Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли колата да харчи по-малко от заводските данни?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И за да не сме голословни от книжката на либра:И се чудя сега кое е вярно ?:
    И ти ли не разбра какво съм написъл.Няма общо преводно отношение при колите под 1-ца.Просто няма такова.Ти не знаеш ли преводните числа на твоята кутия комплект с главното предаване.Отвори си книжката и направи справвка ,на 5-та предавка са над 3,5,na 6-та 3-3,5.За
    Понеже колата ти е дизел и нискооборотен преводното отношение е малко ОК
    Прикачени файлове
    Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

@pr_00fБлагодаря ти колега.Сега ако постнеш и максималните скорости на всяка от предавките цена няма да имаш.Има ги в същата книжка.Но има една важна особеност в случая,който предизвика спора-става въприс за Алфа 166 с 6 предавки напред ,освен задната.Имаш ли за нея подобно,зашото спора е за 6-тата скорост.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
        BO написа:
        Stefan Hadjov написа:
        И ти ли не разбра какво съм написъл.Няма общо преводно отношение при колите под 1-ца.Просто няма такова.Ти не знаеш ли преводните числа на твоята кутия комплект с главното предаване.Отвори си книжката и направи справвка ,на 5-та предавка са над 3,5,na 6-та 3-3,5.За каква еденица говориш.Съотношение 1:1 няма никъде в скоростните кутии,разглеждани комплект с главното предаване.Ако имаше,това значи че колелата на колата трябва да се въртът с оборотите на двигателя което е абсурдно.Щом на последната предавка не може да си вдигнеш максималната скорост която може да вдигне колата,значи че предавката е overdrive.Oтвори книжката на Алфата 166 и виж на коя скорост е дадена възможноста максималнаъта скорост на колата да се реализира.Не разбира се на 6-та.А защо не на 6-та,отговори си ти.Няма автоматик няма механика 1:1 предавка между двигател и колела няма никъде.
        Напротив. Много добре те разбрах. Моята скоростна кутия на 5-та заедно с главното предаване (общо) е точно 2.374.На Алфата на 6-та предавка й дават максималната скорост.Отговорих си.
        Ами значи няма такъв филм 1:1 преводно отношение както твърдеше.Понеже колата ти е дизел и нискооборотен преводното отношение е малко ОК.Но ако отвориш книжката на Алфата ще видиш че макс.скорост е дадена на 5-та предавка.На 6-та е по ниска макс.скорост защото е много голям товара на тази предавка.Но като я включи от Яворов към Орлов мост по нанадолнищети,наистина ще харчи малко.За утре ще ми донесът книжкатана на Алфата и ще ти постна на коя скорост колко вдига.
        Няма да спорим за овърдрайва, защото авно аз си знам едно ти си знаеш друго.Навсякъде в учебниците пише, че овърдрайв е тогава, когато входящия вал на скороснтата кутия се върти по-бавно от изходящия. Тоест отношение 0.999... Това е по учебник. На практика често се среща думата "овърдрайв" по това както ти го обясняваш, но технически не е така. Все едно да казваш на 16 клапановия двигател 16 вентила. Не е така, ама всеки ще те разбере.Не се труди да търсиш за Алфата. Ще ти помогна.Максимална скорост на:5-та предавка -> 167км/ч6-та предавка -> 202км/ч
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

До колкото знам на 166 и скоростите от 1-5 + задна са еднакви с тези на либрата. Само 6-та се различава , и там до колкото помня беше 0.6хх Ето и максималните скорости както ме помоли.п.с Корекция - бях писал че диф-а е с еднакво число, и мисля че съм сбъркал.Без да е 100 % сигурно инфото1-ва - 3.82-ра - 2.2353-та - 1.364-та - 0.9715-та - 0.7636-та - 0.614задна - 3.545диф:до 2000 година - 3.176след 2000 година - 3.733Което прави:до 2000 година:1-ва - 12.0692-ра - 7.0983-та - 4.3194-та - 3.0845-та - 2.4236-та - 1.95след 2000 година:1-ва - 14.1862-ра - 8.3433-та - 5.0774-та - 3.6255-та - 2.8486-та - 2.292
          Прикачени файлове
          Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

@BOТия твои учебници да не са от началото на миналия век.Няма скоростна кутия на която входящия вал да се движи по-бавно от изходящия вал/имам в пред вид полуоските/.При твоята кола се движат със 2,7 пъти по бавно.И не само при твоята кола,а при всички коли винаги по бавно.

