kilikanzer1 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с 1.9 ТД бял пушек
Collapse
X
-
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
-
Главите се пукат, още много преди да се разбере. Тоест преди да почни да пуши бяло и да губи антифриз. Става само от прегряване, по една или друга причина! Не е голям проблем, да попадне студена вода, върху гореща глава. Тя е достатъчно добре стегната и прилепнала, а водната риза не и позволява гоолеми и резки температурни разлики. Независимо че в горивната камера температурата е по- висока. Това си е изчислено и теставано. Ако се прегрее обаче, както много Фиати имат такава склонност, тогава има риск от спукване. Първо се появява пукнатина между клапаните, а по-късно тя пробива навътре и стига до водната риза. Тогава започва и да пуши, да прегрява и да губи антифриз.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Аз имах видими пукнатини почти между всички клапани..можеше да влезне нокът в тях..След заварката и челосването, отново се виждаха.ПП Само че, не съм сигурен, че има връзка между тези пукнатини и въпросните пукнатини, от които влиза антифриз в горивната камера и прегрява..
Все си го представях да е през клапаните (по-нагоре в главата, така да го кажа), ама знам ли?пп много се отклонихме от темата на колегата, за което се извинявам
Има ли някакво развитие по въпроса?
A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
Колеги мен спря дами право номера с излизането от обороти и пушенето по сфетофарите следкато разглобих авансатора смених му оплатненията и си го сложих пак сега само като е студена като я запаля искарва малко бял пушек иначе си варви се проблеми ми саздава ремъка от 6 канален е станал 4-ри канален на динямото ролката е 4-ри канална и го е срязала зада си се намести но онзиден го изплю понеже имам и някви уникални испалнения и ролката на коляновия вал е без канали гладка е(явно напасната от др кола) направо ми взе здравето тая кола!!!
Коментар
-
Те тия глави да не са консуматив. Един съсед се занимава полупрофесионолно с ремонт на двигатели. Като взех моята-ТД100- ми вика -тая ще те надживее. Значи думите му бяха;това е единствения дизел,който го настъпвам до дупка в Шумен и връщам педала преди изхода за летище Варна ,без стрелката да мръдне от 90 градуса. Без да смени глава след това представете си. :DУмные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар