Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с 1.9 ТД бял пушек

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Koлеги на път съм да си сменя Фиата ТД 100 с ЖТД 105.Какви са предимствата и недостатъците на двата двигателя?За Жтд -то разбрах-чести проблеми с електрониката към двигателя-скоростна кутия -много скъп ремонт на съединителя.Казаха ми , че се износвал и огледалнищт диск и от там цената отива към 700 евро.За двигателя ТД 100 фабричният дефект , че често пука глава.

Коментар

kilikanzer1 написа:
      Koлеги на път съм да си сменя Фиата ТД 100 с ЖТД 105.Какви са предимствата и недостатъците на двата двигателя?За Жтд -то разбрах-чести проблеми с електрониката към двигателя-скоростна кутия -много скъп ремонт на съединителя.Казаха ми , че се износвал и огледалнищт диск и от там цената отива към 700 евро.За двигателя ТД 100 фабричният дефект , че често пука глава.
      Колега кой ти ги наговори тия глупости?А место жителство Аврен има ли нещо общо с моя град???Поздрави!!!

Коментар

Попитах ако има някой ,който случайно да е сменил Мареа тд100 с жтд 105.Някакво сравнение...Обречен съм да карам Марея докато не я сменя накрая с крома, че взе да ми писва.Ама не става кромата ,щото не мога да събирам в нея , да речем стълба дълга три метра.Това ми е третата марея която карам, и съм на път да я изхвърля.Какво бих очаквал като повреди от мотора жтд105?Или по тъпо да задам въпроса, колко километра ще издържи?На магистрала съм всеки ден, нормално е да карамн с 160=180,когато се успя и бързам за работа...

Коментар

На въпроса колко точно ще издържи ще отговоря много точно - 12 342 км - нито километър повече.Максималната разрешена скорост в България на магистрала е 130.Може би е по-добре да не се успивате ?
          Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

И да добавя още нещо, ремонти не правя, ако се издъни турбина или нещо по-голямо.Ихвърлям колата и си взимам друга.Нямам време за ремонти и глупости.Всеки ден ми е ценен,печеля достатъчно и не мога да губя ценно време.Не смятам по аршина в България...Колата която притежавам сега не е мита от 1 година близо,пълна е с кал от поляните ,само дето не е поникнала трева вътре !Използувам возилото за да се предедвижвам в всякакви метереологични условия, не го пазя и не го щадя.Инструментите които пренасям в багажника са към половин тон ,куфари пълни с железа,отверки клещи и други.Най-малкият проблем ми е че пласмасите на фиата скърцали.На тази цена с тези консумативи ,които се сменят по тази ,,каруца

Коментар

За Италия става въпрос колега!Не съм в България.И тука има ограничения.Плащам и глоби даже-ако ме хванат !

Коментар

Ако ,някой може да отговори- моля!Обичам закачките и шегите.Обаче ако някой специалист се е сблъсквал с проблемите на двата мотора може и да пише нещо.Не искам да ставам досаден,но мога и да бъда полезен с нещо на феновете на Фиат.Все пак съм в държавта където се правят (засега).Ако не им изнесат производството в някоя друга държава както се говори напоследък.Частите тук се намират и в аптеките даже и са на достъпни цени. Ако бях в Германия , и работех тази си работа там-може би фолцваген щях да карам.Но тук само Фиат!

Коментар

Колега, май нещо не се вързваш. В Италия, с неизмита дори и на една седмица кола, едва ли ще караш, освен ако не колекционираш италиански актове от по стотина евро. После това не е каруца за товарене а кола. Щом няма да я подържаш, по добре смени марката. Един зелен москвич-дванайсетак ще ти подхожда. И наистина, след като пишеш че не подържаш кола, а направо я изхвърляш, то какво те е заинтересувало преимущества и недостатъци на ТД и ЖТД. Наливай там нафта и карай. А, и да поливаш тревичката която казваш че е поникнала вътре, че ще си имаш проблеми и с властите по екологията.
                  Fiat Marea TD100

Коментар

Тъй!Сега пак продължаваме..В Италия ОТВЪН колата е измита.Не колекционирам актове , досега специално за неизмита кола ,не са ми правили!За превишена скорост да -веднъж само!Не ми давай акъл каква каруца да карам!Карам и ще карам каруца Марея!Не ме интересуват москвичите колега!Казах по-горе мога и крома да си купя нова, но жалко за нея...С тази кал и пепел..ще стане на циганска каруца!Това е !Казах вече, не меря с вашия аршин нещата.Попитах за съвет,явно тук в форума само надувки с стари фиати се срещат.Не се засягам от нищо казано по-горе.Жалко само за идеята ...1,9 ТД 100 или 1,9 жтд 105 или 2,4 жтд?Разлики при сервиза и често срещани дефекти.Когато ме попитат италиянците, ще отговоря-един български майстор ми каза...Има ли такива тук? :D Вчера дойде един от Таранто да ми предлага една Марея жтд 1,9- 2000 година била .Иска 3000 евро-ще падне и на 2.Тук специално фиатите не държат цена.Ако е немска кола -да ама италианска освен алфа и кола от епохата ,всичко е с ниски цени. За мен 3000 евро не е проблем. :D

