Имам усещането че колата Мареа 1.9 ТД няма мощност при ниски обороти. Четох че 1.9 ТД мотора макс въртящ момент му е на 2200 оборота, при мен чак към 2500 се усеща мощност и ускорение.Ако карам с около 1800 оборота по равен път, като се появи леко изкачване почват да ми падат оборотите и двигателя да боботи, дори и да подам повече газ.Ако тръгна да изпреварвам трябва да я изрежа до към 3000 оборота за да дръпна бързо.Иначе най странното е че ми дава доста нисък разход - 6.1 нафта при смесено каране.Трябва да го карам като бензинова кола за да върви като хората. Нормално ли е това или има нещо при мен?Забелязах още нещо - когато карам по инерция и включа на скорост в момента в който се вдигат оборотите усещам стържене в педала на газта.Стърженето го има само при бързо вдигане на оборотите - примерно от 900 като включа на по ниска предавка и отидат на 3000. Откъде иде това стържене??
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
1.9 ТД няма мощност при ниски обороти
Collapse
X
-
1.9 ТД няма мощност при ниски обороти
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
Направи една диагностика на двигателя и отселно на турбото. Всъщност ако започнем отначало, с което обясняваме на всеки, то провери EGR-a първо, или го запуши. Не пишеш за пушене и цвят на пушека, ама то какво пушене като гори само 6/100. Тоя нисък разход и повишения лаг на турбото, говорят и за нисък порцион нафта. Причините обаче могат да са доста повече, така че започни от началото- с EGR-a и диагностиката и пиши после какво се е получило.Fiat Marea TD100
-
iuly_vn написа:Направи една диагностика на двигателя и отселно на турбото. Всъщност ако започнем отначало, с което обясняваме на всеки, то провери EGR-a първо, или го запуши. Не пишеш за пушене и цвят на пушека, ама то какво пушене като гори само 6/100. Тоя нисък разход и повишения лаг на турбото, говорят и за нисък порцион нафта. Причините обаче могат да са доста повече, така че започни от началото- с EGR-a и диагностиката и пиши после какво се е получило.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
iuly_vn написа:Ами за оборотите може да е от лоша регулировка на празния ход, но ако ти е отпушено маркучето, то от там може да засмуква въздух и да не ти работи клапана за празния ход. Запуши го това маркуче с нещо.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
От скоро и при мен започна да се губи мощността.Тръгвам за морето и минах през два сервиза за проверка на колата.Както си карам и изведнъж колата направо угасва.Немога да подавам газ.Някой казват,че компютъра трябва да се рестартира като махна клемите.Направих го тва и след 40км. пак ми загасна в движение,едвам стигнах до морето,а и беше късно вечерта нямаше сервиз къде да ида.Някой ако се сеща от къде идва проблема нека ми пише.Мерси предварително.
Коментар
-
Лазар написа:От скоро и при мен започна да се губи мощността.Тръгвам за морето и минах през два сервиза за проверка на колата.Както си карам и изведнъж колата направо угасва.Немога да подавам газ.Някой казват,че компютъра трябва да се рестартира като махна клемите.Направих го тва и след 40км. пак ми загасна в движение,едвам стигнах до морето,а и беше късно вечерта нямаше сервиз къде да ида.Някой ако се сеща от къде идва проблема нека ми пише.Мерси предварително.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
Лазар написа:От скоро и при мен започна да се губи мощността.Тръгвам за морето и минах през два сервиза за проверка на колата.Както си карам и изведнъж колата направо угасва.Немога да подавам газ.Някой казват,че компютъра трябва да се рестартира като махна клемите.Направих го тва и след 40км. пак ми загасна в движение,едвам стигнах до морето,а и беше късно вечерта нямаше сервиз къде да ида.Някой ако се сеща от къде идва проблема нека ми пише.Мерси предварително.Fiat Marea TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар