Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какво означава извадена тръба при турбината..

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

какво означава извадена тръба при турбината..

Колеги искам да питам дали на някой се е случвало и оказва ли влияние на мощността или на разхода следното:Тръбата за турбото на Мареята 1,9 JTD /тая отпред долу зад радиатора/, там където влиза в двигателя се беше разхлабила от скобата и леко се беше измъкнала. Беше също доста омаслена, предполагам че е хвърляло масло. Трябва ли това да окаже някакво влияние на работатта на турбото и разхода на колата в смисъл че оттам може да е влизал въздух?Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описателноРедактирано заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Marea JTD 110 Weekend ELX - 2000г

На мощността със сигурност ти влияе негативно. На разхода - положително, качва се нагоре

Коментар

при мен тази тръба се беше измъкнала понеже не и е стигал въздух от филтъра...и буквално от натоварването се беше измъкнала от скобата...като си видях филтъра беше страшно зле...даже бях качвал тук някъде снимки ама...прегледай за причина за измъкването, защото и аз отначало си мислех че ми се е разхлабила скобата ама не.......
      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
        при мен тази тръба се беше измъкнала понеже не и е стигал въздух от филтъра...и буквално от натоварването се беше измъкнала от скобата...като си видях филтъра беше страшно зле...даже бях качвал тук някъде снимки ама...прегледай за причина за измъкването, защото и аз отначало си мислех че ми се е разхлабила скобата ама не.......
        При мен въздушния филтър го проверих, не беше много зацапан и го оставих, само го изтупах много хубаво. Обаче ако е така както казваш ще взема да го сменя, по -сигурно си е.

Коментар

ogi28b написа:
          На мощността със сигурност ти влияе негативно. На разхода - положително, качва се нагоре
          На мен заради разхода ми се стори, че има проблем, защото на дълг ми даде повече с 0,2-0,3 л на 100 км. Това разбира се при не особено точно замерване от лампа до лампа, но като е правено повече пъти на една и съща колонка може да се прави сравнение. Иначе мощността я пробвах на един баир, добре ми се стори. Като сменя въздушния филтър ще видя как е на дълго.

Коментар

случвало мисе през лятото особено като нее валяло дълго време се дига доста пепел по пътя особено като караш зад камион ,за 10хк съм сменял по два пъти въздушен филтър
            пунто 1,7тд

Коментар

Working...
            X