Здравейте колеги, оглеждам се за Пунто 2(1999-2003) с двигател 1.9JTD-80 коня но изскачат и мотори по 105 коня...уж фабрично, аз не можах да открия инфо че на Пунто 2 се монтира 105 коня JTD...нещо по въпроса?Интересува ме и 80 кониовия мотор с чип колко коня става и изобщо подходящ ли е за чип-тунинг?Друго което ме интересува е здравината на окачването, и примерно целия носач ли се сменя ако има за смяна тампон или шарнир само...Кои са най-честите проблеми на Пунто с този мотор? турбинката консуматив ли е или държи, капризни ли са към нафтата...ей такива неща ме интересуват...всичко което се сетите за Пунто с този мотор ще ми бъде от полза.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няколко въпроса за Punto 1.9JTD
Collapse
X
-
Има Пунто 1.9TD с три двигателя-80кс от 1999 до 2001 г;85 и 100 кс от 1999 до 2006 г.Има Пунто с по-малък двигател 1.3JTD 70 кс от 2003 до 2007 г.Това са много добри коли, нови КОМЪН рейл дизели.Просто устройство,надежни икономични,евтини.Нисък данък защото са под 100 кс и се признава катализатора и затова данъка пада наполовина.Която и да вземеш няма да сбъркаш.Разхода на гориво е 4 л/100 км.Petar
Коментар
-
petar55 написа:Има Пунто 1.9TD с три двигателя-80кс от 1999 до 2001 г;85 и 100 кс от 1999 до 2006 г.Има Пунто с по-малък двигател 1.3JTD 70 кс от 2003 до 2007 г.Това са много добри коли, нови КОМЪН рейл дизели.Просто устройство,надежни икономични,евтини.Нисък данък защото са под 100 кс и се признава катализатора и затова данъка пада наполовина.Която и да вземеш няма да сбъркаш.Разхода на гориво е 4 л/100 км.
Коментар
-
Колега Жоро, аз в събота 15.05 си взех моето Пунто 1.9 JTD. Попаднах според мен на изключително запазено Пунто. Ееее ако тъсиш кусури ще намериш, все пак е кола на почти 10 г., но за тая си възраст е в много прилично състояние или поне такава е моята. Вярно не съм кой знае какъв разбирач по колите но малкия разход прави най-голямо впечетление. Иначе не очаквай да вози като лодка, все пак си малка кола.За спечифичните въпроси които си задал аз още нямам отговори.Ако си търсиш кола от мобиле.бг мога да ти кажа за кои 2 коли не си заслужава да биеш пътя, че аз за 2 дни прекосих страната по ширина
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар