Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем след смяна на дебитомера

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Няма да му хареса цената..............

Коментар

Eми да търси по морги тогава
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Проверено е - не можеш да си купиш само датчика от БОШ за този дебитомер.Та прави си сметката колко е оригинален.
        Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Моля да ме изивините, ако намесата ми е неуместна,но този дебитомер менте ли е, че цената му е 228 лв?Edit: Коригирана връзката, за да сочи правилният дебитомер.Благодаря на pr_00f за корекцията.

Коментар

Не знам дали е менте ама е малко по различен номера му 0280218019 А ние говорим за 309 - ето го и него - http://axm-auto.com/index2.php?brand...l=1&show=1за 228 лева.п.с Дал си правилната цена с грешен линк, та и аз се обърках.
            Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Dimitar. написа:
              Моля да ме изивините, ако намесата ми е неуместна,но този дебитомер менте ли е, че цената му е 228 лв?
              Препоръчителна продажна цена без ДДС: 113.24 лв.това на 019 дебитомера, който НЕ Е за колата, на автора на темата !
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Според вас в линковете които сте дали по нагоре дебитомерите са ментаци или ги купуват с много голям отсъпка и затова могат да ги продават на по ниска цена. Ауто + се води дистрибутор на Бош и отново според вас само сензор не се продава от Бош, ми тогава и те продават ментаци. След сряда ще попитам и да се надявам, че ще бъдат откровени с мен и тогава на 100% ще знам кое е ментак.

Коментар

Днес ми доставиха дебитомер HUGO, мисля, че така беше фирмата. Кутията е в колата, направих и няколко снимки на дебитомера, но с тел. и ще ги кача по късно защото сега ще изчезвам. Като цяло се оказа, че предният дебитомер е китайски. Хората ми смениха дебитомера и казаха, че пари не искат. Демек си остава и този на цена 70лв. В момента колата си върви съвсем нормално и определено дебитомера е бил виновника. Утре ако имам време ще я закача на комп. и ще премеря с мултицета за какво иде реч с този дебитомер, но според мен всичко ще е нормално. След смяната колата отново беше по мудна, изкарях от паркинга и я сръчках, като е в обороти си вървеше съвсем нормално. При тръгване от място (нормално тръгване) и подаване на газ отново не искаше да тръгне както преди, но след като я покарах около 20км започна да върви съвсем нормално.В момента на 100% има записана грешка за дебитомера и температурният сензор в него + турбината. Веднъж чух, че при по новите автомобили след записана грешка, ако след 40-се паления не се появи грешката се трие сама и след записана грешка автомобила може да мине през адаптация от дадената грешка. Затова си мисля, че след смяната на дебитомера си беше мудна и след ХХ км започна да върви нормално.

Коментар

Честито.Направи едно логче с ФЕС при яко сръчкване да видим какво отчита дебитомера.Току виж си намерил някаква читава алтернатива на тея противняци от Бош.

Коментар

Ако ми остане време ще направя, но за последно имах нещо проблем с тази програма. Не искаше да се канектне към ЕКУ-то ще я преинсталирам и ако тръгне и имам време ще направя.Ето и снимкитеhttp://img27.imageshack.us/slideshow...pgСнимах с телефона и не са с много добро качество.

Коментар

И тоя ми мяса на китайски, важното е да работи.Замери с ФЕС-а targer air i measured air на празен ход. След 3000рпм, абе и на ниските обороти ги замери.Това е лична молба, така да се каже
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Определено пластмасата на предния беше в толкова лошо състояние, че не е истина. Този спрямо китайският си има много як вид. Показанията с бошовският вървяха почти едно към едно с таргета. Даваш газ таргета отива примерно на 500 а дебитомера на нещо малко по различно и за 2-3секунди макс. ЕГР-а прави корекция и показанията се изравняват с тези на таргета с малка разлика, ако задържиш някакви постоянни обороти. При плавно подаване на газ вървят еднакво. Реално ЕГР-а винаги може да направи показанията на дебитомера да са такива каквито са заложени, но въздуха може да не е толкова. Според мен със старият дебитомер преди да умре стояха точно така нещата. На ниските трябва да е 300мг ЕГР-а е направил числата да са 300 но реално влизат 200.

Коментар

Мен конкретно ме интересува над 3000.3500 и 4000 примерно.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ФЕС отново не иска да се конктне към ЕКУ-то и нямах време и нерви да преинсталирам................... Гледах я с унидиага и на ниските обороти докато не започне да отваря ЕГР-а е 500мг. След като ЕГР-а отвори стана на 380-360мг и така си стоеше. След известно време го свали на 310-320мг на ниските.При рязко натискане на газта достигна 1080мг. При 3000-3100 об/м 580-600мг това е като я задържа на тези обороти, за по нагоре да я държа на място душа не ми дава :D

Коментар

E щом стига 1000 бих казал бива.

Коментар

Working...
                                X