Коментар

pr_00f написа:
              До колкото знам на 166 и скоростите от 1-5 + задна са еднакви с тези на либрата. Само 6-та се различава , и там до колкото помня беше 0.6хх Ето и максималните скорости както ме помоли.п.с Корекция - бях писал че диф-а е с еднакво число, и мисля че съм сбъркал.Без да е 100 % сигурно инфото1-ва - 3.82-ра - 2.2353-та - 1.364-та - 0.9715-та - 0.7636-та - 0.614задна - 3.545диф:до 2000 година - 3.176след 2000 година - 3.733Което прави:до 2000 година:1-ва - 12.0692-ра - 7.0983-та - 4.3194-та - 3.0845-та - 2.4236-та - 1.95след 2000 година:1-ва - 14.1862-ра - 8.3433-та - 5.0774-та - 3.6255-та - 2.8486-та - 2.292
              Колега в цитираните модели с 5 предавки,няма случай на overdrive.A и не съм очаквал да има.Става въпрос основно за коли с 6 предавки.Можеш ли да намериш performance таблиците за двата варианта -до и след 2000 год.Особено този до 2000 год,защото разликите в предавателните числа на 5-та и 6-та предавка е огромна,което потвърждава точно предназначението на 6-тата предавка.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                Колега в цитираните модели с 5 предавки,няма случай на overdrive.A и не съм очаквал да има.Става въпрос основно за коли с 6 предавки.Можеш ли да намериш performance таблиците за двата варианта -до и след 2000 год.Особено този до 2000 год,защото разликите в предавателните числа на 5-та и 6-та предавка е огромна,което потвърждава точно предназначението на 6-тата предавка.
                Добре де, нали ти дадох точно максималната скорост на 5-та и на 6-та предавка.Още ли не може да признаеш, че 6-та е стандартно използвана и не е овърдрайв както каза?Също мога да ти кажа, за тази разлика при Алфа.Има пуснат официален бюлетин, че това диференциално число не е както трябва и това е причината април месец да го сменят с друг диференциал.По този начин максималната скорост е отново на 6-та предавка, но в по-високи обороти.Благодарение на новия диференциал управлението на автомобила е много по-балансирано.Също така няма и разлика в специфичния разход на автомобила при една и съща скорост.Всичко това прави наложителна тази промяна да въведат друг (променен) модел скоростна кутия.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                  Stefan Hadjov написа:
                  Добре де, нали ти дадох точно максималната скорост на 5-та и на 6-та предавка.Още ли не може да признаеш, че 6-та е стандартно използвана и не е овърдрайв както каза?Също мога да ти кажа, за тази разлика при Алфа.Има пуснат официален бюлетин, че това диференциално число не е както трябва и това е причината април месец да го сменят с друг диференциал.По този начин максималната скорост е отново на 6-та предавка, но в по-високи обороти.Благодарение на новия диференциал управлението на автомобила е много по-балансирано.Също така няма и разлика в специфичния разход на автомобила при една и съща скорост.Всичко това прави наложителна тази промяна да въведат друг (променен) модел скоростна кутия.
                  Toва което си дал не го вярвам,защото съм виждал друго.Дай ми в оргинал както е направил колегата.Ако това е верно,което си писъл: 5-та предавка -> 167км/ч 6-та предавка -> 202км/ч Това значи че са направили едно нищо.Ако бяха направили на 5-та да вдига 202 клм щеше да е същото.Каква е тогава ползата от 6-та предавка.На5-та щеше да си вдига 202 клм и разхода щеше да е същия,защото преводните числа тогава щяха да са едни и същи.Не вярвам да са толкова скапани от фиат да направят подобна смехория.Виждали сме разни недомислици,но не вярвам това да е подобно.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                    Toва което си дал не го вярвам,защото съм виждал друго..
                    По-добре повярвай, "професоре" - аз я карам тази кола и това е светата истина (с едно уточнение - максималната скорост на 6-та предавка по паспорт е 204 или 205 км/ч)Но ти никога няма да си признаеш, че за пореден път губиш безсмислен спор започнат от самия теб. ПП. И да, прав си, 6-та предавка е напълно излишна. Утре отивам да ми я демонтират Щом светило като теб твърди, че италианците нищо не са направили, отивам да вкарам едно подобренийце - баста 6-та предавка.
                    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                      Toва което си дал не го вярвам,защото съм виждал друго.Дай ми в оргинал както е направил колегата.Ако това е верно,което си писъл: 5-та предавка -> 167км/ч 6-та предавка -> 202км/ч Това значи че са направили едно нищо.Ако бяха направили на 5-та да вдига 202 клм щеше да е същото.Каква е тогава ползата от 6-та предавка.На5-та щеше да си вдига 202 клм и разхода щеше да е същия,защото преводните числа тогава щяха да са едни и същи.Не вярвам да са толкова скапани от фиат да направят подобна смехория.Виждали сме разни недомислици,но не вярвам това да е подобно.
                      Не знам в какво вярваш и в какво не, ама предвид фактите няма какво повече да добавя.Очертава се вид спор с факти срещу думи. Не мога (няма смисъл) да се води такъв вид спор.Поздрави.
                      A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Не съм гледал много подробно числата по нагоре, но защо ми се струва, че преди 2000г макс. скорост е на 5-та а след 2000г е на 6-та