Коментар

И да обясня нещо на колегата по-горе!Тук ремонтите са скъпи.Ако ще давам по 700 евро за смяна на глави ,плюс пари за дюзи електрони там и други, пари за помпи за окачване ,по-ми е изгодно да сменя автомобила. Пък и осигуровката ми е достатъчно голяма -1200 евро на година.Данъка ми е 250.С италианска регистрация си я карам.Не губя и време.После от сервиза ми дават друга кола докато ремонтират моята, ама не мога да я товаря така.Все пак е чужда кола.Не бъдете язвителни ,колеги.Искам съвет относно моторите.Обяних, че колата ми трябва за работа само.Товари се много и жестоко се експлоатира!Работя в фирма за поставяане на фороволтаични панели...местя се из цяла Италия.Нося си инструментите в колата и често я паркирам в калта по нивите.Няма ли едно свястно мнение?Само жлъч и язвителни забележки!

Коментар

И така да купувам ли жтд -то или да си остана с тд 100 1,9?Моля някой по -компетентен за отговор. :D

Коментар

Колега защо не ходиш да си пишеш глупостите някъде другаде, не разбра ли, че тук никой няма да ти отговори. Хем не прави ремонти хем знае, че цените на частите били ниски. Кога при жабите ще си спреш колата в калта и после ще тръгнеш с нея без да я измиеш. Карай си ТД-то докато не се счупи и тогава си вземи ЖТД, нали така правиш.

Коментар

kilikanzer1 написа:
                            Тъй!Сега пак продължаваме..В Италия ОТВЪН колата е измита.Не колекционирам актове , досега специално за неизмита кола ,не са ми правили!За превишена скорост да -веднъж само!Не ми давай акъл каква каруца да карам!Карам и ще карам каруца Марея!Не ме интересуват москвичите колега!Казах по-горе мога и крома да си купя нова, но жалко за нея...С тази кал и пепел..ще стане на циганска каруца!Това е !Казах вече, не меря с вашия аршин нещата.Попитах за съвет,явно тук в форума само надувки с стари фиати се срещат.Не се засягам от нищо казано по-горе.Жалко само за идеята ...1,9 ТД 100 или 1,9 жтд 105 или 2,4 жтд?Разлики при сервиза и често срещани дефекти.Когато ме попитат италиянците, ще отговоря-един български майстор ми каза...Има ли такива тук? :D Вчера дойде един от Таранто да ми предлага една Марея жтд 1,9- 2000 година била .Иска 3000 евро-ще падне и на 2.Тук специално фиатите не държат цена.Ако е немска кола -да ама италианска освен алфа и кола от епохата ,всичко е с ниски цени. За мен 3000 евро не е проблем. :D
                            Колега, пред дума започваща със съгласна буква "с", "з", се използва предлога "със". Когато се започва ново изречение или след поставен знак, се оставя разстояние. ИталиЯнците са ИталиАнци! Да, ние в България сме бедни и не разполагаме с ресурси като твоите, та затова караме каруци, така че питай някъде другаде. Сбъркал си форума, просто.
                            Fiat Marea TD100

Коментар

Да !Благодаря за образователната програма по българска граматика колега!За измиването на колата си гледал мноооого филми!Със калта -ама. кал по стъклата чак съм карал по магистралите тук.Ела в Италия на гости да ти покажа как се прави Глупости не ми се четат.За ресурсите ,които притежавам, не се хваля.Не Обиждам и никого, че не е с моите възможноти.Все пак си прав!Няма смисъл да пиша по форуми.Така или иначе, ще си карам каруцата докато се скапе и ще я сменя.Не ми се занимава да слагам снимки на моята каруца неизмита както е ...да убеждавам кого?И за какъв чеп?Менкайте си тука части за талиги втора употреба...нали с такива глупости пълните форума?Кой какъв дефект имал , на колата си и кой бил майстора дето ще сложи ръце.Не съм обиждал никого тук и не съм чел лекции по правопис и правоговор.Няма смисъл да се сдухвате ,,колега

Коментар

По темата...Имах същият проблем преди година някаде.Ако си сипвал нафта на черно,от там идва цялата беля Свалихме резервоара и няма да ти казвам какви работи намерихме вътре.Изчистихме всичко и до ден днешен си няма и помен от този проблем.Успех

Коментар

Working...
                                X