Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли колата да харчи по-малко от заводските данни?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Reptile написа:
    pr_00f написа:
    Извинявам се за офтопика, но в Бо определено не те е нарекъл глупак.
    Какъв е човек, който е "невеж" и "бълва СУПЕР глупости"?!? Явно имам проблем с дефинициите, а ужа бях добър в теази дисциплина?!?
    Като сме почнали яко с оффтопика.А как се нарича човек който дава неверни данни ? Лъжец може би ? Може би и аз имам проблем с дефинициите ?А ти каза ли ми че данните които подавам са неверни и ви подвеждам ?Да те цитирам за опресняване на паметта :
    Тук има един екземпляр, на който Ланчията харчи над 1 литър под средният заводски разход и пича упорито си ги твърди тези неща, нанася си ги и т.н! Всеки, който е карал такава Ланчия, много добре знае колко харчи, но колегата има анти-гравитационни способности и неговата кола харчи 2л по-малко....който го може, го може...т’ва е!
    Та такиз ти ми неща.И днес пак нанесох неверни данни - 908 км с 50 литра. Ама ми е кеф да си лъжа за удоволствие.И всички се хващат като шаранчета, само ти не.
    Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pixelbs написа:
      хехе може може само ако се кара по надолнище :mrgreen
      Моя ФИАТ, специално в града винаги ми е харчил под заводското.Извънградско е трудно да преценя, защото винаги съм бил натоварен, но пак съм бил около заводските.Това е истина, няма логика да си измислям...пп Тука е%=:и спора става нямам нерви да го чета, но все пак това си е отговора на темата :D
      A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
      e30 forever!

Коментар

Reptile написа:
        Виждам, че си решил да скъсаш с това "7.2" - твърдо вървиш към "5.6" - среден разход или се лъжа?!? :DИнтересно е да споделиш и средната скорост за този пробег - "привиждат" ми се едни 25-30км/ч!
        Аз карам Фиат Брава, в модела не се предлага екстрата "бордови компютър". Средната скорост е точно толкова, колкото ми позволява трафика. Доколкото разбирам - намекваш че карам бавно? Ако се замислиш - колкото по-ниска е средната скорост, толкова по-зле за мен, нали ? Мисля че с 25-30 км/ч ще изхабя повече отколкото с 45-50? Само го мисля де, не го твърдя, но ще си включа компютъра, и ще направя изследвания, защото нямам бордови компютър, каквито имате вие, част от пишещите в тази тема.------------------------Относно този текст:
        За една дребна квалифиакция бях ПРЕДУПРЕДЕН, но понеже модераторите ТУК не споделят моето мнение, квалификациите по мой адрес се ПОДМИНАВАТ....т’ва мнооо вдига нивото на спора!
        Бих искал да ти напомня, че това което си написал, е абсолютно извън темата. То породи няколко безсмислени коментара. Ако има нужда - отвори си правилата на форума и ги прочети, и ги спазвай. Недопустимо е да коментираш модераторска намеса, още повече, че става въпрос за забележка, а не за официално предупреждение. Ако смяташ че има нещо нередно и някой иска да те обиди - използвай бутона "докладвай", а ако смяташ че си предупреден неправилно - използвай съответния раздел или се свържи с администартора на форума, който ще прецени дали забележката е правилна, или не. При всеки друг случай бих те предупредил официално за това, но си личи че си интелигентен човек, и вярвам че разбираш от дума. Тук сме се събрали да си помагаме и не вярвам някой да иска да обиди някого, особено някой от авторите на мнения в темата, които отдавна са потребители на форума, и не помня някога да са използвали обидни думи. (Или имам слаба памет ) За последен път моля всички да спазват добрия тон, и да водят спор с аргументи, а не с квалификации, от сорта на екземпляри, глупаци, лъжци, и други. Утре ако се видите на пътя - няма ли да си помогнете? Благодаря!

