Не се впрягай Чаве, тя неговата Мареа по-малко от TDI гори и повече върви
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли колата да харчи по-малко от заводските данни?
Collapse
X
-
chaveto написа:Колега @Reptile тук съм показал снимките какво показва ИЦС-а. Мен лично не ме интересува какво показва а какво и колко наливам, но като цяло разлика в показанията има макс. до литър. И понеже усещам, че те дразни това, че 2.4 харчи по малко от 1.9 Мареа повече няма да пиша. Приеми, че двата автомобила нямат нищо общо.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
pr_00f написа:Приемам забележката.Следващият път като си коригирам данните с ексела ще бъда по внимателен и няма да допускам толкова много грешки.Иначе сериозно по въпроса - току що говорих с автора на ФЕС и го попитах на какво се дължи този "бъг" и наличието на нула инжектирано гориво при положение че педала на газта е натиснат и дали е свързано с това че по време на връзка към еку-то на двигателя ми дава предупреждение "latency too high".Ами отговора ме изненада, но е логичен.Данните са коректни и подобна ситуация може да се наблюдава при наклон надолу и отнемане на газта. Дори и при положение че педала на газта е натиснат , при много слабо подаване на газ и забавяне на скорост е напълно възможно да имаме разход 0.Яни потвърди че е виждал същото поведение на неговото стило 1.9 .Мисля си че същото може да се наблюдава при нормално ускорение, ако в даден върнем леко педала на газта без да се пуска изцяло и след това го натиснем отново Така че е хубаво да се гледа и общата картинка също ( или поне съседните няколко реда), а не само конкретен ред от таблицата.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
chaveto написа:Колега @Reptile тук съм показал снимките какво показва ИЦС-а. Мен лично не ме интересува какво показва а какво и колко наливам, но като цяло разлика в показанията има макс. до литър. И понеже усещам, че те дразни това, че 2.4 харчи по малко от 1.9 Мареа повече няма да пиша. Приеми, че двата автомобила нямат нищо общо.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Чудесно - имаме шанс да разгадаем данните, сега остава да се изясним за мерните единици(секунди или МИЛИсекунди), това се оказва най-важното: няма начин над 2мин да се държи педала в такова положение и разхода през цялото време да е 0.Съществуват числа над 1000, да разбирам ли, че това са средни показания за 1000 секунди....това е много време почти 20мин. И щом имаш досъп до човека, който "взема данните" - защо интервалите на отчитане са толкова различни от 2 до 1000 секудни?Или има грешка във вземането на данните или проиграмистите на този компютър са както всички отснали програмисти в Италия т.е ТРАГЕДИЯ.Изказвам това мнение, като програмист и като почти пряк наблюдател, какво са сътворили италианските програмисти в "системата" за издаване на новите лични документи."няма начин над 2мин да се държи педала в такова положение и разхода през цялото време да е 0."
Коментар
-
pr_00f написа:.....Със по-стари версии съм тествал и извадих следната таблица без да претендирам че е актуална и напълно точна1 parameter - 200 per minute2,3 parameters - 120 per minute4 parameters - 80 per minute5,6 parameters - 60 per minute7,8 parameters - 30 per minuteТа понеже в моят случай наблюдавам 8 параметъра едновременно опресняването е ~30 в минута или приблизително на 2 секунди.Ще помоля Яни за повече подробности за ограниченията при опресняването на данните и алгоритъма на слагането на "time stamp", щом темата представлява интерес.Така като гледам интервала не е точно 2 секунди ами малко повече като на всеки 4 или 5 записа се натрупва една десета от секундата.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
@ReptileЧовек, на теб какво ти е твърдението, че нещо вече се обърках?Нещо от рода, че 2.4 двогател не може да гори твърдо под 5л/100км извънградско ли?Като пример конкретно да те питам.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
@Reptile Колега, не знам как изчисляваш 10 минути без газ по наклон.Току що пребоих 69 реда в който разхода е 0 мг. ( 69*~2 сек) - 2 мин и 20 сек.От общо 881 реда с данни.Основната част по която карам по околовръстното е : Бизнес парка в Младост 4 - разклона за Горубляне ( Ванто трейд) -Минавам над Цариградско и после слизам на Ботвеградско.Наклони там има 2 като ги качвам и слизам и в 2-те посоки.Определено не тълкувате данните коректно. Това че педала на газта е на 0% натиснат не че не се подава газ.Просто съм активирал круиз контрола.И ако имаме педал на газта на 0% а в колоната за подаваното гориво стойноста е различна от 0 значи круиза е бил активиран.И тези редове са оцветени в жълто и съм го писал като легенда в клетка М3 "With Cruise Control activated"Не съм си играл да вадя всички редове с активиран круиз - просто хванах един от по големите блокове, който ми е най -лесно да засека - карането по Ботввградско шосе от околовръстното до отбивката на бул. Вл.Вазов ( Баумакс) - 4км приблизително.Иначе вечерта на засичането имах късмет и ме хванаха само 3 от 9 светофара на червено и така като гледам графиката на един съм бил почти спрял.За съжаление обикновено хващам поне 5 червени ( има много яка червена вълна на Вл.Вазов ).Между другото тък като Бо се намеси.Нека сподели данните си за разхода от как започна новата работа ( по задръстената част на околовръстното) и как разхода му 9 градско отиде на 6 и малко по околовръстното. И то през задръстванията.А аз задръствания нямам като цяло.п.с За моят двигател ФЕС поддържа опция да вади директно Cruise control fuel quantity , но сметнах че не е нужно да я пускам ( все пак съм ограничен с 8 параметъра в реално време) .Същото нещо виждам при педал на газта 0 и подавано гориво - просто трябва да си играя да търся по таблизта и да оцветя редовете.Надявам че сега нещата са по-ясни.
