Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бравото умря...блокирала хидравлична помпа, как се сваля?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Първо вадите голямата зегерка отзад която държи задния капак (тя е там където сочи стрелката). После с почукване с чук отпред челно по оста изкача задния капак. Следва още една малка зегерка която е на оста ( също е посочено къде се намира), и истегляте оста напред. Това е всичко.
    Прикачени файлове
    Фиат Мареа 1,9 jtd

Коментар

Колега в крайна сметка след като разглоби помпата ремонтира ли я? Или не подлежи на ремонт?

Коментар

Аз предлагам темата да стане важна. Има много полезен снимков материал.Колегата с разглобената помпа- браво за ентусиазма!
        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

tyson написа:
          Аз предлагам темата да стане важна. Има много полезен снимков материал.Колегата с разглобената помпа- браво за ентусиазма!
          и аз съм на същото мнение но и да се премести в "консултации по общи въпроси" защото помпата е почти същата и при бензиновите агрегати
          ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
          ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Не съм я ремонтирал, незнам дали може да се намери такава втулка. В раздела "консултаций по общи въпроси" зададох такъв въпрос в връзка с намирането на втулката но за сега няма резултат. Дано ако темата стане важна да има развитие.
            Фиат Мареа 1,9 jtd

Коментар

Jak написа:
              Не съм я ремонтирал, незнам дали може да се намери такава втулка. В раздела "консултаций по общи въпроси" зададох такъв въпрос в връзка с намирането на втулката но за сега няма резултат. Дано ако темата стане важна да има развитие.
              Втулката, ако е с лагерно покритие, т. е. калай с примеси на олово или други, може да се направи от втулките на разпр, вал на Волга напримиер. Само трябва да се огъне /примерно на струг/ до необходимия размер и да се припасне със шабър. Такава втулка може да направи всеки един майстор, който се занимава с преработка на биелни или основни лагери. Също може да се потърси с подходящия р-р от друг автомобил.
              Fiat Marea TD100

Коментар

Колеги, някой знае ли на къде се избива оста на алуминиевата помпа? И между другото - тя е същата като на 1.8 16v.

Коментар

Каква е причината за повредата в помпата ?Съжалявам за офтопика:
                  iuly_vn написа:
                  Jak написа:
                  Втулката, ако е с лагерно покритие, т. е. калай с примеси на олово или други, може да се направи от втулките на разпр, вал на Волга напримиер. Само трябва да се огъне /примерно на струг/ до необходимия размер и да се припасне със шабър. Такава втулка може да направи всеки един майстор, който се занимава с преработка на биелни или основни лагери. Също може да се потърси с подходящия р-р от друг автомобил.
                  лагерно покритие - калай с примеси на олово или други ???Втулката да се огъне на струг ? Може би с чука ?
                  04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Който е с алуминиева помпа да си търси друга ако тръгне лагера! Мислих си, че ще избия оста и лагера, но не се получи и взехме една употребявана от железните помпи и я качихме. След което пропуках валцования ръб(на алуминиевата помпа), който държи лагера и прави помпата на практика капсулована и вече нататък : избиване на лагер+ос. Ползата е, че разбрах че не се подменя лагера После ще кача и снимки.

Коментар

Working...
                    X