Коментар

Аз също съм от хората които твърдят, че един автомобил може да харчи по малко от това което е задал производителя, но има някои неща които са от значение. Колега разбери, че замерванията на производителя се правят на стенд и там си има някакъв стандарт, този стандарт на пътя го няма. Никой производител няма да каже, че неговият автомобил харчи 5л а реално само няколко % водачи да могат да постигнат този разход. Тук е малко като с климатиците, компресора е 2Kw а масово се пише, че климатика харчи 0.9Kw/h да, но при условие, че помещението е изолирано............... и когато се достигне зададената температура за да се поддържа са нужни 0.9Kw/h Ще ти хареса ли ако някой напише, че автомобила ти може да харчи 2л обаче ако имаш попътен вятър.................Имал съм удоволствието да карам много автомобили и мога да ти кажа, че при някой дават някакви много ниски разходи който не може да се постигнат посмъртно.Мога да ти дам много примери, но няма смисъл защото ти си решил, че е невъзможно и просто е безсмислено да се спори. Всеки един сериозен производител на нещо би завишил/намалил някой числа само и само да не ощетява клиента, за разлика от някой други където на етикета пише едно а реално е друго.

Коментар

ogi28b написа:
            За последен път моля всички да спазват добрия тон, и да водят спор с аргументи, а не с квалификации, от сорта на екземпляри, глупаци, лъжци, и други. Утре ако се видите на пътя - няма ли да си помогнете? Благодаря! [/b]
            Мерси за отговорите!
            Fiat Marea JTD 105 09.2000г

Коментар

Аз също съм на мнение, че поне дизеловите коли могат да горят под заводските данни. Данните в паспорта са ориентировъчни и никога не могат да съвпаднат с конкретните условия на каране на даден автомобил. Алфата по паспорт трябва да гори 10/100 градско, но го прави само когато я карам из квартала на кратки разстояния от по 1-2-3 км, непрекъснато студена и с постоянно гасене и палене - тоест събота и неделя когато ходя да се мотая насам-натам и да пазарувам. Иначе средно ми гори по 8-8.5/100. На дълъг път пада и под 5/100, макар и не често. Нормален разход извън града (например София-Русе) с нея ми е около 5-5.5/100, като тук е включено натоварване, изпреварвания и магистрално каране със 130-140. Веднъж ми показа София-Русе по компютър 4.5/100, но тогава беше спокоен пътя и по магистралата не съм вдигал повече от 130 изобщо.
              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

BEX---GT написа:
                pixelbs написа:
                хехе може може само ако се кара по надолнище :mrgreen
                Моя ФИАТ, специално в града винаги ми е харчил под заводското.Извънградско е трудно да преценя, защото винаги съм бил натоварен, но пак съм бил около заводските.Това е истина, няма логика да си измислям...пп Тука е%=:и спора става нямам нерви да го чета, но все пак това си е отговора на темата :D
                хех моят фиат пък в града гори повече от заводското .дали му 6.4 лт пък той не се насища с 7.5-8 лт . но не му сърдя щото средната скорост е 17 кмч
                Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
                ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

Като чета какво се пише в тази тема, си мисля едни други неща. Явно малка кола с дизелов двигател не е кой знае какъв удачен избор, особено на фона на по-високата и цена спрямо бензинови такива. Това от гледна точка на разход, разбира се. Гледам, че разни лимузини с 2.4JTD мотори, а да не говоря за Брава, Стило, харчат сравнимо с моето Пунто 1.9JTD. Като то си харчи около заводските данни, малко повече или малко по-малко в зависимост от ситуацията. И аз съм си доволен.Очевидно за съвременните дизелови мотори най-добре е да се вземе по-голяма кола. Хем подобен разход (като на по-малка кола), хем луксът на голямата кола!

Коментар

cheruna написа:
                    Гледам, че разни лимузини с 2.4JTD мотори, а да не говоря за Брава, Стило, харчат сравнимо с моето Пунто 1.9JTD. Като то си харчи около заводските данни, малко повече или малко по-малко в зависимост от ситуацията. И аз съм си доволен.Очевидно за съвременните дизелови мотори най-добре е да се вземе по-голяма кола. Хем подобен разход (като на по-малка кола), хем луксът на голямата кола!
                    Виж, няма да си кривя душата - 6-та предавка е много важна!
                    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

gantcho написа:
                      cheruna написа:
                      Гледам, че разни лимузини с 2.4JTD мотори, а да не говоря за Брава, Стило, харчат сравнимо с моето Пунто 1.9JTD. Като то си харчи около заводските данни, малко повече или малко по-малко в зависимост от ситуацията. И аз съм си доволен.Очевидно за съвременните дизелови мотори най-добре е да се вземе по-голяма кола. Хем подобен разход (като на по-малка кола), хем луксът на голямата кола!
                      6-та предавка не е чак толкова важна.Тя е overdrive предавка и се ползва при специални случаи,и трябва познания и усет за това.В градски условия е неизползваема.Използва се предимно по магистрала и то в подходящи случаи-хоризонтален учасък, с лек наклон надолу,или попътен вятър.Тогава ефекта е най голям.В други случаи неподходящо подбрана може резултатите да са с обратен знак.Нарича се още щадяща преддавка.При нормални пътни условия максималната скорост на колата е невъзможно да се постигне на 6-та предавка-много се явява натоварен двигателя.

Коментар

Ще си позволя да не се съглася. На цариградско 6та идва много добре, дори сутрин когато скоростта е около 60 км/ч. След 50 км/ч съм на 6та, има 1-2 места където може да смъкнеш на 5та, но разхода пада доста, когато използваш 6та.
                        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                          Ще си позволя да не се съглася. На цариградско 6та идва много добре, дори сутрин когато скоростта е около 60 км/ч. След 50 км/ч съм на 6та, има 1-2 места където може да смъкнеш на 5та, но разхода пада доста, когато използваш 6та.
                          Заблуждаваш се,защото оборотите падат,но това не значи по малък разход.Особено при скорости 50-60 клм.в града.Товара е много голям и разхода расте.Това което твърдиш важи за гореизброените случаи извън града.Ужасно е да трябва в града да стигаш до 6-та предавка и обратно.Дясната ти ръка ще получи тендовагенит.Прочети описанието на колата за това, как се ползват предавките.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                            gantcho написа:
                            cheruna написа:
                            6-та предавка не е чак толкова важна.Тя е overdrive предавка и се ползва при специални случаи,и трябва познания и усет за това.В градски условия е неизползваема.Използва се предимно по магистрала и то в подходящи случаи-хоризонтален учасък, с лек наклон надолу,или попътен вятър.Тогава ефекта е най голям.В други случаи неподходящо подбрана може резултатите да са с обратен знак.Нарича се още щадяща преддавка.При нормални пътни условия максималната скорост на колата е невъзможно да се постигне на 6-та предавка-много се явява натоварен двигателя.
                            6-та предавка в случая не е овърдрайв, а си е "стандартна" и се използва много рационално, както ти си използваш твоята 5-та примерно
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Същото забелязвам и на Пандата. Има ситуации при които на 5-а разхода е по-висок от на 4-а, по борд комп. Случва се при изкачване на наклон. Не, че на 5-а не върви, но мотора е по-натоварен и харчи явно повече. Мой приятели също не вярват. И те смятат, че по-ниски обороти са винаги по-малък разход.По темата! Пандата е със заводски разход градско 7,9. В момента градски разход в София по борд комп. е 6,0. Зимата не минава 6.8. Пътувам от Младост до Захарна фабрика - 15км. Това са Орлов мост, Паметника Левски, Сточна гара и т.н.
                              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

В каквото и заблуждение да съм, все още знам, че 3 е по-малко от 4.И че при 50 км/ на равно на 6та имам разход под 3, а ако смъкна на 5та разхода скача. Моментен разход по бордкомпютър.Щом успявам да докарам около фабричните данни при моя маршрут, значи знам как да си карам колата. Или греша?До колегата с Пандата - нормално е на изкачване да смъкнеш предавка и да облекчиш двигателя.
                                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                                X