Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пуши черно при 150 и не вдига повече - 1.9 ТД

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пуши черно при 150 и не вдига повече - 1.9 ТД

Леко съм разочарован от новата ми мареа.Четох че 1.9ТД мотора трябвало да може с лекота да вдига до 180 а при мен не може.От караулката на Тракия до разклона за Нови хан вдигна 150 и малко отгоре и повече не искаше грам да ускори, като газта беше до ламарината.Забелязах че при тая скорост хвърлям чернилки отзад.От 90 до 140 си ускорява доста бързо и после умира.При градско каране и по ниски скорости не пуши.Къде може да е проблема.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

турбинката ти как е

Коментар

Я виж като си вдигнеш капака - на него от вътрешната страна има една изолация - да не се е откачила в предната си част и да ти запушва въздуха.

Коментар

naskobg написа:
        Я виж като си вдигнеш капака - на него от вътрешната страна има една изолация - да не се е откачила в предната си част и да ти запушва въздуха.
        Който си е патил, как знае само След като го отстраних този "дефект" , цитирам:
        Брех, таз кола литна
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

naskobg написа:
          Не е от това понеже съм махнал въздухозаборника с тръбата преди кутията на филтъра.А относно турбинката входящата тръба е яко омазана с масло и май капе по малко от там.Ама ако е турбина не би ли следвало да не върви съвсем. Нали турбината е изцяло механичен елемент и освен ако не са се изяли лопатките и не мога да си представя как може да се влоши налягането, което прави.
          FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

С това пушене липсва въздух. Но защо?Въздушния филтър как е?Провери си за издишане по тръбите между филтъра и колектора. Доста връзки са, има къде да издиша.Ако всичко това е наред помисли дали да не вземеш на заем (или купиш) един манометър да се види това турбо как се държи.

Коментар

може и да се счете за офтопик,но да спомена-мареаТД100 не е спортен автомобил,а товарно магаре Тъй,че не виждам,защо си взел таква кола,след като ще я караш с такива скорости?!Инъче може би има някакъв проблем,защото моята при 150 не съм забелязал кой знае колко да пуши,но това е максималната скорост с която съм я карал,а по поведението и,не мисля,че "с лекота" ще направи 180...
              ex.Мареа ТД100

Коментар

Провери си въздушният път след турбина-скоби,мъркучи,интеркулера.
                AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

infineon написа:
                  naskobg написа:
                  Не е от това понеже съм махнал въздухозаборника с тръбата преди кутията на филтъра.А относно турбинката входящата тръба е яко омазана с масло и май капе по малко от там.Ама ако е турбина не би ли следвало да не върви съвсем. Нали турбината е изцяло механичен елемент и освен ако не са се изяли лопатките и не мога да си представя как може да се влоши налягането, което прави.
                  Аз със 5мм луфт на турбината си вдигах повече от 150 без проблеми. Така че ме съмнява да е от там. Най-вероятно наистина имаш пробив някъде по въздуховодите след турбото. Огледай ги внимателно.
                  Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Май наистина изпуска въздух понеже чувам едно съскане като карам с отворени прозорци.Обаче като я форсирам на място съскането го няма, явно трябва да е натоварен мотора.Външно съм го огледал връзките и маркучите и не забелязвам да има скъсано или пробито.А пушенето не е да кажеш че оставя облаци, просто една черна диря зад колата която я забелязах чак като се загледах и изчезва като намаля.Не съм я взел да я карам с такива скорости, просто исках да видя дали няма някакъв проблем мотора, понеже виждам че доста хора в форума пишат че тоя мотор не е проблем да набира до 180.
                    FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

и моята си вдига 180 без особенни проблеми... и при мен има пушилка при настъпване.. да не ти говоря каква диря оставям, ако я настъпя в града на някоя ниска предавка.. така че споко не търси под вола теле
                      Fiat Brava TD100

Коментар

spooni написа:
                        и моята си вдига 180 без особенни проблеми... и при мен има пушилка при настъпване.. да не ти говоря каква диря оставям, ако я настъпя в града на някоя ниска предавка.. така че споко не търси под вола теле
                        Да ама мойта не дига 180 до 140 набира мн добре, после до 150 по бавничко и тогава сякаш се включва ограничител и грам неще повече.
                        FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

infineon написа:
                          spooni написа:
                          Да ама мойта не дига 180 до 140 набира мн добре, после до 150 по бавничко и тогава сякаш се включва ограничител и грам неще повече.
                          Извинявай, но къде в България са разрешени скорости над 130км/ч, че чак да те притенсява, че не можеш да ги вдигнеш? Риторичен въпрос, нали?За пореден път умишлено се отклоняваш от основната тема. При следващо нарушение на правилата на форума ще получиш официално предупреждение. Ако има нужда - припомни си правилата на форума и ги спазвай.Модераторски екип на fiat-bg.org
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                            Извинявай, но къде в България са разрешени скорости над 130км/ч, че чак да те притенсява, че не можеш да ги вдигнеш? Риторичен въпрос, нали?
                            Ами при определени условия (примерно при състезателни такива) има разрешение да караш с колкото си искаш.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

jenshen73 написа:
                              infineon написа:
                              spooni написа:
                              Извинявай, но къде в България са разрешени скорости над 130км/ч, че чак да те притенсява, че не можеш да ги вдигнеш? Риторичен въпрос, нали?
                              какво значение има това къде в България какво може и какво неможе..! Щом колата е направена да достигне определена скорост означена на съответните уреди това кой колко и къде ще си вдига си е негова работа... това не значи че защитавам хората превишаващи ограниченията ... но става въпрос за проблема на колегата... притеснява се човека .. гледа другите могат иска и той ... мене ако питате да направят коли дето да немогат да вдигат повече от колкото пише на ограничителните знаци и ще се решат много проблеми пък и дето 150 там и 180
                              Fiat Brava TD100

Коментар

Working...
                              X