Reptile написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли колата да харчи по-малко от заводските данни?
Collapse
X
-
She was only a whisky maker but he loved her still.
-
gantcho написа:Уфффф, добре. Карате ме да смятам и да си губя времето да доказвам очевидни факти. 1. И така, при 100 км/ч на 6-та предавка съм с 1800 оборота/мин. Това няма да го доказвам - това се приема като лема, т.е. теорема, която не подлежи на доказване 2. Пробвам да го "докажа" с дадените тук главни предавателни числа:Дали може с 3.176?Диаметър гума 205/55/16 = 1.985 метра100 км/ч = 27.77 м/с, следователно ми трябват 14 оборота на гумата за секундаОбщото предаване на 6-та е 3.176*0.614=1.95Умножаваме 1.95*14=27.3 - 27.3 са оборотите на двигателя за секундаУмножаваме по 60 за да получим за минута - 1638 оборота3. Мдаааа, това не ми върши работа, защото не е истина.4. Пробваме същата процедура с 3.733. И какво получавам? Получавам 1925 оборота/мин. Жалко - пак не са 1800. 5. И сега вече пробвам с моя диференциал, а именно 3.56. Главно предаване, което поради незнайни причини не е цитирано от колегата TIF. И си получавам какво? Ами 1836 оборота - тоест толкова, колкото в действителност виждам на оборотомера!И така, при 3.56 главно предаване, общото предаване на 6-та ми е 2.18. Общото предаване на 5-та на старите Алфи е 2.42. Дали е едно и също 2.18 и 2.42? Според мен не. И между другото, при старите Алфа 166 максималната скорост също се е постигала на 6-та предавка, а не на 5-та.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Reptile написа:Какво постоянно си смяташ на твоята кола?!? Хаджов коментира друг случай....ти можеш и 7-ма да имаш, която е като 5-та на друг модел, това какво доказва....НИЩО!She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
gantcho написа:Reptile написа:Какво постоянно си смяташ на твоята кола?!? Хаджов коментира друг случай....ти можеш и 7-ма да имаш, която е като 5-та на друг модел, това какво доказва....НИЩО!Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Reptile написа:Добре, щом казваш! Има ли разлика в мощността и въртящият момент при теб и при по-страият модел за който си смятал?She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
КИМИ написа:Колеги, тук максимален въртящ момент не важи, когато става въпрос за максималната скорост на колата-важна е само точката на достигане на максимална мощност на максимално висока предавка(ако успее да я достигне като се пребори в челното съпротивление).Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
ESP ASR CC HH MSR 6AB
Коментар
-
Сега да обясня.При мен скоростите са както следа:2ра от 16 км/ч3та от 22-23 км/ч4та от 30-31 км/ч5та от 39-40 км/ч6та от 49-50 км/чНа посочените скорости двигателят е на около 1000 оборота. Т.е. съвсем малко над празен ход. Километражът ми е дигитален, затова давам толкова точно скоростта. Тук на страница 20 може да видите графика на въртящият момент и мощността:http://renault.bg/_articles/brochure...гателят е dci 130 Моята е хечбек, но неговата брошура нещо не излиза. Собственото тегло обаче е същото, поне според този каталог.Та още ли има поддръжници на тезата, че на равно не мога да поддържам скорости над 5о км/ч на 6та с по-нисък разход отколкото на 5та?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Призовавам пишещите тук да се придържат към темата и да спазват правилата на форума. Следващият, който прояви неуважително или грубо отношение към друг член на форума, ще получи официално предупреждение или направо ще му бъде дадена възможност да си почине от споровете във форума за срок от 90 дни.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
gantcho написа:Reptile написа:Добре, щом казваш! Има ли разлика в мощността и въртящият момент при теб и при по-страият модел за който си смятал?Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Reptile написа:Чудесно, значи въртящият момент е "мръднат" с 200об. 6-та, спрямо предишната 5-та е с 10% в предавателното число т.е при новият модел при 202км/ч на 6-та имаш около 7-10% повече въртящ момент, което компенсира "удължаването" с 10%.Или просто казано 2.18 за 5-та предавка при старият модел е същото(+- 2%), като товар на мотора и скорост спрямо 2.42 на 6-та предавка при твоят мотор!От Фиат са решили, че е по-добре, вместо 5-та на 2.18, да добавят малко въртящ момент при 3500 например и да пуснат 6-та на 2.42, като очакват средно намаление на разхода 5-10%, което е смислено!She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар