pr_00f написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли колата да харчи по-малко от заводските данни?
Collapse
X
-
Fiat Marea JTD 105 09.2000г
-
Реален среден разход 7-7++, всичко друго е извън определението за СРЕДЕН разход - или в маршрута или в мотора или във водача - това според мен!
Коментар
-
i4kin написа:*зареждане-Първо искам да спомена,че колата беше заредена изцяло с дизел на Ромпетрол(Ефикс).Точно на изхода на Габрово заредих 38,54л до изключване на пистолета,нито капка повече..Изрично казах на момчето да го пусне на бавна степен...И така пристигнал вече във Варна,отново на Ромпетрол(точно след КАТ,поскока Кауфланд) пистолета изключи на 9.17 литра...Да колеги 9.17...По прости смекти това прави 3.3/100......
Коментар
-
И аз съм готов с данните от днес.Сега ще кача оригинала на файла, а малко по късно и с маркировка къде съм карал с круиз, формулите моментна консумация и л/100Снимката е малко под всякаква критика ама п.с. Пропуснах да уточня - Стандартният ми маршрут Бизнес парк - Младост 4 - Х.Димитър по околовръстното.Прикачени файлове
Коментар
-
pr_00f написа:Ето го и файла със формулите.Жълто оцветените клетки са с активиран круиз контрол, на 4-та скорост със около 1450-1550 оборота. ( Ботвеградско шосе)Оги, преди ми беше помогнал за формулите, би ли ги проверил ?Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Reptile написа:pr_00f написа:Ето го и файла със формулите.Жълто оцветените клетки са с активиран круиз контрол, на 4-та скорост със около 1450-1550 оборота. ( Ботвеградско шосе)Оги, преди ми беше помогнал за формулите, би ли ги проверил ?Прикачени файлове
Коментар
-
pr_00f написа:....Предполагам че поради четенето на на 8 параметъра едновременно е възможно да се е получил "time-out".....Няма ли да споделиш данни за твоята кола ?.....Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Reptile написа:chaveto написа:Не случайно казват за Либра, че е италиански Мерцедес
Коментар
-
chaveto написа:........Това е за София-Долна Митрополия-София на 67стр. е написано по подробно.И това отново е разход на 2.4Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Приемам забележката.Следващият път като си коригирам данните с ексела ще бъда по внимателен и няма да допускам толкова много грешки.Иначе сериозно по въпроса - току що говорих с автора на ФЕС и го попитах на какво се дължи този "бъг" и наличието на нула инжектирано гориво при положение че педала на газта е натиснат и дали е свързано с това че по време на връзка към еку-то на двигателя ми дава предупреждение "latency too high".Ами отговора ме изненада, но е логичен.Данните са коректни и подобна ситуация може да се наблюдава при наклон надолу и отнемане на газта. Дори и при положение че педала на газта е натиснат , при много слабо подаване на газ и забавяне на скорост е напълно възможно да имаме разход 0.Яни потвърди че е виждал същото поведение на неговото стило 1.9 .Мисля си че същото може да се наблюдава при нормално ускорение, ако в даден върнем леко педала на газта без да се пуска изцяло и след това го натиснем отново Така че е хубаво да се гледа и общата картинка също ( или поне съседните няколко реда), а не само конкретен ред от таблицата.п.с А като се замислих, припомпването на педала на газта си е част от стила ми на каране.Т.е. ако поддържам 90 км не държа педала натиснат постоянно на една позиция ами леко го натискам и отпускам, какво да се прави - навик.Който взе да отшумява след като си монтирах круиз контрола.
Коментар
-
Колега @Reptile тук съм показал снимките какво показва ИЦС-а. Мен лично не ме интересува какво показва а какво и колко наливам, но като цяло разлика в показанията има макс. до литър. И понеже усещам, че те дразни това, че 2.4 харчи по малко от 1.9 Мареа повече няма да пиша. Приеми, че двата автомобила нямат нищо общо.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар