо се мъча да извадя пустата му сонда от резервоара,но не мога да се справя .Има два маркуча с щипки,които успях да счупя вече/щипките/,въпреки,че не съм ги напъвал много.Как се вадят маркучите?С издърпване или въртене,или пък...?!Моля помогнете,спешно е!Още час ми отне из форума да търся снимков материал,но обяснения не намерих-само снимков м-л.Сори,че пиша тук,но да не отварям нова тема,и без това са много...

Коментар

Ако си махнал щипките, но не мръдват, вероятно са залепнали за щуцерите.

Коментар

Има ли лек?И нагоре ли да дърпам?

Коментар

Честно казано незнам. Аз лично бих започнал с отвертка лека полека да ги навдигам нагоре докато отлепи.

Коментар

Почистване на резервоар Маrea 2.4td.

Airfan написа:
                        Честно казано незнам. Аз лично бих започнал с отвертка лека полека да ги навдигам нагоре докато отлепи.
                        Колега,вътре в щуцерите има бяло цилиндарче,щом си счупил щипките трябва да го видиж.С две малки отверки го надигаж едновременно.

Коментар

Да,видях цилиндърчето,благодаря за съвета!

Коментар

Резервоара можеш спокойно да си го изчистиш/ до сухо/ и през големия отвор в багажника, без да го сваляш а горивопроводите се откопчават чрез противоположно стискане на щуцерите в края им.
                            BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Днес не остана време да продължа,оставих гимнастиката за утре :D Противоположно казваш?Хем стискане,хем противоположно...хм...Ами ще се мъча тогава...

Коментар

Working...
                              X