Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на скобите по турбопътищата...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на скобите по турбопътищата...

В най-скоро време искам да си разглобя и почистя турбопътищата и кулера, но след това искам да сменя вече съществуващите скоби с ето такива като на снимката.. интересува ме дали някой си е слагал такива.. струват ми се най-доброто решение.. и дали някой от колегите от Бургас са виждали по магазините такива в града... и ако да къде.. Благодаря предварително..!!
    Прикачени файлове
    Fiat Brava TD100

И обикновените скоби вършат работа. На смукателния колектор скобата е обикновена и досега тръбата не е излязла.
    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

И аз съм с обикновени, никакви грижи.Почистих всичко от ... до .... и всяка една скоба бе сменена.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

да колеги съгласен съм че няма проблм с тея скоби, но по железарийте продават едни доста смотани скоби на които нарезите не са хоризонтални а напречни... доста калпави и при по голямо стягане се късат и създават нерви.. за това искам да си сложа такива с болт... та някой ако е засичал някъде из Бургас да сподели...
        Fiat Brava TD100

Коментар

spooni написа:
          да колеги съгласен съм че няма проблм с тея скоби, но по железарийте продават едни доста смотани скоби на които нарезите не са хоризонтални а напречни... доста калпави и при по голямо стягане се късат и създават нерви.. за това искам да си сложа такива с болт... та някой ако е засичал някъде из Бургас да сподели...
          Тези T-Bolt скоби се използват за силиконови мъркучи на турбо пътища при тунинг модификации.Аз съм виждал да ги продават единствено по тунинг магазините.Едната за размер 57мм струва от 5-6лв на горе.Не виждам за какво са ти такива скоби.Ако се кара на по-високо налягане примерно 1.4-1.5 бара е задължително слагането на тикива скоби и хубави силиконови мъркучи.Обикновените скоби не държат.На мен веднъж ми излезе мъркуча на колектора.Скобата беше турска TORK за 0.50лв.Сега съм с немски Norma за 1.40лв едната.Това е което мога да кажа по въпроса.

Коментар

да колеги тук не искам да питам какви скоби да сложа, а къде и дали някой е виждал такива в Бургас, това че става и с други скоби ми е ясно.. все пак аз съм си решил какви да сложа и за това питам ....
            Fiat Brava TD100

Коментар

spooni написа:
              да колеги тук не искам да питам какви скоби да сложа, а къде и дали някой е виждал такива в Бургас, това че става и с други скоби ми е ясно.. все пак аз съм си решил какви да сложа и за това питам ....
              Ми нали ти казах къде можеш да намериш такива скоби.Нокой не ти казва какви скоби да слагаш.Това си е твой избор.Само ти казвам че няма никаква нужда от тези скоби в твоя случай-ТД100.А ако наистина си маниак смени си всички турбо пътища със силиконови мъркучи и алуминиеви тръби+тези т-болт скоби и си патрон Ще ти легне някъде 150-300лв.

Коментар

janyboy написа:
                spooni написа:
                Ми нали ти казах къде можеш да намериш такива скоби.Нокой не ти казва какви скоби да слагаш.Това си е твой избор.Само ти казвам че няма никаква нужда от тези скоби в твоя случай-ТД100.А ако наистина си маниак смени си всички турбо пътища със силиконови мъркучи и алуминиеви тръби+тези т-болт скоби и си патрон Ще ти легне някъде 150-300лв.
                хахаха да колега разбрах... и все пак "тунинг магазините" е мн... общо... Темата съм я направил единствено за да получа инфо относно конкретен магазин в Бургас от който могат да се купят такива скоби... ако няма здраве да е ще си сложа обикновенни скобки...
                Fiat Brava TD100

Коментар

Working...
                X