Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бравото умря...блокирала хидравлична помпа, как се сваля?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

FiFo написа:
    до тук добре, но оста не е ясно как излиза.
    Ти си с по-старите, алуминиеви помпи.Виж от страна на триъгълнатяа планка, върху която се закача шайбата, да я извадиш от оста.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
      FiFo написа:
      до тук добре, но оста не е ясно как излиза.
      Ти си с по-старите, алуминиеви помпи.Виж от страна на триъгълнатяа планка, върху която се закача шайбата, да я извадиш от оста.
      именно ваденето на триъгълната планка от оста ме затруднява. Незнам на какъв принцип е набита, дали с нагряване или е на резба. Довечера ще се помъча със скоба да я избия и ще видим.п.с. Еиии...няма свестен майстор по сервизите, който да ти помогне за да свършиш работа. Днес на един му показвам помпата и дали може да избие оста.А той ми вика: Дай и дръгата част и ти давам рециклирана за 150лв. ..и аз пак му казвам, че искам само оста да се избие и дали може да го направи. А той наглия ми вика: да мога но пак ще ти взема 150лв. .......
      Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
      Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
      VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
      VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.

Коментар

Колега не знам как да избиеш оста, но според мен не си заслужава да се ремонтира. По напред ти даваха за 50лв помпа, вярно в Пловдив е, но пък на твоята все ме кара нещо да си мисля, че направо се е заварила щом е блокирала така яко.

Коментар

chaveto написа:
          Колега не знам как да избиеш оста, но според мен не си заслужава да се ремонтира. По напред ти даваха за 50лв помпа, вярно в Пловдив е, но пък на твоята все ме кара нещо да си мисля, че направо се е заварила щом е блокирала така яко.
          Можеби си прав колега, но две причини ме карат да се опитам да я ремонтирам. Едно, че ако взема втора ръка помпа не е ясно колко ще ми изкара и не ми се иска всички мъки наново да мина и второ, всеки ми казва че неможе, няма смисъл, по много сервизи ми се правеха на интересни и искаха да ме натоварат с пари, напсувах двама трима "майстори" и се заинатих да се оправа сам. А аз съм инат, хвана ли нещо и не го пускам докато не стане.прбвах и със скоба но и така не даде резултат.
          Прикачени файлове
          Fiat Uno 1.1 60SX 92г.

Коментар

FiFo написа:
            ...прбвах и със скоба но и така не даде резултат.
            Точно така се вади.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
              FiFo написа:
              Точно така се вади.
              няма ли опасност да се счупи триъгулника.аз от това се оплаших
              Fiat Uno 1.1 60SX 92г.

Коментар

FiFo написа:
                BO написа:
                FiFo написа:
                Точно така се вади.
                няма ли опасност да се счупи триъгулника.аз от това се оплаших
                Ами сигурно има опасност.
                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Аз само да вметна, че резервната помпа, която имам аз е черна и май се различава от твоята.

Коментар

Airfan написа:
                    Аз само да вметна, че резервната помпа, която имам аз е черна и май се различава от твоята.
                    със сигурност е различна.мареата ти е след 99" и помпите са по други
                    Fiat Uno 1.1 60SX 92г.

Коментар

FiFo написа:
                      Airfan написа:
                      И това е така макар, че най-вероятно "черната" помпа да влезне на мястото на алуминиевата.Ама алуминиевата (тази от снимката) не може да влезне на мястото на черната. Пробвано Може би с малко пилване на един ъгъл от алуминия ще влезне, ама това при положение, че не може да си намериш от "черните".
                      A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                        FiFo написа:
                        Airfan написа:
                        И това е така макар, че най-вероятно "черната" помпа да влезне на мястото на алуминиевата.Ама алуминиевата (тази от снимката) не може да влезне на мястото на черната. Пробвано Може би с малко пилване на един ъгъл от алуминия ще влезне, ама това при положение, че не може да си намериш от "черните".
                        Мога да измеря габарити, за да видим ще влезе ли. Иначе моята я съхранявам пълна с хидравлично масло, за да не се разсъхне нещо случайно.

Коментар

понеже разглобяването се превърна в мисията невъзможна, затова днес купих черна метална хидравлична помпа от "ИТАЛИЯНЕЦА" за 50лв. видимо захвата е еднакъв и е по къса от алуминиевата и би трябвало да пасне.утре ще е деня на истината може да ги снимам една до друга да се види разликата им.
                          Fiat Uno 1.1 60SX 92г.

Коментар

Ето няколко снимки на старата алуминиева помпа и новата метална помпа. Днес слойих металната черната и пасна идеално.тези дни ще довърша колата и паля.Благодаря за помоща на всички колеги
                            Прикачени файлове
                            Fiat Uno 1.1 60SX 92г.

Коментар

Здравейте, аз тия дни сменях хидравличната помпа, моята беше като черната и сега я смених с алуминиевата. Габаритите не са проблем, стават и двете. Черната не е с лагер а е с втулка която е от материал като биелните лагери и оста лагерува в нея. Чудя се само дали се продават такива римонтни втулки. За разглобяването на самата помпа става отзад, не е нужно да се избива триъгълника за шайбата, поне така е при черната. Ако имате интерес мага да пусна снимки на разглобената помпа и как става.
                              Фиат Мареа 1,9 jtd

Коментар

Jak написа:
                                Здравейте, аз тия дни сменях хидравличната помпа, моята беше като черната и сега я смених с алуминиевата. Габаритите не са проблем, стават и двете. Черната не е с лагер а е с втулка която е от материал като биелните лагери и оста лагерува в нея. Чудя се само дали се продават такива римонтни втулки. За разглобяването на самата помпа става отзад, не е нужно да се избива триъгълника за шайбата, поне така е при черната. Ако имате интерес мага да пусна снимки на разглобената помпа и как става.
                                Здрасти. Ще ми бъде интересно да видя снимки по разглобяването на черната. Смятам, че ще бъде и полезно и интересно и за други колеги.
                                Fiat Uno 1.1 60SX 92г.

Коментар

Working...
                                X