Коментар

chaveto написа:
                          Не съм гледал много подробно числата по нагоре, но защо ми се струва, че преди 2000г макс. скорост е на 5-та а след 2000г е на 6-та
                          Oпределено е така.Щом погледна преводните отношения знам какво е положението.Но спорешите не желаят да постнат оргинални дани,предпочитат да играят с думи.Но аз ще им докажа че не са прави.Модела на колата за която говориме е точно такава.Никой не иска да каже каква е ползата от 6-та скорост при положение че 5-тата беше със същото преводно отношение както е на 6-та и макс. скорост се вдигаше на 5-та.Защо е необходимо да се създава 6-та скорост.Да обясни някой ползата от нея.

Коментар

BO написа:
                            Stefan Hadjov написа:
                            Не знам в какво вярваш и в какво не, ама предвид фактите няма какво повече да добавя.Очертава се вид спор с факти срещу думи. Не мога (няма смисъл) да се води такъв вид спор.Поздрави.
                            Аз не виждам факти,а само думи.Постни фактите и си взимам думите назад.Много добре си в играта и знаеш за какво става въпрос,но не желаеш да искажеш истината.Виж преводните отношения и ако можеш да ги тълкуваш повече даже не е необходимо.За Ганчо му е простено да твърди подобни неща,но ти не би трябвало.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                              pr_00f написа:
                              До колкото знам на 166 и скоростите от 1-5 + задна са еднакви с тези на либрата. Което прави:до 2000 година:1-ва - 12.0692-ра - 7.0983-та - 4.3194-та - 3.0845-та - 2.4236-та - 1.95след 2000 година:1-ва - 14.1862-ра - 8.3433-та - 5.0774-та - 3.6255-та - 2.8486-та - 2.292
                              E кое е огромното в разликата?В единия случай е 0,45 в другия 0,55?
                              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                                Stefan Hadjov написа:
                                pr_00f написа:
                                До колкото знам на 166 и скоростите от 1-5 + задна са еднакви с тези на либрата. Което прави:до 2000 година:1-ва - 12.0692-ра - 7.0983-та - 4.3194-та - 3.0845-та - 2.4236-та - 1.95след 2000 година:1-ва - 14.1862-ра - 8.3433-та - 5.0774-та - 3.6255-та - 2.8486-та - 2.292
                                E кое е огромното в разликата?В единия случай е 0,45 в другия 0,55?
                                Ами трябва да си "професор",за да разбереш разликите и си отговориш.5-скоростната Ланча 2,4,която е със същия двигател и почти същата мощност както Алфата 166, 5-тата скорост е с преводно отношение 2,37 и на тази скорост си вдига максималната.А при тебе е 1,95.При преводно отношение 1,95 е изклчено да вдигнеш макс. скорост .Отношението 2,37 на 5-та на Ланчата отговаря на твоето 2,43 също на 5-та.Така че на 5- сте братчета,но като си на 6-та нещата стават съвършено различни.Обсъдихме ги вече.От казаното следва че твоята 6-та се явява като overdrive. П.С.Изненадан съм че колегата Чавето толкова добре се ориентира в този казус.Поздрави.

Коментар

Working...
                                X