Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Давайте съвет TD или JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Давайте съвет TD или JTD

От една седмица съм в дилемата кой от 2та мотора да взема, или евентуално 318ТДС на Бмв ( ама най-малко вероятно )Ходих вече на няколко места, и определено JTD-тата ми харесват колко тихо работят, разлика във вървежа имаше малко, като екстри JTD-то пак май е по-добре. Въпроса сега е с подръжката.Ако взема кола от къща, ми трябват пари за регистрация, и обслужване.В една тема четох цени за обслужване на дизелите, ама задължително ли ще е да подменя ролките, че е доста солено.А и разхода на JTD възможно ли е при 90 км да е около 5.5 ?!? И колко е при ТД Колеги помагайте че без кола е ужасно.
    Fiat Bravo 1.4 12v

Jtd. А щом искаш да имаш кола не е достатъчно само желание, трябва си и средства. Ако мислиш да я купиш и да ти стои на тротоара.

Коментар

Във форума се продава отлично Браво JTD
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
        Във форума се продава отлично Браво JTD
        А в Стара Загора се продава в момента едно Браво 100 кс-декември 2001 година Евро 3 в много добро състояние:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...etailsТова е по предварителен разговор с Автокъщата и видяното в обявата.Ако хвърлиш един поглед на тази кола няма да е лошо.Ценя мнението ти.

Коментар

Ще го видя, обаче е пребоядисвана, МК2 с такъв цвят в каталога не съм виждал.Ще се опитам днес, ако не утре.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Re: Давайте съвет TD или JTD

gamencerista написа:
            А и разхода на JTD възможно ли е при 90 км да е около 5.5 ?!? И колко е при ТД
            Колега, разходът на Браво/а ЖТД при 90 км/ч е около 4.5, а не 5.5. Отвори темата "Как карате дизелите си, колко ви горят", и приятно четене. Все пак уточни каква кола искаш да си купиш, защото има Браво ЖТД 1.9, има и Мареа ЖТД 2.4, има и Пунто ЖТД 1.3....

Коментар

Еми Браво 1.9 ще да е, ама нямам познат с ЖТД да видя какво толкова го хвалите тоя мотор.
              Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

gamencerista написа:
                ...какво толкова го хвалите тоя мотор.
                Като го "яхнеш" сам ще разбереш :D
                AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

gamencerista написа:
                  Еми Браво 1.9 ще да е, ама нямам познат с ЖТД да видя какво толкова го хвалите тоя мотор.
                  Е па зАповедай да ти пОкажа....(при това - моята не е от най-"вървежните"). Или не, ходи при vsd, той така вози кандидат-ЖТД-стите, че дори и най-скептично настроените вече са влюбени в мотора... Хвърли поглед на това ЖТД 100 за което става въпрос. Няма да сбъркаш, ако е читаво!

Коментар

ogi28b написа:
                    gamencerista написа:
                    Е па зАповедай да ти пОкажа....(при това - моята не е от най-"вървежните"). Или не, ходи при vsd, той така вози кандидат-ЖТД-стите, че дори и най-скептично настроените вече са влюбени в мотора... Хвърли поглед на това ЖТД 100 за което става въпрос. Няма да сбъркаш, ако е читаво!
                    доколкото знам точ 100 к.с. е с малкия данък нали така ? ква е разликата в данъка и може ли да не се регистрира за данъка ? :D Ако пускаш оферта мога да мина на някоя среща да го видя колицата как върви
                    Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

Разликата в данъка е около 130-140лв.Незнам някой от колегите да ти препоръча TD пред JTD.Досега съм карал бензинки,ама това жтд направо ме убива от кеф.
                      Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo

Коментар

gamencerista написа:
                        доколкото знам точ 100 к.с. е с малкия данък нали така ? ква е разликата в данъка и може ли да не се регистрира за данъка ? :D Ако пускаш оферта мога да мина на някоя среща да го видя колицата как върви
                        Данъка на JTD105 в гр. Варна е = 195лв. за 10 годишна кола. За JTD100 ще падне вероятно със 130-140лв., а и там могат да се ползват всички отстъпки включая и за катализатор (да дизелите имат, новите особено). Що се отнася до това дали ще я обявиш или не в данъчното - принципно си е твой проблем, но от както ББ взе властта - се гони много за тия неща. Допълнително - вече се предполага, че при минаване на ГТП трябва да ти искат и квитанция за платен годишен данък преди да ти издадат документа. Неприятното например е, че аз пропуснах срока първата година и докато се усетя имах 40лв. лихви...
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

gamencerista написа:
                          Данъкът зависи от киловатите, конските сили са народен хумор. До 74 киловата плащаш например по 50 стотинки за всеки киловат и после плащаш половината от цялото, ако имаш катализатор, а за 77 киловата ще плащаш по 1.20 на всеки киловат, и няма да плащаш половината заради катализатор. И в двата случая после умножаваш по 1.5 - коефициент за старост. Смятай го....За данъка - по закон си длъжен да регистрираш колата до 2 месеца след покупката. От там нататък - правиш каквото прецениш. Заповядай на която решиш среща, но имай предвид че аз си карам колата, друг не ми я кара.

Коментар

На мен не ми искаха квитанция за данък, при ГТП. И аз се опасявах че ще я изискват. Минах преглед през април. Иначе тук има един трик, ако не си я регистрирал, който все още минава. Превеждаш някаква сума -30-40 лв по банков път към общината. Както и ако я продаваш после.
                            Fiat Marea TD100

Коментар

kimirai написа:
                              Разликата в данъка е около 130-140лв.Незнам някой от колегите да ти препоръча TD пред JTD.Досега съм карал бензинки,ама това жтд направо ме убива от кеф.
                              Недай си боже да се прецака нещо по горивната система... познай, на кой ще му излезе по-скъпо? А иначе JTD се препоръчва не само, защото е по-икономично и тихо, но все пак е и по-ново поколение мотор!
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                              X