Коментар
-
Reptile написа:А забравих, сигурно искаш да прочетеш как се "прекланям" пред венеца на автомобилостроенето - "Ланча Либра 2.4 жтд" , да това е чудесен автомобил, който превъзхожда "Маре"-та.....сега "двоволен" ли си?!?
Коментар
-
Организирам групово връщане на пари към бензиностанциите, по примера на pr_00f, защото тука станахме много народ, чийто коли горят по-малко от посоченото в каталога, при нормално каране. Къде е повредата, колега Reptile? В моята кола, в на pr_00f, на БО, на chaveto, или в бензиноколонката, или в пистолета, или във вулкана Еияяквфхе476р899вфгивмйфовоф , или нещо подобно му беше името? Едно е някой (един човек) да твърди нереални неща, друго е всички да публикуват данните си, а един да не вярва. Ето, последните 150 км съм ги изминал в по-неблагоприятни условия, и ми се качи разхода, и ако някой си спомня, преди няколко дни казах че съм изминал около 170 км с 10 литра, после бях изминал около 300 км с 19 литра, сега съм изминал вече 590 км с 37 литра. Значи първо съм под 6, после съм над 6.5, което води до средното 6.33, и в момента съм пак някъде около 6.2-6.3, което прави общо 6.27 литра за 100 км пробег. В София! В следващите 200-300 км може да се завирам много по задръствания, или може да хващам много зелени вълни, не се знае... Но бих определил маршрутите си и карането като напълно градско, не както някои го наричат "софийско". За това градско каране - толкова - 6.3/100. За момента.
Коментар
-
BO написа:@ReptileЧовек, на теб какво ти е твърдението, че нещо вече се обърках?Нещо от рода, че 2.4 двогател не може да гори твърдо под 5л/100км извънградско ли?Като пример конкретно да те питам.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
ogi28b написа:Организирам групово връщане на пари към бензиностанциите, по примера на pr_00f, защото тука станахме много народ, чийто коли горят по-малко от посоченото в каталога, при нормално каране.....Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
pr_00f написа:@Reptile Колега, не знам как изчисляваш 10 минути без газ по наклон.Току що пребоих 69 реда в който разхода е 0 мг. ( 69*~2 сек) - 2 мин и 20 сек.От общо 881 реда с данни.pr_00f написа:Определено не тълкувате данните коректно. Това че педала на газта е на 0% натиснат не че не се подава газ.Просто съм активирал круиз контрола.И ако имаме педал на газта на 0% а в колоната за подаваното гориво стойноста е различна от 0 значи круиза е бил активиран.pr_00f написа:Надявам че сега нещата са по-ясни.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Маршрута е специално избран за да стигам бързо до работа.Да бързо и без задръствания, нищо че е точно 2 пъти по дълъг от 3 те ми възможни маршрута.Х.Димитър - Младост 4През Румънското посолство - Цариградско - Малинов - 12.5 км.През циганската махала - Брюксел - Малинов ~15По Околовръстното 25км.100 пъти предпочитам да си карам на 5-та с 90 отколкото на 1-ва тръгни и спри.И по дългият маршрут ми излиза около 20 лева на месец повече за гориво и около 10на лева отгоре ако сметна и разходите за масло и филтри. 30 лева на месец повече.Но ако карам през града ще имам много по-висок разход, а амортизацията на гуми , спирачни дискове , накладки и съединител е в пъти по-голяма.И накрая във финансово изражение ми излиза че е едно и също.Но ако се налага специално за да вляза в каталожните данни на фиат групата вече ще карам из града.Даже ще подавам газ като съм спрял на светофар, че то си е безобразие да седи колата на място и газ педала да отчита 0 %Относно данните от таблицатаВсе пак да не забравяме и колонката Скорост на колата в която има 67 записа 0 - това е чакане по светофари и времето за да пусна , настроя и спра ФЕС.67*2 сек са 2 минути и малко отгоре.Освен това, по време на "круиз контрола", при скорост 50км/ч имаш разход 2.2 и ако твърдиш, че това можеш да го постигнеш на равно - БРАВО.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар