Смятам да почна да наливам лятото наполовина олио и наполовина нафта че нещо много скъпо.Някой има ли впечатления как се държи тоя двигател на олио?Предната кола и наливах олио ама беше с помпа бош а за лукас съм чувал че се разкапвали нещо от олиото пък мареата ми е с такава ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Някой карал ли е мотора ТД100 на олио?
Collapse
X
-
Някой карал ли е мотора ТД100 на олио?
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
От олиото не знам дали ще се разкапе, но няма проблем да караш с олио. Единствено не трябва да надвишаваш 20%. Аз карам с такъв процент от доста време, но съм Jtd. Казват, че олиото трябва предварително да се смеси с нафтата и тогава да се налее в резервоара. Спирам на бензиностанцията, сипвам олиото и след това зареждам до горе.
-
Гледах в метро олио на прамоция в 5 литрови туби и е по 1.70 литъра и утре мисля да експериментирам как ще го хареса мареата. А отколко време сипваш олио в горивото?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
@infineonКолега,Колко километра изминавате месечно? Тръгнах да си правя подобна сметка.Аз зареждам приблизително веднъж в месеца ( ако не карам извънградско).Около 50 литра ми е едно зареждане 850-950 км.Ако спазвам пропорцията на chaveto - 20% , това 10 литра олио.С тази разлика в цената от 50 ст/л. излиза че се пестят 5 лева от 10-те литра олио.Ако карате по 5-6000 км на месец предполагам си струва, но на 1000 км 5 лева икономия не си струват риска.Поне на мен така ми се струва.Ако мислите да карате 50/50 има далавера, но как ще реагира двигателя на подобна горивна смес ?
Коментар
-
pr_00f написа:@infineonКолега,Колко километра изминавате месечно? Тръгнах да си правя подобна сметка.Аз зареждам приблизително веднъж в месеца ( ако не карам извънградско).Около 50 литра ми е едно зареждане 850-950 км.Ако спазвам пропорцията на chaveto - 20% , това 10 литра олио.С тази разлика в цената от 50 ст/л. излиза че се пестят 5 лева от 10-те литра олио.Ако карате по 5-6000 км на месец предполагам си струва, но на 1000 км 5 лева икономия не си струват риска.Поне на мен така ми се струва.Ако мислите да карате 50/50 има далавера, но как ще реагира двигателя на подобна горивна смес ?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Питайте "батко си " за олиото ! Карам от 3 години и натрупах доста опит! Та по въпроса: да се кара с олио повече от 20% е рисковано освен ако не го преработвате в биодизел но пък тогава икономията отива на вятъра !Няма да се впускам в подробни обяснения защо не е добре !То ще работи и с 100% чисто олио ама няма да изкара много дълго !Първото нещо което се скапва ако се кара с повече от 20-25% олио е горивния филтър който става на парцал !Другото важно нещо че маслото трябва да се сменя на всеки 5000-6000км.защото олиото има много повече отлагания които не изгарят и отиват в маслото и го правят еднооо гъсто като грес и ако имаш турбо и не сменяш маслото после няма турбо :D :D :D това са само 2 да не се кара с повече от 20%олио в нафтата ! Говоря за чисто олио не за биодизел !!!При биодизела нещата стоят малко по-различно ! Няма ли откъде да си купим корабно гориво без акциз и да не се занимаваме с глупости !!!LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
chaveto написа:От олиото не знам дали ще се разкапе, но няма проблем да караш с олио. Единствено не трябва да надвишаваш 20%. Аз карам с такъв процент от доста време, но съм Jtd. Казват, че олиото трябва предварително да се смеси с нафтата и тогава да се налее в резервоара. Спирам на бензиностанцията, сипвам олиото и след това зареждам до горе.
Коментар
-
chaveto написа:От олиото не знам дали ще се разкапе, но няма проблем да караш с олио. Единствено не трябва да надвишаваш 20%. Аз карам с такъв процент от доста време, но съм Jtd. Казват, че олиото трябва предварително да се смеси с нафтата и тогава да се налее в резервоара. Спирам на бензиностанцията, сипвам олиото и след това зареждам до горе.STILO 1,9JTD
Коментар
-
Е повечето казват, че от по високото налягане олиото изгаря по добре, вие сега твърдите обратното. Много ми е интересно какво толкова ще се скапе в една дюза К.Р от олиото а в една обикновена нищо. То ако е за въпрос на някой модели на мерцедес ( тежкотоварни) съм виждал да препоръчват сипването на бензин през зимата, от както и те ползват по новите технологии това го няма. Точно заради това, че бензина не е мазен не се препоръчва при К.Р но някой хора твърдят, че няма проблем. Аз лично съм разглобявал К.Р дюза на съставните и части и не виждам какво може да се скапе от олиото вътре в нея.
Коментар
-
chaveto написа:Е повечето казват, че от по високото налягане олиото изгаря по добре, вие сега твърдите обратното. Много ми е интересно какво толкова ще се скапе в една дюза К.Р от олиото а в една обикновена нищо. То ако е за въпрос на някой модели на мерцедес ( тежкотоварни) съм виждал да препоръчват сипването на бензин през зимата, от както и те ползват по новите технологии това го няма. Точно заради това, че бензина не е мазен не се препоръчва при К.Р но някой хора твърдят, че няма проблем. Аз лично съм разглобявал К.Р дюза на съставните и части и не виждам какво може да се скапе от олиото вътре в нея.
Коментар
-
Бензина може да прави чудеса зимата с нашата нафта, но пък затова влошава смазочните свойства на нафтата и точно заради това не се препоръчва. Нали нафтата сега след всичките пречиствания си губи смазочните свойства и после отново и се бая за да стане по мазна и явно заради това не се препоръчва.На мен ми се струва, че по скоро искат да си вържат гащите, защото ако стане нещо веднага може да кажат ти си карал с бензин или с над 5% био дизел....................Погледнато чисто механично аз не виждам олиото с какво може да навреди на дюзата, единствено нещо ако направи нагар. Макар, че аз за 10к км не видях никакъв нагар по разпръсквача или по точно нищо в повече от това което съм виждал и преди без олио.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар