Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Маркуч м/у картера и турбото ТД100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Маркуч м/у картера и турбото ТД100

Здравейте, въпросния маркуч( този който връща картерните газове обратно в турбото) е нацепен и хвърля много масло по картера. При мен е оранжев на цвят, огънат( нз. дали е оригиналния), мисля че е специален ’’температуроустойчив’’. Въпроса ми е някой сменял ли го е, и от къде може да се намери такъв? Благодаря.
    Bravo TD100

здравей колега,до колкото разбрах въпроса ти мисля ,че си в малка грешка.маркуча е за масления слив на турбото(от там се отича маслото след като е смазало оста на турбинта)моя го смених с маслоустоичив маркуч закупен от магазин шампион(продават водни и маслени съединения за автомобили)търсих го по размер и профил.ако си намериш оригинален сигурно е най добре.над моя имаше и монтирана една ламаринка(термощит)

Коментар

Най вероятни си прав, за предназначението му. При мен точно тази ламаринка липсва, незнайно защо, и затова маркуча се е изпекъл и нацепил от високата температура. Ако го разкача ще изтече ли много масло от там?
      Bravo TD100

Коментар

IGG написа:
        Най вероятни си прав, за предназначението му. При мен точно тази ламаринка липсва, незнайно защо, и затова маркуча се е изпекъл и нацепил от високата температура. Ако го разкача ще изтече ли много масло от там?
        Ще изтече само ако запалиш двигателя.
        Fiat Marea TD100

Коментар

IGG написа:
          Няма да изтече Иначе маркуча пробвах и аз да го сменя с такъв неоригинален, но се отказах. Оригиналния прави една специфична чупка и при слагането на такъв неоригинален прав (от тия дето се продават на метър) поне мен ме достраша, че се пречупи на мястото на огъвката, и си върнах оригиналния.
          Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

в този магазин намерих с подобна чупка и стана супер,по принцип не е проблем да се намери според мен но термощита е важен защото темп. не е хич малка за гумени съединение.

Коментар

Working...
            X