Така е! Във вашият случай на равно е напълно нормално това което сте написал. При мен е същото. Но в граничните режими на двг нещата може и да са различни!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли колата да харчи по-малко от заводските данни?
Collapse
X
-
Колеги гледам разходите ви на 2.4 ЖТД двигатели, но на Ланчии. Разходи под 6/100 е много добре за този двигател. И моя разход на 100км се върти около 6л. макар че съм 1.9.Интересен ми е разхода на 2.4 ЖТД, но на Фиат. Ако някой е с такъв ДВГ нека сподели.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
BO написа:Stefan Hadjov написа:gantcho написа:cheruna написа:Гледам, че разни лимузини с 2.4JTD мотори, а да не говоря за Брава, Стило, харчат сравнимо с моето Пунто 1.9JTD. Като то си харчи около заводските данни, малко повече или малко по-малко в зависимост от ситуацията. И аз съм си доволен.Очевидно за съвременните дизелови мотори най-добре е да се вземе по-голяма кола. Хем подобен разход (като на по-малка кола), хем луксът на голямата кола!
Коментар
-
Lane Staley написа:Ще си позволя да не се съглася. На цариградско 6та идва много добре, дори сутрин когато скоростта е около 60 км/ч. След 50 км/ч съм на 6та, има 1-2 места където може да смъкнеш на 5та, но разхода пада доста, когато използваш 6та.Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
ESP ASR CC HH MSR 6AB
Коментар
-
Lane Staley написа:В каквото и заблуждение да съм, все още знам, че 3 е по-малко от 4.И че при 50 км/ на равно на 6та имам разход под 3, а ако смъкна на 5та разхода скача. Моментен разход по бордкомпютър.Щом успявам да докарам около фабричните данни при моя маршрут, значи знам как да си карам колата. Или греша?До колегата с Пандата - нормално е на изкачване да смъкнеш предавка и да облекчиш двигателя.
Коментар
-
pixelbs написа:Lane Staley написа:Ще си позволя да не се съглася. На цариградско 6та идва много добре, дори сутрин когато скоростта е около 60 км/ч. След 50 км/ч съм на 6та, има 1-2 места където може да смъкнеш на 5та, но разхода пада доста, когато използваш 6та.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Lane Staley написа:В каквото и заблуждение да съм, все още знам, че 3 е по-малко от 4.И че при 50 км/ на равно на 6та имам разход под 3, а ако смъкна на 5та разхода скача. Моментен разход по бордкомпютър.Щом успявам да докарам около фабричните данни при моя маршрут, значи знам как да си карам колата. Или греша?До колегата с Пандата - нормално е на изкачване да смъкнеш предавка и да облекчиш двигателя.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Stefan Hadjov написа:Lane Staley написа:В каквото и заблуждение да съм, все още знам, че 3 е по-малко от 4.И че при 50 км/ на равно на 6та имам разход под 3, а ако смъкна на 5та разхода скача. Моментен разход по бордкомпютър.Щом успявам да докарам около фабричните данни при моя маршрут, значи знам как да си карам колата. Или греша?До колегата с Пандата - нормално е на изкачване да смъкнеш предавка и да облекчиш двигателя.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Не така де.Lane Staley слага 6-та на 50 клм/час.Как така със "стандартна" 6-та предавка да не си я ползваш като 5-та.Мотора е много немощен под 1500 об на 6-та предавка,защото е много натоварен заради малкото преводно число на тази предавка.Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
ESP ASR CC HH MSR 6AB
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Moга да се съглася с твоите твърдения за 6-тата предавка по Цариградско шосе само ако важи за участъка от Алея Яворов до Орлов мост.На останалите участъци ако твърдиш същото не го приемам за достоверно.А да не говорим за посока към 4-ти клм.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Въпросът ти едва ли е за тази тема, веднъж вече я разделях, но мога да отговоря за мен: Бравата ми 1.9 ЖТД се чувства най-добре с обикновения дизел на Еко, заредено на 3-та колонка на станцията на Шипченски проход в София. Над 80 % от зареденото ми гориво е такова. Карах и със смес около 50:50 обикновен дизел, и дизел плюс - разлика: никаква.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Грешиш,разбира се.Може да знаеш че 3 е по малко от 4,но много други неща не знаеш.Особено за предавателните числа на преводните кутии.Вероятно при тебе при изкачване ,качваш предавка,а пандата е нормално да смъква.Така ли смяташ??Обратно на Пандата,ти го натоварваш и "смъкваш" разхода.Нека така да бъде.С теб няма да споря.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар