Чакаме данните от книжката на 166 които си обещал за днес.Тези числа които съм дал не мога да гарантирам че са 100 % вярни.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли колата да харчи по-малко от заводските данни?
Collapse
X
-
Stefan Hadjov написа:Ами трябва да си "професор",за да разбереш разликите и си отговориш.5-скоростната Ланча 2,4,която е със същия двигател и почти същата мощност както Алфата 166, 5-тата скорост е с преводно отношение 2,37 и на тази скорост си вдига максималната.А при тебе е 1,95.При преводно отношение 1,95 е изклчено да вдигнеш макс. скорост .Отношението 2,37 на 5-та на Ланчата отговаря на твоето 2,43 също на 5-та.Така че на 5- сте братчета,но като си на 6-та нещата стават съвършено различни.Обсъдихме ги вече.От казаното следва че твоята 6-та се явява като overdrive.П.С.Изненадан съм че колегата Чавето толкова добре се ориентира в този казус.Поздрави.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
pr_00f написа:Чакаме данните от книжката на 166 които си обещал за днес.Тези числа които съм дал не мога да гарантирам че са 100 % вярни.
Коментар
-
Написал съм следното:И аз също чакам окончателни данни, понеже ме интересува въпроса за конверсия от 5 на 6 степенна кутия ( с донор 166) А от къде съм ги "изсмукал" си е моя работа.До колкото знам на 166 и скоростите от 1-5 + задна са еднакви с тези на либрата.Само 6-та се различава , и там до колкото помня беше 0.6хх SmileЕто и максималните скорости както ме помоли.п.с Корекция - бях писал че диф-а е с еднакво число, и мисля че съм сбъркал.Без да е 100 % сигурно инфото1-ва - 3.82-ра - 2.2353-та - 1.364-та - 0.9715-та - 0.7636-та - 0.614задна - 3.545диф:до 2000 година - 3.176след 2000 година - 3.733Което прави:до 2000 година:1-ва - 12.0692-ра - 7.0983-та - 4.3194-та - 3.0845-та - 2.4236-та - 1.95след 2000 година:1-ва - 14.1862-ра - 8.3433-та - 5.0774-та - 3.6255-та - 2.8486-та - 2.292
Коментар
-
Lane Staley написа:Stefan Hadjov написа:Ами трябва да си "професор",за да разбереш разликите и си отговориш.5-скоростната Ланча 2,4,която е със същия двигател и почти същата мощност както Алфата 166, 5-тата скорост е с преводно отношение 2,37 и на тази скорост си вдига максималната.А при тебе е 1,95.При преводно отношение 1,95 е изклчено да вдигнеш макс. скорост .Отношението 2,37 на 5-та на Ланчата отговаря на твоето 2,43 също на 5-та.Така че на 5- сте братчета,но като си на 6-та нещата стават съвършено различни.Обсъдихме ги вече.От казаното следва че твоята 6-та се явява като overdrive.П.С.Изненадан съм че колегата Чавето толкова добре се ориентира в този казус.Поздрави.
Коментар
-
@pr_00fДобре де ,дай сигурно инфо.Аз също търся,но този модел е труден за БГ.Ако ще си сменяш преводната кутия с 6-степенна и 6-тата ще е със същото преводно отношение както твоята 5-степена,не се занимавай с губене на време-полза никаква.Ако смяташ че при този случай ще има полза,ще те помоля да я споделиш.
Коментар
-
pr_00f написа:Определено не мога да се съглася с горното твърдение.Разхода зависи и от оборотите и от товара на на мотора.А от шофьора се иска да може да намери оптималният баланс между 2-те за да постигне нисък разход ( стига да го желае де)
Коментар
-
pr_00f написа:Ами ако имах 100 % сигурно инфо нямаше и аз да чакам някой да даде официални данни.А смисъл сигурно има , ако нямаше смисъл дали щяха да слагат на 166 6-степенна кутия изобщо.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:pr_00f написа:Определено не мога да се съглася с горното твърдение.Разхода зависи и от оборотите и от товара на на мотора.А от шофьора се иска да може да намери оптималният баланс между 2-те за да постигне нисък разход ( стига да го желае де)
Коментар
-
pr_00f написа:Определено не мога да се съглася с горното твърдение.Разхода зависи и от оборотите и от товара на на мотора.А от шофьора се иска да може да намери оптималният баланс между 2-те за да постигне нисък разход ( стига да го желае де)like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:pr_00f написа:Определено не мога да се съглася с горното твърдение.Разхода зависи и от оборотите и от товара на на мотора.А от шофьора се иска да може да намери оптималният баланс между 2-те за да постигне нисък разход ( стига да го желае де)Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Lane Staley написа:Би ли си формулирал тезата и да започнем на чисто?Stefan Hadjov написа:П.С.Ако тези данни които си дал за преводните отношения за 166 са верни 100% има смисъл да си смениш кутията с 6-степена..She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Reptile написа:Всъщност, спора тръгна от "твърдение" за нисък разход при движение с 50-60 на 6-та предавкаStefan Hadjov написа:gantcho написа:Виж, няма да си кривя душата - 6-та предавка е много важна!She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар