pr_00f написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли колата да харчи по-малко от заводските данни?
Collapse
X
-
A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
gantcho написа:Stefan Hadjov написа:Алфата с преводно отношение 1,95 на 6-та е точно такава и не е проект както на на наш Ганчо му се иска а е съществувала като предлаган модел.Данните са изнесени по горе и тази Алфа не може да вдигне максималната скорост на 6-та,а това става на 5-та-справка таблиците.
Коментар
-
pr_00f написа:Все още чакам книжката на 166 за да видим какво са написали талянските инженери
Коментар
-
@ВОТози учебник за който споменаваш е някакъв много античен,от времето когато за owerdrive се говореше само за колите със специално предназначение и се решаваше този въпрос с допълнителни кутии.Нищо лошо няма в това,всичко трябва да се чете.Правилото е следното и е много просто:щом една кола не може да вдигне максим. си скорост на най високата предавка,а това става на по ниска,то високата предавка се нарича owerdrive-предавка или казано на български над натоварена.Независимо дали е оборудвана с 5,6,7 и т.н. предавки. Не можах да намеря книжката на Алфа 166,но ще ти постна данни на няколко други коли с подобно решение на преводните кутии-с overdrive последна предавка.Има МНОГО такива,срещаш ги многократно по улиците,но не допускаш че са такива,а и собствениците им бъди сигурен че не знаят каква е последната им предавка.Колите са на Фиат,но мога да ти намеря и Аудита с 6 скорости overdrive.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:За човек който е в играта и ги разбира тези неща, само като види преводно отношение 1,95 на 6-та и знае за каква кола става въпрос,веднага ще ти каже че това е OVERDRIVE-predawka.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
gantcho написа:Stefan Hadjov написа:За човек който е в играта и ги разбира тези неща, само като види преводно отношение 1,95 на 6-та и знае за каква кола става въпрос,веднага ще ти каже че това е OVERDRIVE-predawka.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Ее,Ганчо,може ли да изпадаш в такава наивност.Намери и ти с какво да ми доказваш тезата си.С приказките на разни момченца от форума на Алфа.Все едно аз да те изпратя при портиера на Първа инвест.банка да ти обясни нещата,защото кара същата кола.И да знаеш,че далече не съм само аз в играта.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:... Не можах да намеря книжката на Алфа 166,но ще ти постна данни на няколко други коли с подобно решение на преводните кутии-с overdrive последна предавка.Има МНОГО такива,срещаш ги многократно по улиците,но не допускаш че са такива,а и собствениците им бъди сигурен че не знаят каква е последната им предавка.Колите са на Фиат,но мога да ти намеря и Аудита с 6 скорости overdrive.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Аз защитавам единствено и само тезата за всички Фиат производни с ЖТД двигатели. Нищо друго не защитавам за максималната скорост при коя предавка се достига.
Коментар
-
@ВОЕто ти различни изпълнения на бензинови коли от Фиат с различни преводни отношения на скоростните кутии.Всичките са 5 скоростни,но не пречи на доста от тях 5-тата да се явява претоварена и в резултат на това максималната скорост да се получава на 4-та.Ако ти постна и таблиците за разход на същите коли,ще се види че най нисък разход имат на извънградско колите с overdrive предавките.
Коментар
-
BO написа:Аз защитавам единствено и само тезата за всички Фиат производни с ЖТД двигатели. Нищо друго не защитавам за максималната скорост при коя предавка се достига.Stefan Hadjov написа:А за ЖТД двигателя с преводно отношение на 6-та- 1,95??И той ли не е,независимо кога е произведен и колко време е живял.Аааа,сега виждам,казваш Фиат производни.Да разбирам ли,че за Алфа не важи защитата ти въпреки че е ЖТД.Ако е така приключваме спора,защото аз никога не съм твърдял за owerdrive-предавка при ЖТД-Фиат.Всичко се въртеше около тази прословута Алфа.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Спора беше само за Алфата с 1,95 и кога една кола е с такава предавка,независимо за коя конкретно става въпрос.Писна ми да го казвам-когато не може да вдигне максималната си на последната предавка.Специално за 1,95,на никого мнението не ме интерисува.Там нещата са супер-ясни от птичи поглед.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар