Здравейте, наскоро се сдобих с фиат стило, 1.9jtd (страхотна кола ) и ми прави впечатление, че сутрин, докато още е студена, потропва доста мотора - но не онова типичното дизелско тракане, ами едно с по-малка честота - изчезва като загрее колата ..... 2 пъти е правена диагностика, на различни места - няма отклонения в показанията ..... та въпроса ми е - да се тревожа ли или си е нормално това?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Stilo 1.9 JTD - притропване при студен мотор
Collapse
X
-
xaerial написа:пропуснал съм да спомена нещо - въпросното тропане се чува само при движение (честотата му зависи от скоростта и колко газ подавам), на свободен ход го няма ...както и да е де, ще видя какво ще ми кажат в сервиза ...
Коментар
-
Здравейте,реших да не пускам нова тема, а да пиша в тази, защото от известно време и аз имам подобен проблем с някакво странно чаткане от към двигателя. Колата е Bravo JTD105.За разлика от колегата обаче при мен се появява по-скоро когато колата позагрее или може би като е студена е по-тихо и не мога да го чуя.Въпросното "чаткане" ако мога така да го нарека се чува след 1500-1600 оборота и с подаването на газ се засилва, а с пускането на педала на газта изчезва. Също ми направи впечатление, че когато колата е на място и я форсирам или задържам умишлено оборотите между 1500-2000 (където чувам чаткането в движение) въпросния звук го няма.Ако някой е имал подобен дерт ще съм благодарен да сподели на какво се дължи и евентуалното му решение.
Коментар
-
Мдам, на място ако форсирам няма чаткане! Но движа ли се - влияе се от подаването на газ. Бях се заблудил, че от скоростта се повлиява, но не е от нея - понеже и с 1км/ч, и с 50 да карам и отпусна газта - чаткането изчезва или заглъхва дотолкова, че не се чува .... Когато мотора загрее изчезва напълно ...
Коментар
-
При мен няма влияние подаването на газ, независимо дали е рязко или плавно, предполага, че и при колегата със стилото е така, вибрации също няма.Чаткането се чува и отличава най-много при потегляне от място, когато колата се ускорява след спиране на сфетофар.Чува се до към 2000 оборота и нататък сигурно пак си го има, но е трудно да се чуе защото нивото на шума е по-голямо.Интересното е, че примерно карам на 3-та предавка и оборотите са да речем 1800 и се чува това чаткане, пускам педала на газта и изчезва, подавам пак газ и пак започва, спирам форсирам на място със същите 1800 оборота и не се чува.
Коментар
-
emzo написа:SanDsTorM - залагам при тебе на маховик Тресе ли като потеглиш без никаква газ ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар